icon

Zlomenina členku

emkaemkam
20. jan 2017

Dobrý deň prajem chcem sa opýtať ma niekto skúsenosti zo zlomením členkom som 14 dní po operácii členka mám sadru ale strašne sa bojím že keď mi ju dajú dolu budem krivat mam ročného synčeka nerada by som krivala už teras mam toho doste že sa nemôžem ani postaviť musí mi pomáhať mama. Neviete mi povedať ako dlho budem mať tu sadru ako dlho sa to bude hojit a čo bude nasledovať ? Nejaké rehabilitácie neviem presné čo my tam dávali asi nejake šruby to sa potom vybera ? Prosim poraďte mi niekto kto stim ma skúsenosti budem vas zato strašne vďačná lebo už fakt neviem čo si mam myslieť ďakujem za prečítanie 🙂

natafe
26. mar 2019

@bambambulka ahoj uff konecne to mam za sebou😊musel mi pichnut 2 injekcie aby to poriadne umrtvil, stehy von o 2 tyzdne,vo stvrtok sa idem objednat na rehabky,,,plz to najdolezitejsie som sa zabudla opytat🤪mam si este davat dlahu na nohu?(uz sa mi rozpadava po 12tyzdnoch)hlavne prizvukoval aby som to neumyvala a napisal ze postupne rozhybavat clenok a nic viac tak teraz neviem😊dakujem

bambambulka
26. mar 2019

@natafe ahoj tak gratulujem že to máš šťastné za sebou 😃. A teraz k dlahe - mne po vybraní srobu dlahu už nedal len mi to prelepil a kazal mi cvičiť s tým a skúšať zaťažovať tak na 20%. Tebe ešte nechali dlahu????? A k namacaniu - ano treba to držať v suchu nemacat tu ranu až kým ti nevyberu stychy. Určite ti ale doporučujem cvičiť doma a cvičiť hlavne ak máš ten členok stuhnúty a nedokážeš špičku pritiahnuť smerom k sebe..Neviem ako si na tom s pohybom ja som to mala strašne stuhnuté a aj rozhybavanie preto trvalo tak dlho. Teraz už dokážem ohnut členok ale ešte stále mi chýba pár %k 100%ohybu a to cvičím a cvicim. Včera som po mesiaci rehabiek odložila barle a prešla som už bez nich pre mňa obrovský uspech😋 a radosť. Noha ale puchne a boli večer ako čert. Rátam že ešte tak mesiac a potom už hurá práca 😃. Tak držím palce nech rýchlo rozhýbe nozku a beháš ako srnka. 😋

natafe
26. mar 2019

@bambambulka jeej dakujem krasne za vycerpavajucu odpoved a povzbudenie😊❤️😘no ja som si zo saly odkracala sama len s osetrovatelom a barlami nakolko doky mal dalsie zakroky...ale furt som sa ho vxpytovala pocas zakroku aj to ze ked pojdeme na dovcu a budem pipat na letisku vo s tym🤣ale ohladne dlahy som sa ho nespytala🤪dakujem dakujem odhadzujem uz ju nechcem ani vidiet🤣🤣🤣a zacinam cvicit hned zajtra lebo teraz je to este cerstve a hnusne stipe, dam vediet ako rehabka❤️

bambambulka
26. mar 2019

@natafe tak to si sikula gratulujem 🤩ja som veru nedokázala stat na tej nohe dlho ☹️ a o to dlhšie trvá aj rehabka teraz. Len sa opýtam tu dlahu ti dali v nemocnici ešte na tu nohu po vybraní srobu?

natafe
27. mar 2019

@bambambulka no ja som sa prezliekala sama v takej cakarni, cize ked som sa obliekla sup dlahu na nohu ani som nerozmyslala,bola som rada ze to mam za sebou a prestavala mi ucinkovat injekcia tak som ani nerozmyslala az vecer doma ma napadlo ze naco ju furt mam🤪🤪dnes som ju pouzila ked som sla na dvor super topanka a ked sme hrali hokej s chalanmi🤣no ja som zistila ze aj bez barly prejdem pomalicky ale predsa mala som o mesiac dlhsie sadru ako ty tak musi to byt potiadne zrastene🤪😕

