icon

Zlatý stafylokok v hrdle a tehotenstvo

zuzka_puska
9. sep 2018

Mamicky je tu nejaka z vas, ktora mala od zaciatku tehu stafylokoka v hrdle? Liecim sa antibiotikami, nezaberaju :( Uz asi rok s nim bojujem a nic. Planujeme babatko, moze mu bacil v mojom hrdle nejak uskodit? Prosim hlavne realne skusenosti mamiciek ktore si tym presli... dakujem

tinaa64
10. sep 2018

Ja mam..mala som aj ored tehotenstvom..liemy som nikdy nebrala na to..mam dve deticky a su zdrave..ina pocula som ze kapucinka je dobra na zlateho stafylokoka..skusim aj ja..a citala som ze toho koka sa neda zbavit uplne.ale co je na tom pravdy to ozaj neviem....bola by som rada ak bysa ozvali aj ine mamicky kt.si tym presli a vyliecili sa...apropo..ja ho mam dodnes uz roky

dlucy
10. sep 2018

@zuzka_puska ahojte ja mam zlateho stafylokoka od syna uz cez rok neviem sa ho zbavit antibiotika som mala zabrali len na chvilu. Mala som ho aj cele tehu vsetko bolo a je ok 😊nemusis sa vobec bat. Zacala som riesit imuno vraj to na to pomaha tak uvidim. Ale priamo u dr nie sama.

zuzka_puska
autor
13. sep 2018

@dlucy a sposobuje vam ten stafylokok nejake problemy? Zapaly hrdla, alebo kasel, a tak? Dakukem

zuzka_puska
autor
13. sep 2018

@tinaa64 a sposobuje vam nejake problemy? Zapaly hrdla, bolesti, kasel???

dlucy
13. sep 2018

@zuzka_puska skriabe ma hrdlo a niekedy sa citim tak choro a Vam?

tinaa64
13. sep 2018

@zuzka_puska väcsinou na jesen ale nie casto..raz za par rokov...ale pocula som ze sa to moze prejavovat aj na kozi.. Ja mam psoriazove loziska na kolene a clenku..ale ci to spoosbuje ten stafylokok tak to neviem...ale ja celkovo ked mi nieco je tak je to väcsinou take ze ani lekari mi nevedia zistit co mi je a ako liecit..napr.od detstva trpim erythema nodosum a doteraz nevedia co je spustacom ...a tebe to co sposobuje?

zuzka_puska
autor
16. sep 2018

@dlucy aj mnr, presne tak :( bolesti hrdla caste zapaly hrdla atd

zuzka_puska
autor
16. sep 2018

@tinaa64 a nevyberali vam mandle? ja by som aj chcela bejby ale bojim sa, co ak ho ten stafylokok nejak poskodi alebo co

dlucy
16. sep 2018

@zuzka_puska nemusite sa bat ja som to mala aj pocas tehu a mam zdravd babatko 😉

zuzka_puska
autor
16. sep 2018

@dlucy a boli ste pocas tehu chora? angina, alebo tak? brali ste atb?

dlucy
16. sep 2018

@zuzka_puska ano mala som 3x chripku a raz som skoncila na atb 😏

radlinka
16. sep 2018

Ja som trpela dlhe roky tymto, vytery vsetko zlaty stafylokok, stale anginy a zapaly hrdla, neustale ATB. Na to treba trafit vhodnu liecbu, pracovat na imunite. Ked som si dala vybrat mandle, tak odvtedy bol pokoj, neobjavil sa mi ani v hrdle ani v nose, vytery ciste. Opakovalo sa to vsak po porode, mala som zapal a potom aj v mlieku, malemu tiez zistili z vyteru, ale liecili sme sa a budovali imunitu. Teraz citam, ze po rokoch moze vyskocit aj na kozi, takze ako ekzem a atopicka pokozka ma neminula a nikdy som sa na podobny problem neliecila.

radlinka
16. sep 2018

Co sa tyka tehotenstva, tak som bola viac krat chora, asi s prvym viac ako s druhym, je lepsie vybrat liecbu, ako na sebe skusat a snazit sa to oddialit, lebo trpi sama mamicka a aj dietatko, cim skor sa uzdravi a nenatahuje to roznymi preparatmi a doporoceniami ze skus to a tamto, nieco prirodne urcite zaberie, tak tym lepsie. Ak je potrebne antibiotikum, treba ho vybrat a nerobit z toho vedu, budete obaja v poriadku, pridajte si k tomu probiotika

tinaa64
18. sep 2018

@zuzka_puska nie...babka nedovolila..to by som bola vecne chora..jedine co moze tomu bavu urobit je to,ze to moze zdedit...aj moje dievcata maju...inac dietatu to neublizi..moje su ok..narodili sa prirodze s mierami 2830g a 49 cm.druha 2900g a 49cm..jedna bude mat 5 r.a druha 15mes...a su to zive striebra z kt.ma niekedy bolia usi co tolko hucia a pistia😂😂..ja som ani nerozmyslal nad tym ci moze ten moj kok nehak ublizit dietatu pocas tehotenstva...ani ma to nenapadlo ze by to mohko ublizit...pozri..chore dieta sa moze narodit aj tej najzdravsej zene na svete...modje doevcata su v poriadku..omkrem toho ze na jesen su asi tyzden nachhladene su zdrave

tinaa64
18. sep 2018

@radlinka ano..presne kok sa moze objavit na kozi...ja mam paoriazuale teraz neviem ci z toho alebo som to zdedila...

tinaa64
18. sep 2018

@radlinka oprava:psoriazu

radlinka
23. sep 2018

@tinaa64 zevraj sporiaza je z velkeho stresu, ale je mozne ze kokky sa drzia v tele a sposobuju ujmu bud na kozi alebo inde - hrdlo, nos, usi a pod. Niekedy sa toho neda zbavit vobec, raz mi lekarka hovorila, ze keby robila vyter kazdemu cloveku, tak urcite sa niekomu nieco vzdy najde. :( Specialne zlaty stafylokok je boj na dlhe lakte :(

tinaa64
23. sep 2018

@radlinka presne .a s usami mam velky problem..bud ich mam hnisave ale sa mi robia chrasty..niekedy aj opuchnu a potom nepocujem dobre.a toto som o psoriaze nevefela..tsk to sme potom asi cela rodina v strese😀

danka_111
23. sep 2018

Ja som mala zlateho, dokonca MRSU a zbavila som sa toho. Uzivala som tinkturu Kapucinka velka, plus k tomu Biseptol a na kontrolnom vytere uz nebol.

zuzka_puska
autor
23. aug 2019

@zuzka_puska ahoj, skusili ste teda bejby aj so stafylokokom? Ja mavam raz za mesiac hnusnu hnisavu anginu, dr. mi kvoli tomu tehotenstvo neodporuca, tak neviem, co dalej ☹

dlucy
23. aug 2019

@zuzka_puska ja som mala a v pohode skus si teraz nasadit na taky mesiac dva tekuty vitamin C ja ho beriem na ten hnus mi najviac pomohol drzim palce 😉