Žlčník ako bolesť chrbta?

slamka555
26. aug 2018

Baby cavte . Mate niekora podobny problem ? Som kratko po druhom porode mozno to stym bude mat suvis. Plne kojim.Asi pred mesiacom som dostala hrozne bolesti chrbta ( medzi lopatkami) prechadzalo mi to az do zaludka ,..hnusna bolest:/ ,no ked som sla na vysetrenie neurologicka skonstatovala, ze s chrbticou nic nemam :/ .. pred cca tyzdnom sa mi to zopakovalo no tentokrat somaj zvracala .. na pohotovosti mi dr.len povedal ,ze to moze byt podrazdeny zaludok alebo helikobakter :/ ..no neviem mne tie priznaky na helikobaktera moc nesedia :/ .. dnes ma zas ten chrbat pobolieva v utorok sa beriem ku obvodnej nechh ma vypise niekam na sono..mam taky dojem ci to nemoze byt zlcnik :/ nemalaste niektora podobne tazkosti ? Dakujem

zuzana76
26. aug 2018

@slamka555 mala som niečo podobné, ale len jednu epizódu vracania, ale tiež ukrutne bolesť v strede, brucho, chrbát, po roku som išla na sono a zistili mi žlčníkové kamene

matulik212
26. aug 2018

@slamka555 mala som podobne bolesti pred paru rokmi lekari si ma pohadzovali nevedeli co mi je mala som niekedy stav na odpadnutie nakonec mi zistili zlcnikove kamene , vred na dvanastorniku a oblickove kamene .... 🙏🏻 Mala som asi 22 rokov vtedy . O zlcnik som tym padom prisla, vred som vyliesila a oblickove kamene som nejak neriesila snad uz zmizli lebo teraz som tehu a nechcela by som aby sa prejavili... objednaj sa na gastro tam ti pridu hned na to co ti je 🙂 drzim palce

slamka555
autor
26. aug 2018

@zuzana76 no pekne uf :/ ..a aj ta operovali ? Ci akoto dopadlo ?

slamka555
autor
26. aug 2018

@matulik212 paanecku no tak ..som jasna :/ 🙂 ..svokra mi to tiez tvrdi lebo tiez mala zlcnik a tie bolesti ked som jej opisovala .. a vraj po porodoch to je u zien skoro bezne ze maju zlcnik 😢 ..presne tiez si ma zatial pohadzuju .. :/ aano az taka malaatna som :/ aakosi vyliecila ten vred prosimta ? Tabletkami ci ? A tie zlcnikove kameme samozu aj po operacii vratit ? Comu by som sa teda mala vyhybat? Ja by som aj šla na to gastro aj ked viem , ze to nieje nic prijemne 😉 ale zasa ..ked kojim neviem ako to chodi..kedze tusim cely den pred vysetrenim nemozem jest :/ .. nerada by somprisla o mlieko aj ked..tiez je na zvazenie co je potom prvorade no .. :/ 🙂 .. drzim palce v tehu 😉

pininka
26. aug 2018

Aj u mna to boli zlcnikove kamene, v siedmom mesiaci som dostala taky zachvat ze som myslela ze sa mi odlupuje placenta. Odvtedy si davam pozor, jest ozaj striedmo, nic vyprazane a ked aj zjem nieco tazsie dam si orenzym, to mozes aj ked kojis. Mne vtedy zistili jeden kamen,ale nehybajuci sa, takze operacia nebola nutna. V tretom tehu opat zachvat, dva dni som bola mimo a len grcala, fuj. Odvtedy nastastie vsetko ok. Ale ked to mas takto dlhsie,isla by som na sono urcite.

zuzana76
26. aug 2018

@matulik212 operaciu odporucala, odvtedy som mala obcas tlacenie pod pravym rebrom, ale operaciu som neabsolvovala, ale taky hnusny zachvat som uz nemala a jem vsetko

matulik212
26. aug 2018

@slamka555 no mne sa to dialo ked som nebola tehotna cize v tomto ti pomoct neviem .... vred som vyliecila tabletkami nasadili mi Ich v nemocnici a ked ma to preslo vred sa vyliecil vybrali mi zlcnik cize zlcnikove kamene sa uz nikdy nevytrvoria nemaju kde ;) samozrejme som po cely cas musela drzat dietu ziadne mastne, ziadna paprikla leco kapśusta nic co naduva :( ja som na gastre bola asi tri krat a skor znesiem to ako zubara ;)

