Zistili vám príčinu tetánie?

21. okt 2022

Zistili vám príčinu tetánie? Mne na nič nevedia príst, mám menej magnézia, no nevedia, kam sa stráca. Stres nemávam, kedže som PN dlhodobo a oddychujem, čo to dá.

bashee
21. okt 2022

Nedostatocne vstrebavanie kalcia. Tj telo jo nevie vstrebat. Nie magnezium, nevie vstrebat kalcium. Treba zacat pit vodu s jablcnym octom (lyzica do pohara vody) pred kazdym jedlom, dlhodobo. Malo by sa polepsit. V kyslom prostredi sa totiz dobre vstrebava kalcium. Tiez pre mna sokantna info. Ale zabera mi an ked mi cuka oko.

fairyprincess
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
kachita
21. okt 2022

@fairyprincess ake mate priznaky tetanie?

fairyprincess
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
kachita
21. okt 2022

@fairyprincess mavam nieco podobne, z nicoho nic mi mravci telo, stres neskutocny, potom triaska casto a plytke dychanie, neskutocne som z toho v strese, ako sa to diagnostikuje?

autor
21. okt 2022

@bashee na počudovanie mám vápnik v norme

autor
21. okt 2022

@fairyprincess presne, aj u mna sa to tak strieda, že vždy niečo iné. Teraz mi ale začali fakt dost mravenčit ruky a hlavne jazyk. Bojím sa, aby to nebola skleróza 😪

autor
21. okt 2022

@kachita no také spolahlivé vyšetrenie je EMG

fairyprincess
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
veronice
21. okt 2022

@bashee mne neurologicka vravela ze pri tetanii sa bud zle vstrebáva vápnik alebo horčík. V mojom prípade je tiež problém s horcikom.

@autorka mne tetaniu spustili migreny a ano, aj stresy som mala, zhon, škola, práca... Ale teda jeden rok som mala celý rok vkuse migreny vo vlnách ze 3 dni migrena, 2 dni pokoj, 4 dni migrena, 3 dni pokoj a stále takto vo vlnách celý rok 🥴🥴🥴 no a keď som sa z toho konecne dostala tak bum tetania (potvrdená aj na EMG)...

autor
21. okt 2022

@veronice ale to vážne möžu stresy spustit tetániu na cely život? Lebo mne bolo povedané, že ked zmiznú stresy, zmizne aj tetánia, kedže to nie je choroba, iba prejav niečoho.

veronice
21. okt 2022

No takto, mala som to par rokov ukludnene... A potom som otehotnela 😁🙈🤦‍♀️ a bum, také krce do rúk od 6m tehotenstva ze som sa vyspala až po porode... Hrozne.....teraz po druhom porode som sa tešila ze to zmizne rovnako ako po prvom a prd. Zas tie hrozne krce a trpnutie rúk... Ale teda dosť to teraz flákam s tým magnezkom 🙈....

betulinka1
21. okt 2022

@bashee to vazne?? Staci voda s octom a bude sa lepsie vstrebávať kalcium?? Prosim ta kde si to citala. Mne tiez povedali magnezium ale ja magnezium nemozem, tak mi padne tlak, ze moj rekord bol 56 na 36 🙈🙈🙈 skusala som rozne davky, znacky, druhy. Ale ja som magnezium musela vysadiť. Mozem iba v banane, minerálkach, orechoch. To mi tlak neznižuje. Ale o tom kalciu som citala na zahraničných strankach ale nikde som o tom octe necitala. Preto ma to zaujima. Dokonca som citala, ze niekomu pomohli aj B12 injekcie. Takze je to rozne.

jana_vaj
21. okt 2022

Tak ono to trvá kým na to prídu, kamoška tiež dlhší čas nevedela, kým proste na to prišli a ona mala problém s draslíkom, je to ťažko, len pôvod týchto problémov je väčšinou dlhodobý stres.

lagunka0000
23. okt 2022

@jana_vaj ja tiež problém s nízkym draslikom a nevedia kde a prečo sa mi stráca, musím dlhodobo užívať kalduym