icon

Žlčníkové kamienky - jediné riešenie operácia

weba
3. mar 2018
ukulela
3. mar 2018

@brema3114 ja som mala iba jeden, vraveli mi len tolko, ze vybrat, lebo castejsimi zachvatmi a drazdenim uz hrozi chronicky zapal zlcnika a to uz je vazny problem, ci ten moze prerast dalej, neviem ... ale z vlastnej skusenosti, ak su zachvaty, radsej vybrat.
v rodine vyberali dokonca zlcnik tehotnej. takze riesit asi treba.

kosta123
3. mar 2018

@ukulela ďakujem, len si mi to potvrdila od porodu 6/2016 som to mala 3x,
Treba ísť asi na sono,vsak.
Cakam na vysledky z gastra, vyzera to aj na histaminovu intoleranciu.

simsalabim
3. mar 2018

Zienky, mne pri nahodnom vysetreni pred mesiacom nasli v zlcniku 2cm kamen, pocetne polypy do 0,7mm velkosti a “ plny zlcnik piesku”. Bolesti nemavam, len ma niekedy sialene nafukuje. S vysledkami som este nebola u chirurga, ale asi navrhne operaciu, ci? Myslite, ze aj ked nemam bolesti, treba to zoperovat cim skor? Ci cakat, kym sa objavia tazkosti?

lukyazojka
3. mar 2018

Ano rakovinu žlčnika môžu spôsobiť žlčníkové kamene a prognoza pri tejto dg. je naozaj velmi smutná. Ber to tak že žlčník je len rezervoár žlče, keď ho nebudeš mať budeš mať komfortnejši život bez záchvatov, možno dietetické obmedzenia. Ale určite lepšie ako pankreatitida alebo rakovina.

ukulela
3. mar 2018

@kosta123 mna obvodak poslal na sono - a s vysledkom rovno na chirurgiu a objednat. vtedy som sa pytala (kvoli robote) ze ci to mozem odlozit o par mesiacov. lebo som sa vracala akurat z RD do roboty - tak ma upozornoval na to, ze hrozi chronicky zapal. ze neodkladat velmi. inac ten sviniar zlcnik akoby to vedel, posledne tyzdne pobolieval tak potichucky skoro stale. tak som to rieresila par tyzdnov cholagolom a sla hned, ako to bolo mozne.

lukyazojka
3. mar 2018

@simsalabim ahoj, je možné že Ti hneď odporuči operáciu..tie polypy..to tiez môže byt prekanceróza..a sono nemusí ukázať všetko. istotu máš až keď je žlčník vonku a vyšetrí sa na histologii.

kosta123
3. mar 2018

@ukulela ked sa mi ti 2x stalo, rano som isla k obodakovi a on ze mam brusnu vyrozu, vedela som ze nie hned. Debil.

lukyazojka
3. mar 2018

@kosta123 niekedy treba byt fakt otravný aby človek dosiahol svoje.

siska53
3. mar 2018

@weba presne tak,treba to dat von. Ja som.pocas tehu mala 2x problem,ze ma.palilo,a pri prvom vysetreni zistili kamene. Chvilunsom.drzala dietu. Zlcnik siel von laparskopicky,aj pruh mi robili. Nemala som.po porode uz ziadne problrmy,ale radili mi,radsej co najskor von,ako necakane,mozes sa dostat do ohrozenia zivota.
Drzim.palce,oproti sekcii je tomalina

cecilia68
3. mar 2018

@paladia Ktorý si napísala o 19:50

cecilia68
3. mar 2018

@simsalabim Radšej dať vybrať, lebo tie záchvaty sú naozaj príšerné :(

sasanja
3. mar 2018

@cecilia68
To myslela uz po vybrati zlcnika, ze to nieje take hrozne...tym prispevkom

paladia
3. mar 2018

@cecilia68 myslíš,tie zlcnikove zachvaty bez zlcnika? Fascinujuci stav,ktorý bol na poriadku minimalne 2x v tyzdni a odstavil ma na cely den. Je to bolest,ale urcite mensia nez žlčníkový zachvat trvajuci tri tyzdne v kuse. Tolko trvalo,kym mi prisli na diagnozu. Algifen som pila rovno z flasky vtedy a nepomahal. To,co prislo po operacii zvladam bez liekov a viem,akemu jedlu sa vyhnut,aby som to prezila. Teraz uz tyzden robím taky pokus,ze užívam Regalen,bylinny doplnok stravy na optimalizaciu travenia a vobec som zachvat nemala. Je to.uspech,pretoze bez neho by som uz najmenej dva zachvaty mala prekonane a to som prosim pekne jedla aj langoše plnene kukuricou a vyprazany syr,teda jedla ktore ma zvycajne zabijaju. Takze Regalen mozem len odporucat. K pankreatickym zachvatom sa nevyjadrujem,lebo to som diagnostikovane nemala, pisrm len to,co som zazila.

cecilia68
4. mar 2018

@paladia Mne totiž lekárka-gastroenterologička povedala, že následujúci záchvat bol spôsobený chronickou pankreatitídou (ktorá mi bola následne diagnostikovaná) a so žlčníkom to nemá už nič spoločné . Prepáč, ak som nejako zle pochopila tvoje vyjadrenie .

