Žlčník ako bolesť chrbta?
Baby cavte . Mate niekora podobny problem ? Som kratko po druhom porode mozno to stym bude mat suvis. Plne kojim.Asi pred mesiacom som dostala hrozne bolesti chrbta ( medzi lopatkami) prechadzalo mi to az do zaludka ,..hnusna bolest:/ ,no ked som sla na vysetrenie neurologicka skonstatovala, ze s chrbticou nic nemam :/ .. pred cca tyzdnom sa mi to zopakovalo no tentokrat somaj zvracala .. na pohotovosti mi dr.len povedal ,ze to moze byt podrazdeny zaludok alebo helikobakter :/ ..no neviem mne tie priznaky na helikobaktera moc nesedia :/ .. dnes ma zas ten chrbat pobolieva v utorok sa beriem ku obvodnej nechh ma vypise niekam na sono..mam taky dojem ci to nemoze byt zlcnik :/ nemalaste niektora podobne tazkosti ? Dakujem
@slamka555 ale ja som rpesvedcena, z teba - s tvojou operaciou - s malym nehospitalizuju. a teda ak to podchytis vcas (bez zachvatov a zapaleneho zlcnika, len s kamenmi) tak to v poho bude jednodnova chirurgia ... ale ani tam - teba odvezu na salu a manzel bude na izbe cakat na teba s dietatom? no neviem, ci na takych oddeleniach maju VIPky aj s moznostou pobytu rodinnych prislusnikov ... okrem toho privezu ta zo zakroku a tiez budes spat, budu ti toect infuzky, to neskocis na hony a o la laaaa, idem maleho nakrmit. ja som sa celkom v poho hybala, maly uz mal 3 roky, ale teda par dni som nevarila, prve tri dnio sa len povalovala a obskakovali mna, preda je to zasah do organizmu.
@slamka555 treba si uvedomiť, že hoci to dnes robia aj ako 1-dnovú chirurgiu, vnútro je porezané a chvílku to trvá, kym sa človek zotaví. Ako po každej operácii. manžel bol horší po slepáku, ako po žlčníku, ale marodoval ešte 2 či 3 týždne, nemohol ťažké dvíhať.
Ale tak predčasné riešiť, ked ešte nevieš, či to máš isto žlčník a či je to na operáciu. Uvidíš po tom sone a daj vedieť 😉
@slamka555 ja som mala brutalne problemy v prvom tehotenstve, ale zacalo to opacne, bolesti boli pod pravym rebrom, vyrazali priamo do chrbta a potom ma bolelo v chrbte. V presne to miesta, ako je zlcnik ale v mieste chrbta.
Po porode sa to zlepsilo, ale vracia sa to, podrazdeny zlcnik, chce len dietu, striedmo sa stravovat, varit na vode, nepit kavu, nejest cokoladu a pod. Ak to mas zlcnik, nemusi to byt on...
Ak je to zlcnik, moze to byt aj potravinova alergia, ktora sa prejavuje bolestami, zlym travenim, celiakia, Alergia na mlieko, vajcia, alebo intolerancia laktozy, tam staci odber krvi.
Drzim palce
@slamka555 hej,znie...vies,co je take vysetrenie,bezne to na gastro robia,neviem ako sa vola presne...a to bolo uplne rovnako,len mi ta hadicka neskoncila v zaludku ale v zlcovych cestach. Cele to trvalo asi 2 minuty. Tebe sa to stat nemusi. To je uz ten horsi scenar,ked ho clovek podceni. Ja som podcenovala rok.
@slamka555 k terminu - ja som olla na konzultacii na klinike v septembri, oni mi ponukli termin o mesiac, co mi nevyhovovalo . tak dalsi tusim o tri tyzdne neskor. tam zlcniky robia len jeden den v tyzdni ... ale uvolnilo sa im o tyzden skor a volali mi, ci to nevezmem. z roboty som mala tyzden volno a potom som normalne fachcila bez problemov. ale teda mylim si, ze v statnej by ma mozno vzali skor, neviem, tym, ze som nemala akutne problemy, som to nejako nadmerne rychlo neriesila ... ale teda vravim, od diagnostiky som do dvoch mesiacov mala zlcnik von planovane a pri troche chcenia by to slo aj skor.