matulik212
26. aug 2018

@matulik212 od kedy nemam zlcnik skoro kazde rano jak sa zobudim musim zo seba vygrcst zlteee a potom mozem fungovat 🤷🏻‍♀️ Ale to bude tym ze jem vsetko uz strukoviny mastne a take co by som nemala no ked to tak fajne chutii

dharmasanata
26. aug 2018

Povedz lekárke že chceš na usg vyšetrenie tam nech ti pozrú žlčník. Je to taká inakšia bolesť taký tlak.. a keď zvraciaš a má to súvis so žlčníkom to už budeš mať možno aj zápal. Choď s tým kým sa ti to celkom neupchá možno máš piesok a to ťa už bude bolieť nonstop..

slamka555
autor
26. aug 2018

@matulik212 jasne .. 🙂 no ved ja ppjdem kludne sj ns to gastro ked bude treba .. bed predsalen mam uz za sebou 2 porody co tam nejake gastro :D ;) .. bozinku len dufam ze to teda nebude na operaciu lebo co moje male babo ked este kojim ? :( ..

ukulela
26. aug 2018

@slamka555 na zistenie zlcnikovych kameňov ti stačí sono. Mňa poslal obvodak ako na prvé vyšetrenie, keď som prisla, že mám bolesti a mala som dva záchvaty. Našli mi 2cm kameň. Odporučili vybrať. Kým som mala termín, pomáhal mi cholagol kvapky. A tiež pepsina. Tiež som to nepreháňali s mastným atď. Ja som prvy záchvat dostala po jahodovom smoothies, aj jadierka veľmi vedia podráždiť. Operácia mi veľmi ulavila. Po nej som nemala žiadne problémy. Robili mi to na jednodňovej chirurgii a bez problémov. Vyberajú celý žlčník, nie kamene. Ostanú ti len zlcove cesty, ktoré sa naučia fungovať bez žlčníka.

paladia
26. aug 2018

@slamka555 mne to sedi na zlcnik,co popisujes. Jedna laparoskopia a ficis dalej, neboj. 😉 Drzim palce a skore uzdravenie.

matulik212
26. aug 2018

@slamka555 neboj sa aj znamej zistili po porode ze ma zlcnikove kamene a vybrali jej 🙂

slamka555
autor
26. aug 2018

@ukulela ahoj to ti akoze zajeden den vybrali a uz si sla domov vten den ?? 🙂 Ty brdo 🙂 ..no bodaj by to aj somnou tak bolo ;) dakujem

slamka555
autor
26. aug 2018

@matulik212 uz sa TESIM :D ;) ..tusim sa potom druhom porode namna vsetko vali 🙂 ...

slamka555
autor
26. aug 2018

@paladia dakujem 🙂 ;)

ukulela
26. aug 2018

@slamka555 ja som bola na gynpore na sliaci, nastúpila som popoludní okolo 14, operácia o 16 či 17 tej a postúpil má na druhý deň krátko po obede. Rýchlovka. Stichy vybrali o týždeň.

hettinka
26. aug 2018

@slamka555 môže to byť žlčník, po pôrode to býva bežné. Tiež som si tým prešla ... na sono to krásne vidno, či máš kamene, piesok, alebo to máš len podráždené.
Mňa operovali, ked mal mladší pol roka. Mne sa kamienky pohli, vycestovali do žlčových ciest a upchali odtok žlče, bolest 100x horšia, ako pôrod, myslela som, že zomieram. Celá som ožltla, mala zlé výsledky už aj z pankreasu, nielen pečeňové testy ... tam už nebolo čo riešiť, akútny stav, okamžitá hospitalizácia. na rozdiel od @ukulela som si odležala 40 dní, 2 operácie, jazvu mam cez pol brucha ... nechcem strašiť, ja som si to zanedbala, podceňovala som príznaky.

Manžel mal podobný priebeh, tiež dostal jediný záchvat a museli ho do týždňa operovať. Ale on bol doma za 3 dni.
Niekoho to len pobolieva a má to ako plánovaný zákrok, ale treba to dať von, lebo neliečený podráždený žlčník časom vraj môže spôsobiť aj rakovinu. Už len tým, že zle trávi ... ja som mávala pálenie záhy, nafukovanie, záchvaty ani moc nie. A bolelo mal len v chrbte. tam, kde asi zapínaš podprsenku.

