Zistí lekár, ak nevyberiem liek s elektronickým receptom?
Ahojte, zistí lekár, ak si nevyberiem elektronický recept v lekárni? Ďakujem 😄😅
tak ti prepadne
@anickaaa6aaa to viem, ale neviem, či to lekár zistí 😄
Zisti, nezisti, vsak si mala povedat, ze lieky nechces. Alebo mu povedz, ze si ich nebrala. Kazdu liecbu mozes odmietnut, ale nechapem preco to zatajovat?
@viestta No veď poviem mu, že už by som to chcela postupne vysádzať. Lenže ja už som sama vysadila totižto...🫤
Lekárovi to môže byť jedno ide o tvoje zdravie. Sama vysádzať? Potom sa nesťažuj ak sa ti pohorší.
@januska12323 no veď ja sa nechcem zbytočne antidepresivami kŕmiť
tak zbytočne ich asi nemáš, či?
Lekár to uvidí.... Ja som tak odmietala dávať dokola lieky na alergiu malému a vždy mi dr šplechla do očí, že zase pozerám, že ste lieky nevybrala 🤷😁
@anickaaa6aaa začala som ich brať kvôli tinnitu..Z ničoho nič som ochorela a týždeň som nespala, mala som z toho depresie ale už som zistila, že tinnitus je do konca života a zamierila som sa s tým. Dokážem už aj späť s tým takže nebudem brať antidepresíva a ničiť si zdravie. Blázon nie som
@kukulienka83
@kukulienka83 no do prkinka😅Tak mu poviem nabudúce, že chce začať vysádzať a žiaľ budem musieť platiť každé dva mesiace 5 eur zbytočne a paretinu doma ako nas...teho😂😂😂
...tak to už neporadim...a čo tak povedať že už ste postupne vysadzalq skôr, nech už nepredpisuje 🤷
No to je ešte blbší nápad. Na nasledujúcej kontrole povieš, že už lieky brať nebudeš, povieš ako sa cítiš a že by ich zbytočne predpisoval keď aj tak neprevezmeš. On povie svoj názor a bude vybavené.
@kukulienka83 uvidím. Antidepresíva viem že sa vysádzaju postupne, aj ja som si tak vysadila, že som prešla na polovicu. Ale ja som vysadzala mesiac. Neviem ako dlho mi bude vysádzať lekár. Ale ja som to.brala 4 mesiace.
tí čo berú AD sú blázni? fakt?
@mondolina nie ja hovorím, že nie som blázon, aby som brala antidepresíva, ktoré majú milión vedľajších účinkov, keď dokážem existovať aj bez nich bez problémov. Ale napísala som to tak, že to tak vyznelo. To máš pravdu 😂
@mondolina ešte keď som si našla vo vedľajších účinkoch liekov, že zhoršujú alebo spôsobujú tinnitus, to ma asi najviac utvrdili v tom, že ich nemám brať...
hej, len sa netreba báť to konzultovať aj s lekárom. a AD vysádzať postupne.
@mondolina jasné,to bola hlúposť odomna 🫤
Ano zisti
Ano, lekár vidí že si lieky nevybrala. Jemu to v počítači svieti na červeno.
Všetko konzultuj s lekárom. Povedz mu, ako si to písala sem. (že si sa s tým zmierila a narušili ti lieky spánok). Že ich už nechceš brať. Nech ti predpíše lieky len na tinitus. Iné nie.
Takto, ja len k tomu, ze antidepresiva neberu ziadni "blazni", aby bolo jasno. Sorry, ale stale ma tieto predaudky vedia vytocit.
K liekom, mne zhaprovala appka a kedze si davam predpisovat lieky online, zvycajne trva 3 dni, kym predpisu a ziadna sprava neprisla, bolo to pred Vianocami. No tak reku fajne zase, zas maju dovolenky a "nestihaju". Tak som potom volala obvodnej a sestricka ma doondiala, ze mi to pred Vianocami predpisali a som si to nevybrala. Tak predpisala znovu. Takze ano, vidia to. A ja som to sice v appke mala, ale nevidela som to 😅.
Áno, lekár vie zistiť či si si liek vybrala. Ale pochybujem, že ma kapacitu sa tým zaoberať a riešiť to. Pri tom množstve pacientov a predpísaných receptov môže byt rad keď nezabudne recepty poslat nie to ešte kontrolovať či si ich jeho svojprávni pacienti aj vyzdvihli. Je to tvoje zdravie, tvoje zodpovednosť. Jemu to môže byť tak jedno, čo ty robíš alebo nerobíš pre svoje zdravie. Len by bolo fér mu to aj povedať. Aby mohol využiť svoju energiu na pacientov ktorí o jeho služby stoja a neplytval ju na ľudí, ktorí o to nestoja. Akurát teda ak si si svojvoľne vysadila antidepresíva, je dosť možné, že ťa depresia hitne omnoho viac. Ono sa to musí vysádzať postupne a kontrolovane, nie len tak “pocitovo”. Aby si potom za ním ešte nepriliezla, že sa necítiš vo svojej koži.
Keď si mala nejaké nežiadúce účinky, dalo sa to riešiť aj rozumnejšie ako svojvoľnym vysadenim.
@nevenka asi si nečítala poriadne
@lavender94 vôbec si to nepochopila moja. Ale že vôbec.
jasne že zisti a hned ved to je elektronický všetko poprepajane a ON to vidi. Neprebrate lieky su zvyraznene červenou.Ak nastanu kompliakcie pri chorobe a TY nebudeš mať lieky tak bude to tvoja vina nie jeho.ON TI lieky dal a tie lieky si mala brať.
@alickapusinka AMEN
Teraz som kvôli tinitu skončila na pár dni v nemocnici. Dávali mi injekcie a infuzie takže neviem či na tinitus davaju antidepresiva. Nemám žiadne antidepresiva ale lieky od neurologa.A je to nebezpečne s toho máš vysoky tlak ja vždy skončim na infuziach.Ja to mám s tetanie.
AD neberu žiadný blazni.Vieš čo aj ľudia čo vyhoreli zo zamestnania, aj ľudia ktorý zažili traumu v živote, ženy čo maju popôrodnu depresiu.Na psychiatriu nechodia že su to blazni neviem prečo píšeš toto.

Pozri si svoju elektronickú zdravotnú knižku https://www.npz.sk čo tam vidí lekár pri receptoch.