Zle od žalúdka, pocit na zvracanie - tetánia
Ahojte, chcela by som sa informovať o tejto,, chorobe,, tetania.. Dva dni do zadu som mala šialený stav... Som po operácii a pred rokom aj pol som schytala po pôrode trombózu, myslela som si že zomieram, že mám emboliu... Asi 4 hodiny mi bolo šialene zle od žalúdka, pocit na zvracanie... Keď mi prestalo byť zle, prišiel stav skoro odpadnutia, bledost, triaška, strašná dychavicnost, pocit mála vzduchu, hneď 112, ta prišla do 20 minút, muž mi namocil uterák do studenej vody a celú ma ovlazoval a dal mi na par minút ruky do ľadovej vody, postupne to prešlo,, ako prišla sanitka robili vyšetrenia a vylúčili vážny problém, čiže ma do nemocky nevzali... Len ako odišli za pol hodinu stav prišiel znova, svokra doletela a hneď povedala ze to môže byť tetania, podala mi sacok a dýchala som doň.. Zasa to prešlo... Ale myslela som si ze keď pôjdeme na pohotovosť že mi pomôžu aspoň magnezkovou inj alebo niečo.. Nič mi nedali, že na čo keď som si dala doma magne b6... Tak som šla domov s tým ze som teda neurologickou vyšetrena bola a ta len touto formou diagnostikovala hyperventilacnu tetaniu... Dnes mam cely deň ako keby hrcu v krku, zle od žalúdka a busenie srdca... Ďakujem za rady... Zajtra idem na EMG vysetrenie a na krv... Ešte vlastne plus ze mi absolútne nechuti jest keď dám niečo do puse hneď to musí ísť von nedokážem to ani prehltnúť..
@klaudinkax si ako mulica zatata😉ten Neurol je na to, aby si nemala hrču a ukludnila sa.Kamaratkr hned dali na centrálnom prijme Diazepam na pár dní a bolo dobre.Lekarka Ti nechce zle.okrem toho magnézium sa berie aj 3x denne po 2 tbl a dlhodobo 90% ľuďom chýba.Magnosolv sa dáva od lekárov je lepší.
@luccija teda ten neurol to niesu nejaké ad?? Lebo nemôže sa viesť motorové vozidlo napr.. Tak ako sa po tej tablete mam starať o deti? Ja som bola ospala keď mi to dali v ten večer potom som to už nechcela.
@klaudinkax sú to ad dokonca návykové
@klaudinkax nie nieje to trvalý stav, časom to prejde.. Možno to bude pár týždňov, možno aj pár mesiacov ale prejde to.. Na búšenie srdca mi zabralo piť viac vody, nie naraz liať litre vody ale popíjať počas celého dňa.. Ešte aj teraz kamkoľvek idem vždy mám v taške malú fľašku vody.. Tiež mi voda upravila tlak.. Magnézium som brala Magnosolv, ten je na predpis ale strašne mi to znižovalo tlak.. Vymenila som ho za D3.. Držím palce a ešte raz, bude dobre.. A len tak okrajovo, chrbtica a štítna žľaza je zdravá? Teraz majú lekári novú módu hádzať kopec príznakov na tetaniu..
@irusa
@klaudinkax Neurol je ukludnovak žiadne antidepresívum.ak by Ti ho nedali mohla si dostať ešte silnejší záchvat si rozrušená preto mas aj teraz dozvuky a bojíš sa.Kto vie akú dávku Ti dali v nemocnici na doma máš asi slabšiu.Zase nepreháňaj,ak budeš príliš utlmená dáš si polku.bezne sa pri ukludnovakoch šoféruje to, že je to v letáku sú údaju pri silných davkach.Aspon 5 dní by som si ich dávala nech sa dáš do kľudu.Pre niečo sa Ti ten stav stal pátraj prečo?
@irusa neurol? Tak to kašlem... To si nedám, mam doma tri deti potrebujem byt pri zmysloch 😏 v živote som nemala nejaké problémy nič... Teraz náhle... Asi ne vyvážená strava alebo ja neviem. Chcem sa s tým naučiť bojovať bez liekov... Len ako?? Max to magnezko D3 a vápnik.. Ci?
@viera1107 dneska som si volala na krv, sestrička sa ma tiež na štítnu žľazu pýtala. Idem na krv aj vytery z hrdla hneď ráno plus žiadanku na endokrinológiu aby sa vylúčili problémy s nou. Ale to by som mala takéto problémy?? Dychavicnost, závraty a také veci pocit ako keby úzkosti? Ďakujem za podporu.
