Zistí obvodný lekár návštevu pohotovosti?
V aprili som bola v piatok vecer s vysokou teplotou na pohotovosti. V pondelok som zaniesla o tom obvodnemu spravu. Ten mi dost jasne vysvetlil, ze si nezela, aby som chodila na pohotovost, ze jemu za to kratia peniaze... cely vikend mam teplotu, boli ma hrdlo,chcem ist na pohotovost pre lieky. Zisti moj obvodny ze som tam bola, ak mu nedonesiem spravu z pohotovosti? Vdaka
Autorka vsetci co sme tu pisali sme usudzovali podla toho co si sama napisala - mam teplotu a boli ma hrdlo. Anie ze nevies vydrzat bez flectoru viac ako 4 hodiny. A potom nam akoze vytries zrak 🫠
Nerozumiem čo tu píšete za blbosti, že zneužívanie zdravotného systému. Veď práve presne na toto tá pohotovosť je! Vy premudrené si to asi mýlite s urgentným príjmom 😉
@petracandle nie, nemylime. Stane sa, ze idem s detmi a viem co odporucaju a s cim aby sa tam islo. S teplotou a bolavym hrdlom v nedelu tam fakt dospely ist nemusi…
@petracandle ale pohotovosť nie je náhrada obvodného lekára. Je určená pre stavy, kedy je nutné navštíviť lekára, ale obvodak neordinuje. Čiže len nevyhnutné prípady. Bežné infekcie v začiatkoch nepatria medzi nevyhnutné prípady, pokiaľ je priebeh nekomplikovany.
ATB sa nedávajú na začiatku infekcie, keď je predpoklad, že sa jedná o virovu infekciu. Nehovoriac o tom, že ATB aj tak nezaberajú hneď.
Ostatné lieky si človek vie zabezpečiť sám.
A ani to, že autorka musí brať lieky na bolesť sa za komplikáciu nepovažujú. Práve bolesť svalov, kĺbov a celého tela je typická pre vírusové infekcie.
Byvam chorá 1-2x ročne a to pracujem v infekčnom prostredí. aj napriek tomu som ATB neuzivala na bežné infekty dýchacích ciest viac ako 20r. A argument, že niekto nemá tak dobrý imunitný systém neobstojí. Imunitný systém sa musí budovať a užívaním liekov za každú cenu pri každej infekcii sa akurát znehodnocuje. Moje kolegyne sú na tom podobne ako ja, choré len sem tam. A ani, niektoré viac, niektoré menej, aké aj napriek tomu je chorobnosť u nás nízka čo sa týka infekcii.
Bavila som sa cez kovid s predavackami z našich potravín a aj u nich nízka chorobnosť. Sú totiž dosť bombardovane infekciami pri neustálom kontakte s ľuďmi.
Dufam ze ti tu pohotovost Dali zaplatit, zvysena teplota a bolest hrdla amen, to Ani s detmi na pohotovost nejdem, nie je treba, ty si typicky priklad zneuzivania pohotovost.. A ked niekto Bude urgentne potrebovat koli takym ako ty sa nedostane pomoci..
Ci pijdes dnes na pobotovost alebo zajtra rano k obvodnemu tak je to tak akurat jedno pokial samourejme neumieras co zrejme neumieras kedze vladzes pisat na kona... A presne kvi ludom ako ty co na kazdy soplik potrebuju okamzite antb na pohotovosti to na rych pohotovostiach vyzera tak ako to tam vyzera....
Na laringitidu sa dávajú antibiotiká ?😁hm nevedela som

A robili ti crp ?