icon

Zdravotné problémy po zážitkoch s virtuálnou realitou

17. mar 2025

Ahojte, tieco ste vyskusali virtualnu realitu alebo mate skusenosti z okolia:D nebolo niekomu zle, ze musel s tou hrou prestať?:D chceme ist s manzelom, ale kedze mi sem tam byva zle z jazdy autom alebo z kolotocov, tak sa bojim, ci nevyhodim peniaze len tak do vzduchu :D na ich stranke som citala, ze ludom moze byt zle pri hrach s horšou vizualnou kvalitou alebo pri virtualnej realite, kde sedis a nas tam rozne pohyby. Ze tieto novsie hry uz maju take rozlíšenie, ze to byva ojedinele. Ale aj tak sa radsej pytam tych, co to nate za sebou :D z 5D kina mi nebolo nic 🙂 dakujem za skusenosti

tairyx
17. mar 2025

Mne áno

autor
17. mar 2025

@tairyx a aku si vyskusala?:D v nejakom centre alebo ste mali nejaku doma?

skriatocekk
17. mar 2025

mne je tiež veľmi zle počas cestovania, bola som na virtuálnej realite, síce som iba stála a mala na sebe tie okuliare a slúchadlá, ale zle mi nebolo 🙂 v tej hre sme museli občas aj pobehovať a skákať. Keby sedím a hýbe so mnou stolička, asi by som sa pozvracala 😂

wade
17. mar 2025

Zalezi, o akej virtualnej realite sa bavime a co v nej budes robit. Zalezi to aj od aplikacie. Ak niekde stojis a pozeras sa okolo seba, nie je tam vela rychlych pohybov, tak je to ok. Problem byva ak mas napriklad akcnu hru, kde sa v hre hybes, alebo ides rychlo autom. Vtedy ti moze prist nevolno. Ale je pravda, ze dnesne systemy uz s tym celkom dobre bojuju.

tiezjedna
17. mar 2025

my ju máme doma, záleží na hre... Rollecoster je peklo, to nedávam. Horizon bola úžasná, tá mi nevadila. Ani Gran Tourismo/F1 mi nevadia.

autor
17. mar 2025

@skriatocekk ano, tato je tiez taka, ze budem stat a pohybovať sa :D ono to je na styl unikovej hry :D

autor
17. mar 2025

@wade https://vrescape.sk/room/chernobyl/
https://vrescape.sk/room/survival/
Tieto dve by sme chceli skusit :D to vyzera skor tak pohodovo, ci?🙂

tairyx
17. mar 2025

Mali sme doma occulus

skriatocekk
Autor odpoveď zmazal
skriatocekk
17. mar 2025

ak nebudeš sedieť, podľa mňa v pohode 🙂 bol to super zážitok

wade
17. mar 2025

Neviem na akej technológií to je ale bude to ok podľa mňa.

kiki68
17. mar 2025

Ak ide o VR, tak je na to aj upozornenie, ze to moze vyvolat nevolnost, neni vhodne pre ludi s epilepsiou. Cize moze to spravit aj toto .

akje
17. mar 2025

@autorka ahoj. Par rokov dozadu sme boli skusit virtualnu realitu v jednom centre, ktore sa na to specializuje. Pocas hry mi nic nebolo. Stali sme a hybali sme sa, aby sme sa vedeli pohybovat.
Po 45 minutach sme tusim skoncili a bolo mi nevolno. Pila som potom stale vodu. Cca do hodky mi uz bolo tusim dobre.

alexanderkovacs
19. mar 2025

To je jedno ze ake mas rozlisenie. Problem je v tom ze ty cez oci vidis ze sa hybes , ale vsetky ostatne senzori pre mozog ako napriklad stredno ucho vnima ze sa nehybes. Mozog automaticky vydedukuje ze si otravena, a bude ti na vracanie , ako keď si opyta. To je otrava alkoholom. Ked je vam zle aj v aute nechodte na to. Bude vam zle. Da sa na to zvyknut ked dakto je v VR casto ale je to velmi individualne.

jasoni
19. mar 2025

Ja som stala pri VR, musela som prerusit, tocila sa mi hlava.