Pre boha, to sú my rady, operácia, žlčník von, kolonoskopia, laparoskopia, hadičky cez ústa??? cez nos??? Na nikoho nenarážam, ale nebolo by jednoduchšie si tie , možno, žlč. kamene, vypudiť za tri dni sama? bez bolesti a bez operatívneho zásahu? A hlavne mať svoj žlčník a nie sa do konca života spoliehať na chémiu, aby sa zažívanie chovalo, ako pri prirodzenom zažívaní? Treba k tomu jeden víkend, tabuľku na záchod ,,obsadené" a 3-4 ingrediencie.
@hettinka presne tak ani ja nepouuzivam ziadnu chemiu 😂 bez zlcnika sa da zit inac by ho nevyberali kazdy den jak na pase .... ziadne cajiky , domace caary maaary nepomozu !
@matway čo to je? Take nemám ani doma.
Jasne, treba si dávať pozor na premastenie jedla, vyprážané, slaniny, bláznivé kombinácie, klobásy ... ale to nie je vhodne ani pre človeka so žlčníkom. A vadia mi umelé prísady ako vegeta, polotovary... čo som vcelku vďačná, že som to úplne prestala jesť.
Čo mam doma na trávenie je horký liker, Becherovka. Keď už to preženiem na nejakej oslave s jedlom.
Môj muž tiež žlčník nemá a jemu vadia knedle, teda občas v pohode, ale nie príliš často.
Ahoj.V tehu je zvysene riziko tvorby zlcnikovych kamenov.takze je dost pravdepodobne, ze tie su pricina tazkosti. Ja som bola na OP v.marci, jedna noc v nemocnici, tiez este malu kojim,spala prvu noc bezo mna, no uz je velka. 24 hodin po anesteze by sa vsak ani nemalo kojit, len mlieko odstriekat a vyliat. A tiez ta prva noc je dost narocna a to urcite nie som cintlavka. Po OP treba aspon 1,5 -2 mesiace nedvihat tazke, nad 5 kg, hrozi pruh v rane.
@hettinka ono ja som citala nejake recepty na prirodzene rozpustenie zlc. kamenov - ale risknes to, ze sa ti posunu dalej do zlc. ciest a sposobia akutnu koliku? okrem toho ja som mala 2cm kamen, ten len tak lahko "nerozpustim" ... tieto eko-bio-etno recepty ....
@matway po operacii som nebrala ziadne lieky, ani pancreolan, ani nic. akurat si davam pozor na stravu, ale to som si davala aj pred a aha, kamene - ale tie si spajam s tehotenstvom, lebo sa mi objavili az po nom. a u zien je to bezne, lebo organy sa ti presuvaju, stlacaju, ....
@slamka555 a hlaaavne ibalgin vyhodit! Najvecsie svinstvo co vyrabaju !
@matulik212 ibalgin doma ani nemam:D ;) ja som zjedla za zivot dokopy mozno 10paralenov:D , ;) ( prehanam ;) nie ale patrim k ludom co sa nedopuju liekmi ( lebo ver mi poznam aj takych 🙂 akoze ked uz mam fakt veelku bolest si dam liek ale skvor len paralen alebo nieco.. take slabsie ;) viem viem,ze ibalgin je hnus , :/ ..
Ahojte, chcela by som Vás poprosiť o radu, už som zúfala. Je možné aby ma bolel žlčník a na sone nič nevideli? Začalo sa to pred dvoma týždňami takým nepríjemným a silným zovretím pod rebrami. Opakovalo sa to každých pár hodín, odvtedy to trvá každý deň. Niekedy je to taká vystreľujúca bolesť, že sa až musím niečoho pridržať, zabolí párkrát a prejde, niekedy mám také slabšie, ale pravidelné kŕče v tej oblasti aj niekoľko hodín. Bola som aj na pohotovosti, tam mi dali infúziu, ktorá nepomohla a poslali ma domov. Taktiež som bola na gastre na hadici a tam všetko v poriadku...

@ukulela a prosimta to si tak dlho cakala na operaciu ? Fuu no uvidim teda ako pochodim ja