Žlčníkový záchvat a jeho príznaky. Kedy ísť na pohotovosť?
Pred 2 tyzdnami som mala zlcnikovy zachvat. Urobili usg, ale vraj bol zlcnik kontrahovany a nic v nom tym padom nebolo vidno. Tento tyzden mi zacali tupe bolest pod rebrom vpravo vpredu aj v chrbte, naduvanie, nevolnosti po kazdom jedle. Teraz rano o 3tej som sa zobudila sice na tupu ale dost silnu bolest vzadu vpravo pod chrbtom a v pravom boku, hroznu nevolnost, srdce mi busilo a v kuse ma napina na zvracanie, ale okrem slin nic ine nejde. Nechcem zbytocne zatazovat pohotovosti, ale naozaj sa necitim dobre.
Určite, už si mala byť ❤️🩹
@ivaa_ nemam zatial s kym nechat deti, pretrpim este hodku kym bude vedier prist svokra a pojdem
@anonym_autor určite smer pohotovosť
@ivaa_ nemam zatial s kym nechat deti, pretrpim este hodku kym bude vedier prist svokra a pojdem
@anonym_autor od sledovať co ti robí zle a jesť to co najmenej, resp po niečom ťažkom si hneď dat tabletku na trávenie. Ja som mávala opakovane ťažké záchvaty, mam síce jeden polyp v žlčníku, ale ten vraj také ťažké záchvaty nespôsobuje, upravila som stravu, žiadne ťažké jedla, žiadne vyprážané a pod a záchvaty prestali, akonáhle cítim ze niečo nieje v poriadku, dávam si radšej tabletku.
@anonym_autor od sledovať co ti robí zle a jesť to co najmenej, resp po niečom ťažkom si hneď dat tabletku na trávenie. Ja som mávala opakovane ťažké záchvaty, mam síce jeden polyp v žlčníku, ale ten vraj také ťažké záchvaty nespôsobuje, upravila som stravu, žiadne ťažké jedla, žiadne vyprážané a pod a záchvaty prestali, akonáhle cítim ze niečo nieje v poriadku, dávam si radšej tabletku.
@pininka1 beriem tabletky, isochol a pankreolan po kazdom jedle. Vyprazane som jeelq asi naposledy ako dieta. Fastfood nejem, ani sladke ani mastne jedla. Takze ani netusim co tento stav mohlo sposobit
@pininka1 beriem tabletky, isochol a pankreolan po kazdom jedle. Vyprazane som jeelq asi naposledy ako dieta. Fastfood nejem, ani sladke ani mastne jedla. Takze ani netusim co tento stav mohlo sposobit
@anonym_autor mne zachvat sposobovali napr.redkvicka, mlada cibulka, paprika, surovy kalerab, kapustovy salat. Z vyprazaneho nikdy, ale stacilo zjest par koliesok redkvicky a zachvat bol zaruceny.
@anonym_autor mne zachvat sposobovali napr.redkvicka, mlada cibulka, paprika, surovy kalerab, kapustovy salat. Z vyprazaneho nikdy, ale stacilo zjest par koliesok redkvicky a zachvat bol zaruceny.
@tykat nic z toho nejem, lebo mi je z toho tazko a strasne ma naduva 😞
Ja napríklad som mala záchvaty "bez ničoho"v zmysle žiadne ťažké jedlo ani nič podobné. Šla som bez veľkých reči na operáciu, žlčník bol plný drobných kamienkov, ktoré sa aj pri zlom pohybe presunuli a upchali zlcovod.Takže nie len od jedla to musí závisieť a presne takto v noci som tiež mala záchvaty,proste pri zlom pohybe, otočeni sa.
Ja som mala presne toto, vybrali mi zlcnik, pokracuje to uz 8 rokov. Bez zlcnika som dostala zaludocnu chronicku gastritidu lebo sa mi vylieva zlc priamo do zaludka. Som sledovana na gastre kazdy rok, lebo sa to moze zvrhnut na onko ochorenie, A bolesti toho typu mam stale.
Ja som mala presne toto, vybrali mi zlcnik, pokracuje to uz 8 rokov. Bez zlcnika som dostala zaludocnu chronicku gastritidu lebo sa mi vylieva zlc priamo do zaludka. Som sledovana na gastre kazdy rok, lebo sa to moze zvrhnut na onko ochorenie, A bolesti toho typu mam stale.
@anonym_98bdfd práve preto som si nechcela dat vybrať žlčník. Moja obvodná mi to odporúčala, ale keďže sa mi stav upravil, nedám si ho vybrať aby som potom nemala horšie.
No ja som mala 2 záchvaty, v žlčníku kameň. Prvy zachvat bol po jahodach, podrazdili jadierka. Žlčník šiel von a žiadny peloblem. Dávam pozor na ťažké jedla, ni to je všetko. Za 8brok9v som si par krat dala tabletky na trávenie.
Ja som mala záchvat z kávy 🤷♀️ takže to nemusí byť len jedlom...mne stále zaberú Algifen kvapky...do niekoľko minút je po bolesti...ale zle mi je ešte na ďalší deň...
No bola som na pohotovosti. Vsetke je uplne ok. V zlcniku absolutne nic nie je. Odporcuali mi gastro vysetrenie.
Autorka tu v poslednych dnoch zalozila asi 300 tem o zlcniku
Bolesti a zachvaty nesposobuju len vyprazane veci a fastfoody, namiesto toho aby si tu zakladala temy by si si mala prestudovat co mozes a co nie v zlcnikovej diete a cim skor sa objednat na gastro
Suseda to uz mala v takom stadiu, ze dostavala zachvaty aj z obycajnej vody
Bolesti a zachvaty nesposobuju len vyprazane veci a fastfoody, namiesto toho aby si tu zakladala temy by si si mala prestudovat co mozes a co nie v zlcnikovej diete a cim skor sa objednat na gastro
@taktotedanie ano, vo finale aj ja, aj z vody, dokonca aj ked som nejedla nic. Zlcnik mam uz 13r von a klop-klop problemy su prec.
@taktotedanie ja som este nepisala temu na svoj zlcnik, citala som tu viacero prispevkov. Na gastro som objednana uz.
@taktotedanie ja som este nepisala temu na svoj zlcnik, citala som tu viacero prispevkov. Na gastro som objednana uz.
@anonym_autor ano ano, vieme svoje anonym..pekny den
@anonym_autor A ako si dopadla na pohotovosti?
@anonym_autor A ako si dopadla na pohotovosti?
@dadis dostala som lieky proti zvracaniu,nieco na bolest a buscopan. Ultrazvuk zlcnika robila dr poriadne dlho ale vobec nic tam nevidela.

Určite, už si mala byť ❤️🩹