paladia
26. aug 2018

@hettinka presne tymto som si presla. Strašná bolest, ani sediet,ani lezat...12 kamenov v zlcniku a 1 v zlcovych cestach. Vyberal mi ho v BB lekar hadickou cez usta a potom ma v PO operovali a vyberali zlcnik. 11 dni v nemocnici. Ty si mala ako?

slamka555
autor
26. aug 2018

@paladia hadickou cez usta ?? :O preboha to znie dost hororovo :O ..

hettinka
26. aug 2018

@slamka555 áno, robí sa to cez ústa, na gastro ... podobne ako gastroskopia. Nájdi si ERCP, tak sa to volá.
Mne to tiež skúšali v Žiline, ale nepodarilo sa, takže ja mám operáciu klasickú, nie laparo ... a ešte mi tam 2 kamienky "zabudli", takže po 2 týždňoch ma operovali znova. Zle sa o tom píše ešte aj po 11 rokoch od operácie.

slamka555
autor
26. aug 2018

@hettinka ja to mam asi len take v pociatocnom stadiu ale urcite to musim riesit kym sa to da teda :/ .. boze to si mala teda hrozne :( a babo nechali vtedy stebou v nemocke ci ? .. presne vtej oblasti ma to pobolieva .. :/

matulik212
26. aug 2018

@slamka555 v niektorych klikinach si vies doplatit a urobi ti to tensou hadickou cez nos

slamka555
autor
26. aug 2018

Baby a mozem pit kavu ci blba otazka ? ;) A nejaku tu sladkost ? Lebo bez sladkeho nemam skoro ziadnu energiu pri 2 detoch :/ ;) ..

matulik212
26. aug 2018

@slamka555 kavu obmedzuj kava drazdi zaludok nahrad to cajikom ;) a sladke nevem ja som jedla sladke

hettinka
26. aug 2018

@slamka555 nie, malý bol doma s tatinom. Našťastie (znie to čudne, ale v tej dobe som to tak cítila) nebol kojený a aspon som ho nemusela zo dna na den odstaviť... to by bolo ešte horšie (aj psychicky, aj pre neho)

bobricek1979
26. aug 2018

@slamka555 choď na sono

ukulela
26. aug 2018

@slamka555 pozri, nefixuj sa na stresujuce scenare. skratka v pondelok za obvodakom, nech ta posle na sono - to sa objednaj cim skor a ked na sono najde kamene/ine, s odporucanim obvodneho sup sa objednat na nejaku kliniku/do nemocky/co si vyberies. ja som si preto dala tu sukromnu kliniku, lebo tam mali dobre skusenosti z okolia .. ale aj v statnych nemockach to vedia robit lapariskopicky jednodnovou chiriurgiou .. do 24 hod si doma. podla nalezu zo sona sa s operaterom dohodnes, ci mozes pockat trebars do pol roka maleho, kym bude jest prikrmy a nebude az tak odkazany na prsnik, alebo ak by ti odporucili cim skor, lebo kamienkov vela atd, tak skratka naodsavas do mraznicky do zasoby, alebo jeden den dieta vydrzi aj na UM. maleho do nemocnice ku tebe ku zakroku urcite nedaju ... este sa da dohodnut, ak by si musela ostat dlhsie, kvoli nejakemu akutnemu stavu a ci co, ze by si si (ak to lieky dovolia) odsavala a nosili by malemu domov tvoje materske ....
ale teda neboj sa scenarov, ja som od prveho zachvatu mala cca pol roka po druhy, a od toho este cca 3 mesiace do operacie.

hettinka
26. aug 2018

kojacej mamine, čo ležala so mnou na oddelení nosili dieťa na kojenie od nejakého 2. dňa po operácii. Vtedy nechávali v nemocke 3-4 dni bežne ... ja som to mala extrémne zle, komplikované, ale takých prípadov je naozaj málo.

slamka555
autor
26. aug 2018

@ukulela nefixujem neboj 😉 prezijem cokolvek ja somtuhy korienok 😃 😉 ..no ono malyma uz polroka 🙂 aj mu zacinam pridavat zeleninku..sle umele este vobec nepil tak..neviem teda uvidim ako ukaze situacia ale kebyze ma hospitalizuju na tyzden-2.. radsej by som ho doma mozno nechsla s manzelom ako by bol somnou v nemocnici neviem :/ .. nemam dobru skusenost ( ked mal prvy syn 3mesiace nas hodpitalizovali a pochytslal tam toho este viac 😞 ) No nejdem robit unahlene zavery mozno to bude fakt len podrazdene alebo jednodnovy zakrok ;) somzvedava ..