@luccija ja neviem.... Vôbec netuším, život mam dobrý... Bola som ale na operácii nemohla som sa naplno venovať deťom, zatiaľ čo sa venoval muž ja som musela doma spať lebo ma to bolelo.. A to ma mrzelo a strašne to namna doliehalo.. A aj ta strava je u mňa nula bodov malo jem.. Keď zjem tak len doma niečo z ladnicky len tak šup do úst..varim každý deň dám si aj jedlo ale v malom množstve.. Niekedy samozrejme prišiel stres že deti, škola a tak ale nič vážne
@klaudinkax no ja som bez liekov tri roky a pravdu povediac ataky sú čím ďalej silnejšie a častejšie..už pracuje aj psychika,lebo stále striehnem a čakám kedy to príde a stále sa kontrolujem
Ja som ju mala tiez. Pomoze si uvedomit, ze to nie je smrtelne,ze je to len stres a zmenit zivotny styl. Ja som ani stres nemala a skoncila som prvy krat na pohotovosti. Samozrejme magnezium treba doplnat, ale ani to nie je dobre brat dlhodobo, mne pomohlo jedine obycajne sumive magneB6. Nebojte, to prejde, len to velmi nerieste a sustredte sa na nieco ine. Ak mate bolesti zaludka, pomozu na to svedske kvapky rano nalacno a pit caj z paliny.
@klaudinkax predošlá odpoveď sa nejak pokazila, tak mažem a posielam ešte raz.
ono to práveže nemusí len pri strese, ale mala si stresy, operácia, nemožnosť sa venovať deťom - pamätám si jeden článok, rozhovor s nejakou herečkou, ktorá hovorila, že nemala ataky počas stresu, ale práveže potom, keď to už ani nečakala napr. na dovolenke a tak. Čiže ono to môže v pohode prísť práve už v tom kľudovom režime.
Inak ja teda neviem prečo sa stále u lekárov omieľa len magnézium a potom ľuďom nezaberá a divia sa tomu.. až sa dostanú do psychického stavu, že potrebujú psychiatrickú liečbu.. veď v článkoch sa vždy spomína aj hypokalcémia v súvislosti s tetaniou. Veď tetánia nemusí byť len odchýlka v hodnotách magnézia. A vápnik horčík a D vitamin v tele spolupracujú. Len ako som už hovorila, by sa Mg a Ca nemali brať úplne v rovnakom čase, ale s časovým odstupom, aby si neprekážali a zároveň správne spolupracovali a vyrovnali sa hladiny.
Drž sa, snaž sa dať do pohody, dá sa vycítiť z tvojich príspevkov, že si z toho veľmi nervózna (úplne pochopiteľné), aj keď hovoríš, že si ok a nemáš dôvody na stres a nepohodu. Je to veľmi nepríjemné celé, ale stále si pripomínaj, že keďže vyšetrenia na iné veci ti vyšli v poriadku, tak toto napriek fyzickým pocitom reálne nie je život ohrozujuci stav, že je to "len" podráždený nervový systém a preto tie pocity v bruchu, hrudi..
@klaudinkax za všetkým je psychika a stres, malo odpočinku sama si si odpovedala
Ved byť po OP a byt mama 3 deti je ťažké na psychiku.Stitnu žľazu je dobre, že Ti vyšetria bolo by fajn navštevovať psychologa
@kisskiss
@kasiopeja01
@irusa
@viera1107 tak dievčatá, mam to vyšetrenie za sebou a mam ju potvrdenú... Dr ktorá mi to robila liečbu nestanovila lebo ze musím ísť s výsledkami neurologicke ktorá stanoví liečbu..
@klaudinkax daj vedieť ako si dopadla u neurologa, nakoľko mne povedal, že si mám kúpiť magnerot
@klaudinkax netreba s tych chodit nikam. Mne dala doktorka dithiaden. Brala som ho, ked som mala najhorsie stavy zimnicu, dychavicnost, nemohla dom zaspat a spolu s nim som vypila pohar s magneziom. Inac som ho nebrala vobec. Mne pohomho, ked mi v nemocnici povedali, ze to vyzera hrozivo, ale neumiera sa na to, ked som zistila, ze je to "len" psychicke a nemam sa stresovat, zmizlo to. Ja som hlavne vobec stres nemala. Doktorka povedala ze tetania vznika dlhodobym nedostatkom magnezia. Ale mne zaberalo len to jedine magnezium, ostatne boli nic moc.
@klaudinkax ak dá môžem pridať tejto téme, mám tetaniu 15 rokov, po počiatočných problémoch som fungovala úplne normálne.Až pred cca 4 mesiacmi sa to opäť začalo ale tak intenzívne, že mám neustále búšenie srdca, veľké problémy so žalúdkom,nespavosť atd. Vysetrenia v poriadku ale bez liekov by som to nedala. Treba radšej na krátku chvíľu zaradiť AD, lebo z vlastných skúsenosti - môže sa to zhoršiť a potom je cesta späť ťažšia...u mna to spustila smrť rodinného príslušníka, home office a stres zo zdravotného stavu. Teraz mám ísť na očkovanie Covid a som zelena keď si na zo spomeniem.
@jajka13 tiež som ten záchvat dostala pred mesiacom, odvtedy nič. Nemyslim na to, nechcem aby sa to zas vrátilo.. Snažím sa jesť to magnezko a vit D a vápnik ale ten už som vysadila po týždni. Teda keď čítam tvoj príspevok tak som sa opäť začala báť... Snáď ma to už nestihne 😔
@jajka13 prečo sa bojíš očkovania? Ja som tiež bola pred týždňom.
Ja mam pocit ze každý deň mi je zle...

@klaudinkax ono to neskutočne zatočí so psychikou..ráno vstávam s tým,že to čakám.vkuse sa kontrolujem