Žlčníkové kamienky - jediné riešenie operácia
@bibiankaka to je pravda, niekedy sa žlčnik krasne odstrani,v podstate vylupne, krvacanie je minimalne a vtedy sa moze operater rozhodnut ze neda dren, lebo samotny dren môže pôsobiť dráždivo a spôsobovať diskomfort a bolesti po zakroku..Je to na rozhodnuti operatera ci da dren, kedže sa tam prerušuje aj arteria ktora vyživuje žlčnik je fajn dren tam mat ,kvoli kontrole pripadneho krvacania. Ale važne pocas mojej praxe som sa stretla s rôznymi aj neštandardnymi riešeniami problémov, vždy je to na zodpovednosti operatera. A malo by vždy ist o maximalne pozitivny vysledok pre pacienta.
@83lenka83
Na radikalnu dietu pri zlcovych kamenoch pozor. Sice sa zo zaciatku potiaze zlepsia, ale prave radikale a dlhodobe vylucenie tukov z jedalnicka sposobia, ze sa zlcnik pravidelne nevypraznuje a zlc stagnuje v zlcniku. Je naruseny aj metabolismus cholesterolu a nepriamo takto vznikaju dalsie kamene. Odporucuje sa dieta striedma, ale nie beztucna a s pomalym ubytkom hmotnosti. Nemyslim to zle, ja len, ze opatrne🙂
@weba netaraj ved toto je hrozna bolest horsie ako porod...uz mas deti? Mbe to vyberali 3 tyzd pred otehotnenim!!!!! Su to male vpichy si ptefsa daka zena co vydrzi. Ved spis iba sa zobudis a mas po ;)
@maminka1986 som po pôrode. Takže viem aká je to bolesť. Ale neni každý takej povahy, že sa ničoho nebojí.
@weba ja som velni citliva praveze rana sa mi hojila 4 mes
Sex boli furt 2 roky po....
Presla som si umelým oplodnenim
Žlčník záchvaty a pre to som to dala von pret neviem coho sa bojis kef si rodila prirodzene hento je nic teda ak si rodila prirodzene
Uz nie sme v tej dobe rezali celeee brucho pri žlčníku
@maminka1986 rodila som prirodzene, bez akýchkoľvek liekov od bolesti. Ale proste to mám v sebe. Od mala som mala syndróm bieleho plášťa. Ja za to nemôžem. Prekonala som komplikovanú zlomeninu stehennej kosti s trvalými následkami, ale aj tak mám v sebe strach. Kto to nemá, nepochopí.
Ženy opíšte mi zlcnikovy zachvat?? Ďakujem
no ja uz som 3 mesiace starstne bez zlcnika. prvy zachvat pred rokom, druhy zaciatkom leta, vravim si ok, predietujem ... trt, treti na dovolenke za oceanom, chlap napaprceny, ze co som to neriesila doma. myslela som, ze tam zdechnem. mala som 1 kamen 2cm, siel von laparkou aj so zlcnikom. vsetko OK. tak sa @weba neboj, bude dobre, zbytocne neriskuj, citala som kopu rad, ako kamen rozpustit specialnou dietou, pitim citronovej vody atd,ze vyjde sam ... ale ak sa ti raz zasekne v cestach, bude to paseka jak brno. tak sa nastav, ze operacia ti pomoze a hotovo. ja som bola v nemocke necelych 24 hodin a sla som domov.
Ahojte, ja som mala prve zachvaty asi polroka po prvom porode 2014. Po druhom porode 2016 som tiez mala nejake ale stav kamenov po sone nezmeneny vela drobnych ako 2014. Lekarka mi radila radsej vybrat lebo vraj to moze vyustit az do rakoviny (info min tyzden) .... stretli ste sa s tymto nazorom od vasich doktorov?

@weba hm, ja záchvaty nemám, ale sú veci, ktoré mi proste nestrávi, nafukuje ma, alebo aj vraciam z toho. Na začiatku toho bolo dosť veľa, čo som nemohla jesť, ale teraz už je to len zemiakový šalát, paprika a korenené klobásy. Na oslavách nesmiem skombinovať sladké-slané, už nemôžem jesť jedno cez druhé. A netolerujem alkohol, stačí málinko a hned to cítim, čo mi vlastne ani nevadí, ja som nikdy veľa nepila.
Ale môžem kludne vyprážané, to mi nerobí nič, aj ked to velmi nejeme, aj mastnejšie mi nerobí problém.