Žlčníkové kamienky - jediné riešenie operácia
@bibiankaka ja zas z vŕtania nemám strach, ale musia vŕtať len bez injekcie😉ináč by bol problém.
@lukyazojka tak to si ma potešila😉 nestras ma, lebo ujdem z operačného stola😂 chirurg povedal že mám to povedať anesteziologovi a ten mi predtým niečo dá.
@lukyazojka toho sa bojím, že sa zasekne. Preto moc nechcem experimentovať. Aj dr.mk povedala,aby som neskúšala všelijaké olivové oleje...Lebo skončím pod nožom hneď.
@weba ja som si presla aj vyberanim kamena a, aj vybratim zlcnika. Dokopy som bola v nemocke 11 dni. Ale zijem konecne normálny zivot. Laparka trvala 30 minut,vybrali mi zapaleny zhrubnuty zlcnik a 12 kamenov. Keby toto prasklo,akoze mohli kedykolvek, nic by ma uz asi nezachránilo.
@weba agoj a co chces ako riešit kamene??? 😂😂😂 jasne ze len operacia a mas pokoj...asi si esre nemala zachvat ci?? Potom budes prosit aby ti to zoperovali ihned ...o zapale žlčníka ani nevravim .. sepsa a .....hadam zdravy rozum kazdy ma a vie ze laparka je najlepsie...i ked ta bolest pliec potom je des
@maminka1986 No tie záchvaty mávam dosť často a už ma aj to dohnalo sa dat objednať. Záchvaty bývajú hrozné, niekoľkohodinové. Len ja mám strašný strach, proste to mám v sebe. Radšej vydržím bolesť.
@weba
Urcite vybrat. Hrozi ti inak aj pankreatitida- akutny zapal pankreasu a to uz nieje sranda. Mamka ju mala a teda dlho sa davala dokopy. Teraz ma uz zlcnik von: 3 dni v nemocnici, laparoskopicky a bez komplikacii. Den pred Op ta premedikuju, dostanes tabletky na ukludnenie, neboj!
@weba vybrať si to daj celé a čím skôr. Ja som to zanedbala a nakoniec som s hlúpym žlčníkom odležala v nemocnici 40 dní, doma polročné bábo ... takže tak. ja som dostala z toho už aj pankreatitídu, bolesti neskutočné, 2 operácie mám za sebou, 3x mi robili ERCP, aj tak sa im to nepodarilo vybrať takým spôsobom a nakoniec išiel cely žlčník von. Už je to vyše 10 rokov a problémy mám len občas, ked zle skombinujem potraviny.
@weba ja som mala problém so zlcnikom od pôrodu, záchvaty take, že SIM sa nevedela poriadne nadýchnuť, strašne bolesti chrbtice, zle pečeňové testy, zväčšená slezina, už som bola zúfalá, záchvat aj 3x do týždňa tak som sa rozhodla, že idem na op, urobili mi predoperacne ale op mi zrušili koly zrážanlivosti tak som sa pol roka liečila a popritom mala záchvaty, keď bola krv Ok tak som išla znova na predoperacne a na internom ma sestrička nakazila, 4 dni pred op som dostala vysoké horúčky tak sa op nekonala opäť a tak som nad tým rozmýšľala, či sa to stalo náhodou alebo na op nemám ísť, rozhodla som sa, že idem na radikálnu diétu a čuduj sa svete záchvat som od vtedy nemala.
@weba záchvat som nemala už 3 mesiace a úplne som zo stravy vylúčila živočíšne tuky, strukoviny a kapustovú zeleninu, zo začiatku to bol problém ale teraz už vie čo možem a čo nie. Z mliečnych jem iba jogurty 0,1% tuku, tvrdý syr možem, vývar, omáčky kde sa vytváralo mäso nie, mastné ryby vôbec, maslo nesmiem ani oblizat dokonca ani slahacku, je toho dosť aké ak by si mala záujem o viac info tak mi napis ip.
@weba ja som jedla už len uché rožky a aj z toho som mala bolesti. Mne tie kamienky sa zasekli v cestách, takže tam ma operovali urgentne, asi dobre, že som nemala kedy premýšľať, či áno, či nie...
Aj moj manžel ma žlčník vonku, on nemal vôbec žiadne problémy, jedol úplne všetko a zrazu dostal záchvat a mal to tam akosi zaseknuté, hned infekcia, teploty, takže tiež do týždňa to mal zoperované.
Inak, tí ľudia, čo tam prišli normálne, plánovane a nemali komplikácie (ako ja, čo som prišla neskoro), tak boli za 3 dni doma. Taký prípad, ak som bola ja, že už som mala podráždený aj pankreas a kamene aj v žlčových cestách, tam boli ešte dvaja starší páni. Ja so mala 33 kamienkov.
@83lenka83 ja som mala po záchvate takú diétu, že som nič do seba nedostala. Potom som zacala sucháre, jogurty 0,1% biele ale nič mastné, smažené, strukoviny, mak,orechy......mne to rozdrazdi pokazde niečo iné. A myslím že ťa dieťa je len dočasne riešenie. Ja som už schudla 10 kg.
Pokial sú akútne ťažkosti tak jasne, že op musí byt aké mna presvedčilo skúsiť radikálne obmedziť stravu fakt, že môj otec ma žlčník vonku no záchvaty ma aj tak, nemôže žiadne údeniny, guláš vôbec, mlieko, smotanu a tým pádom sní smotanove omáčky a podobne.

Ale tak ... kazdy doktor moze mat ine zauzivane 🙂