icon

Zhoršenie alergie počas užívania Grazaxu

ivapap
19. aug 2025

Ahojte, chcem sa spýtať či máte niekto skúsenosť so zhoršením príznakov alergie počas uživania grazaxu. Manžel ma alergiu na pele a roztoče, minulé roky mal samozrejme priznaky(kýchanie, kašeľ, svrbenie oči) ale možno tak do mesiaca a stále to nejako prešlo s bežnými liekmi. Tento rok začal užívať grazax asi pred pol rokom a teraz je to asi najhoršie.... už ma aj tažkosti s dýchanim, musí uživať Ventolin.

ivuska00
19. aug 2025

Ja užívam Grazax cca 2 roky. Počas užívania mám aj ja niekedy silnejšie prejavy alergie ako aj teraz (zrejme je vyššia koncentrácia peľov), ale potom to ustane. Na jeseň a na jar sú infekty, kedy aj ja musím užiť Ventolin (neustály kašeľ, sťažené dýchanie), ale nie je to spôsobené Grazaxom. Neviem, či som pomohla. Ale musím povedať, že táto vakcína mi zmiernila prejavy počas tých 2 rokov....

simsalabim
19. aug 2025

@ivapap a nemohla sa mu pridruzit alergia na palinu a ambroziu? Tie teraz kvitnu, nie travy...

ivapap
autor
19. aug 2025
@simsalabim

@ivapap a nemohla sa mu pridruzit alergia na palinu a ambroziu? Tie teraz kvitnu, nie travy...

@simsalabim neviem, možno.. naposledy bol myslim nejako pred pol rokom na testy a vyšla mu breza, timotejka, mačky a roztoče, napr. na žihľavu mu nevyšlo nič a pri žihľave kýchanie neskutočné a naopak pri mačkách nič

simsalabim
19. aug 2025
@ivapap

@simsalabim neviem, možno.. naposledy bol myslim nejako pred pol rokom na testy a vyšla mu breza, timotejka, mačky a roztoče, napr. na žihľavu mu nevyšlo nič a pri žihľave kýchanie neskutočné a naopak pri mačkách nič

@ivapap no moja alergo vzdy vravi, ze klincike priznaky sa casto lisia od vysledkov testov.... takze niekto reaguje alergicky na nieco, co sa v testoch nepotvrdi a naopak. Ale zda sa mi divne, ze by mal prejavy teraz, ked travy vlastne nekvitnu, ale kvitne prave palina a ambrozia.

dorizzz
19. aug 2025

Syn mal grazax ale ja som mu ho po týždni vysadila. Tak zle bol na tom, že zvracal hlieny. Nevedel ani rozprávať. Sú aj kvapky na takom princípe ako grazax, možno sa skúste opýtať alergológa na tie. Tam sa to vie lepšie korigovať s dávkovaním ako pri tabletkách

simsalabim
19. aug 2025
@dorizzz

Syn mal grazax ale ja som mu ho po týždni vysadila. Tak zle bol na tom, že zvracal hlieny. Nevedel ani rozprávať. Sú aj kvapky na takom princípe ako grazax, možno sa skúste opýtať alergológa na tie. Tam sa to vie lepšie korigovať s dávkovaním ako pri tabletkách

@dorizzz ano, Staloral. Moja alergo tabletky ani nepredpisuje, prave preto, ze sa pri nich neda korigovat davka. Bezna davka je 8kvapiek, ja som prvy rok zniesla iba jednu. Druhy rok 1 a kazdych par dni 2, potom som sa opat musela vratit k 1. Na ten dalsi rok som zniesla 4. Cize tu je naozaj super, ako sa kvapky daju nasadit podla individualnej znasanlivosti.

cibinka18
19. aug 2025

ja mam alergiu na pel a roztoce, z testov vyslo, ze roztoce su prvotna alergia a pel skrizena, teda beriem acarizax na roztoce, nie grazax na pele, mna niekedy pali zaha, takze mam drzat pod jazykom aspon 2 minuty a potom vyplut, tak mi kazala doktorka, neberiem antihistaminika, obcas mometazone do nosa, tak 2x mesacne, inak mi tato liecba pomaha, ako to beriem, nesoplim, nesmrkam, dycham dobre, nebyvam chora, bude koniec druheho roka