Zelená medúza v Emirátoch mi spálila nohy

zizana12
1. apr 2017

Ahojte mamičky, minulý týždeň som sa vrátila z dovolenky v Dubaji. Bývali sme pri mori, ktoré bolo zelené pretože bolo plné malých zelených, asi 3 - 4 mm veľkých medúz, ktoré vyzerali ako želatinové body vo vode ale boli dosť aresívne. Mám od nich spálené celé nohy. Tie nohy vyzerajú ako by ste prešli cez žihľavu. Neviem, či to treba nechať tak a prejde to samé alebo treba navštíviť lekára. Nemáte niektorá s týmto už skúsenosť ? Snažím sa hľadať aj na internete informácie o tomto, ale nič tam nie je. Dakujem za radu.

kubobubo
1. apr 2017

@zizana12 mna kedysi svihla na malte ale riadne velka. Domaci mi to kazali potriet kyslym (vinnym octom) okamzite. Trochu zmiernilo popaleninu, ale aj tak sa mi spravila chrasta a doteraz mam znacku. Asi by som to natierala niecim na popaleniny nech sa nespravia jazvy. Ale netusim ake to mas velke.

zizana12
autor
1. apr 2017

mam to cez celú nohu. zistila som, že ked to sprchujem vo vode je to ešte horšie. Najlepšie je to na slnku - tam to slnko vysušuje. Ten ocot by mohol zabrať - to je dobrý nápad. vyskúšam to. Dakujem za radu.

ewelyn3
1. apr 2017

ja som citala raz, ze na popalenie od medzu je dobra paradajkova stava. skus mozno len na nejaku malu cast nohy, uvidis ci to zaberie. drzim palce.

zizana12
autor
2. apr 2017

ahoj, ešte som nepočula o paradajkovej šťave ale možno to funguje. Včera mi jedna pani poradila Fenistil gel a ten zabral. opuch a vyrážky síce nezmizli ale už to aspon nesvrbí a nepáli.

pininka
2. apr 2017

Mna tak svihla v tunise a domaci vyskusali vsetko,ale nic mi nepomohlo. Ani paradajkova stava,ani ocot, ani ich miestny sprej z lekarne. Asi tri roky som na ruke mala vypalenu ciaru akoby som mala naramok, alergologicka mi povedala,ze som alergicka na take tvory ked mam taku reakciu. Urcite ale skus ist k doktorke nech ti na to daco daju, ked to mas na celej nohe.

gaga1
2. apr 2017

Muza na nasej plazi poprhlila meduza, plavcik okamzite prekrojil rajcinu a stavou potieral to miesto

zizana12
autor
2. apr 2017

problem je v tom, že každý človek reaguje na poštípanie medúzou inak. Určite pôjdem radšej k lekárovi ale pravdepodobne ani masť od lekára nedokáze odstrániť tie popáleniny tak rýchlo. Asi to potrvá nejaký ten mesiac, než to zmizne samo od seba. Každopádne dakujem za všetky tipy a rady milé mamičky.🙂