Zlé dávkovanie antikoncepcie

maella
4. jún 2020

Ahoj.
Potrebujem sa poradiť ohľadom antikoncepcie. Nikdy som to nebrala, no v auguste ako sa mi narodil syn mi dr.nasadil nejakú,kt.som musela brat každý deň bez prestávky. Lebo som kojila,bola to nejaká kt. môžem pri kojeni. Neskôr keď som už nekojila a pre komplikácie mi v apríli zmenil. Pre koronu mi išiel len muž vyzdvihnúť recept a ja som cez mobil hovorila so sestričkou a pýtala sa ako ju mám brať. Povedala,že ako tamtu. Ešte som sa pýtala,či každý deň bez pauzy,ona že áno... Dnes mi bol muž po nový recept a tam mu vraveli,že ešte by som mala mať dosť tabletiek...vravím si "šibe im?"tak som si čítala príbalový leták... Tam sa píše,že to mám brať 21 dní a potom 7 dní pauza ...a ja som to od apríla do dnes brala každučký deň 😖 ešte mám 2,potom by som mala začať novú krabičku. Čo mám robiť? Mám dobrať tie dve a dať si pauzu tých 7 dní? Či mám už teraz si dať tú pauzu,čiže tie dve už nebrať a vo štvrtok začať ďalšiu škatuľku?
Ďakujem za radu skúsenejších.

hettinka
4. jún 2020

@maella jasné, že 21 dní + 7 dní prestávka. A volaj rovno lekárovi, nie sestričke. Asi ťa poriadne nepočúvala. A ja by som to už dobrala, ono to zasa nie je taký problém, lebo ženy bežne berú 2 mesiace bez pauzy, ak nechcú dostať krvácanie napríklad na dovolenke. Krvácanie si mala? Daj názov tých hormonov, čo berieš?

maella
autor
4. jún 2020

@hettinka
No ja som sa tomu branila.nikdy som to nechcela brať. No v mojej situácii,že nesmiem ostať hneď znova tehotná...no pri tých prvých má upozornil,že menštruáciu mať nebudem,kým ich budem užívať. No potom som mala dlho takú slabšiu,preto som tam výzva aká a nevedela sa dovolať, no nakoniec som sa dočítala a nikdy mi nemohli dať dr.k telefónu,alebo tam nebol,alebo stále niečo...och... Teraz čo beriem tieto nové (Swingo 30) som ešte krvácanie nemala...

simsalabim
4. jún 2020

@maella nie je to vobec problem. Dokonca som citala, ze otec hormonalnej antikoncepcie tam dal tu pauzu len preto, ze sa nadejal, ze takto bude prijatelna pre katolicku cirkev - ze tam bude “menstruacia”. Samozrejme, menzes to nie je, len krvacanie z vysadenia. Ta pauza tam vibec byt nemusi.

veronikaszabova
4. jún 2020

@maella v pohode, nestresuj.
Ja beriem antikoncepciu cele leto v kuse, aby som nemala menzes.
Teraz dober plato, daj si pauzu a potom zasa nove.

maella
autor
4. jún 2020

Ďakujem baby. Upokojili ste ma!

hettinka
4. jún 2020

@maella menštruáciu nebudeš mať po celý čas, kým berieš hormóny., To krvácanie nie je menštruácia, len take krvácanie z vynechania, často slabšie a kratšie.
ja by som dobrala tie 2 tabletky, potom 7 dní pauza a dalej užívala 21+7 dní pauza

oblecenie99
4. jún 2020

@maella Ja som na odporúčanie gynekologicky pred našou svadbou brala bez prestávky dve balenia,aby som oddialila menštruáciu (vychádzala by mi na svadbu a to som nechcela) dober si tie dve a daj si pauzu sedem dní 🙂