weba
autor
4. mar 2018

@ukulela ďakujem za povzbudenie😉 No ja tie záchvaty mávam častejšie preto som sa rozhodla operáciou. Začala som sa báť následkov, keby som to neriešila.

weba
autor
4. mar 2018

@kosta123 začínal sa mi slabšími bolesťami v strede hrudníka, potom ma začína bolieť celý chrbát a bolesť sa stupňuje až do brutálnej bolesti, ktoré sa nedajú s ničím zastaviť. Popritom zimnica, nemôžem ani ležať,chodit, sedieť nič...nedá sa mi rozprávať, dýchať... hrozný stav niekoľkohodinový a niekedy som mala bolesti aj týždeň.

weba
autor
4. mar 2018

@brema3114 áno počula som, že môže byť z toho rakovina

kosta123
4. mar 2018

@weba bože chuďa.

Myslíte, že ma to drapne zas (vzdy v noci) treba volať záchranku?

lukyazojka
4. mar 2018

Ja som dostala prvy zachvat ked som malu dojčila, bola to taka prenikava bolest, myslela som ze mi zacina infarkt, bolest pod hrudnou kostou, smerujuca na pravy bok a do chrbata, ani poriadne nadychnut, uplne ma to paralyzovalo..mala som problem vobec malu odlozit do postielky..bola som sama doma doobeda, ziadny sused naokolo..proste nikto, volala som zachranku, mala strasne plakala, pani na dispecingu mi podala ze nech si decko utisim ze potom sa bude do mnou bavit. Tak som jej povedala ze nech sa na mna vy..... A zlozila som tel.podarilo sa mi zavolat mamu ktora prisla taxikom. Potom mi zavolala ina pani z dispecingu 112.. vysvetlila som jej vsetko ..sanitka prisla do pol hod zarovno s mojou mamou. Chúda dcerka sa mi zatial dovracala v postielke..ja som ju ani nedokazala zobrat na ruky..Sanitka ma zobrala do nemocnice..este v sanitke mi pichli nieco na ukludnenie.. ,potom urgent sono,odbery, celu dobu ma vozil sanitar po nemocnici..dali mi 3 infuzky..polavilo sa mi ..o 11 vecer som isla na reverz domov taxikom....za tri dni dalsi zachvat..uz ma nechali v nemocnici a hned aj operovali.
Takže kludne volaj 112.

weba
autor
4. mar 2018

@kosta123 ja som sa bála ísť do nemocnice, počkala som kým to prejde. Raz som bola na pohotovosti, tam má odbili že záchvat neni akútny prípad pre pohotovosť. Zabudli mi pichnúť injekciu až po hodine...No otrasné spravanie

vladulik2
4. mar 2018

Jaaaj, teraz som nasla tuto temu ... ja sa akurát zajtra chystam na prijem, v utorok ma budu operovať .... tiez mam strach, preto ta
@weba uplne chapem

ukulela
4. mar 2018

@lukyazojka ty koky, akoze ukludni si dieta??? este ze im doplo a volali ti naspat :(

ukulela
4. mar 2018

@vladulik2 nemaj strach. ber to tak, ze ti to pomoze. znamej vyberali zlcnik ako tehotnej dokonca, vravi, ze po rokoch uplne ziadne nasledky, jedava vsetko, akuraz to nesmie prehanat s vyprazanym syrom a tatarkou 🙂

weba
autor
4. mar 2018

@vladulik2 veľa šťastia prajem, nech ti to dobre dopadne. Ja mám ísť 20.3. ráno a ráno ma budú ešte aj operovať.

cecilia68
4. mar 2018

@kosta123 Mne predpísala dr. No-spa 2ml injekcie, a ked mám záchvat, pichnem si do stehna.

lukyazojka
4. mar 2018

@cecilia68 cecilia ty si zdravotnik?

stevvvka
4. mar 2018

@simsalabim ahoj, ja tiez nemam bolesti (klop klop) ani jeden zachvat, mam zvysene pecenove testy a odporucali mi dat si vybrat zlcnik. tiez som vahala, naco ist pod noz, ked ma to netrapi. ale uz som objednana na gastro, nech to poriadne pozru a som rozhodnuta dat si vybrat zlcnik radsej...

simsalabim
4. mar 2018

@stevvvka ja mam vsetko negativne, vsetko v norme. Iba plny zlcnik piesku, kamen a polypy. Problemy okrem nafukovania ziadne. Co citam na nete je to pol na pol aj medzi lekarmi. Niekto kaze vybrat, niekto cakat. A sledovat. Tak si vyber...

simsalabim
4. mar 2018

@lukyazojka dik, zvazujem tu operaciu, uz som studovala kalendar, ze kedy im budem najmenej chybat v praci... uvidim, co povie chirurg. Pockan, kym skonci chripkova sezona a pojdem k chirurgovi s vysledkom.

cecilia68
4. mar 2018

@lukyazojka Nie, ale injekciu si pichnúť viem, nie som dengľavá