bambambulka
28. mar 2019

@natafe ha ha super nápad že ako topánku 😃😃som sa dobre zasmiala. Ja som bola včera na kontrolu po skončení rehabky a mam už chodiť bez barli tak sa snažím tak pajdat. A pýtala som sa aj k tomu ohybu členku a dr. mi povedal ze musim aj cez bolesť ten členok ohýbať vtedy že sa trhajú tie zrasty tak sa snažím robiť drepy. Ešte ma čaká jedna séria rehabiek tak dúfam ze po nich už budem hopsat ako srnka. Drz sa a nech hopsas co najskôr aj ty😃😃😃😃

bambambulka
8. apr 2019

@natafe ahoj tak ako sa ti darí? Už rehabilitujes? Ja už chodim bez barli dokonca aj šoférujem už zase sama. Ešte jeden mesiac rehabiek a hádam už pôjdem aj do prace...

natafe
8. apr 2019

@bambambulka ahoooj,prave som na teba myslela😊prave dnes som mala premieru a pekne som si odsoferovala a urobila nakup a uplne v pohode jeej tak sa vytesujem teraz😉bohuzial az dnes zacinam rehabilitovat(a to mi povedali ze mam byt rada ze tak skoro) zatial mam len cvicenie a laser lebo mam este stehy zajtra na 14den ich idem vyberat,,,ja som pomaly zacala chodit po dome,s barlami len ostara🤪noha ma vobec neboli,hoci mi trosku napuchla,ale mastim si vecer,,,tak ja dufam ze od 1.5.budem moct nastupit,predsa som mala dlhsie sadru ako ty skoro az 12tyzdnov,,,jeej tak sa tesim hoci noha vyzera strasne ale snad casom sa zmensi a jazvy vyblednu,kedze ma 2xoperovali tak stehy mam zo 30🤨pekny dnik

bambambulka
9. apr 2019

@natafe super tak to sa teším s tebou šikovná si ty👍👍👍 keď takto dokážeš už šoférovať a chodiť omnoho lepšia ako ja mne to trvalo určite dlhšie a ešte stále to není na 100% ten kotnik ohyb tam stále chýba ale snazim sa chodiť co najviac a cvičiť stále dúfam ze tebe to pôjde určite lepšie a v máji už pocupkame do prace 😃😃😃 tak sa drz pekný dnik 😃

natafe
10. apr 2019

@bambambulka ahooojky,asi som sa velmi vytesovala🤣tak neviem ci tym chodenim alebo laserom sa mi zase zapalil jeden steh co sa mi tlaci ten vnutornx a mam tam hnis🤨tak si vytlacam susim a sranda te clenok neboli ale ten steh🙃ach jaj uvidim co zajtra povie doky,,,inak to cvicenie mi velmi pomaha, kazdym dnom vidim ze chodim rovnejsie a menej krivam,dobre mi to tam natahuju ale co som chcela...dnes smi povedala rehabilitacna ze kvoli tomu zelezu nebudem moct ohnut tu nohu ako predtym,,takze je to asi ok ked nevieme ohnut na 100%, ja sa teraz uz smejem ked niekto zahorekuje joooj co sa ti stalo,na najvacsiu bolest pomaly zabudam a tesim sa ze mozem uz normalnejsie fungovat,tak drzim palce a buduci rok na jesen dame polmaraton🤣alebo aspon beh s detmi😉

bambambulka
10. apr 2019

@natafe tak to ma mrzí ze sa ti to zapálili také problémy som ja našťastie nemala mne sa stehy zahojili pekne. Ten ohyb v tom členku určite dáš aj na 100% len to nebude hneď co som sa ja pýtala jedného pána povedal ze mu to trvalo dlho platničku a sroby mu idú vyberať v septembri nejako moc mu v pohybe neprekážali ono je to skôr o tých jemných šľachach ktoré tak dlhým znehybnenim zrastu a treba ich trhať (obrazne samozrejme) 😏proste stále ich naťahovať aj cez bolesť aspoň mne to tak ortopéd povedal. Ja krivam ešte stále a poviem ti ze noha ma večer boli no hrúza 🤨🤨ale chcem už ísť do práce tak sa aj tak snažím ju zaťažovať nech si zvyká potvora 😃😃😃 tak želám skóre zahojenie a nech co najskôr dáš ten polmaraton😃😃😃☘️☘️☘️

natafe
11. apr 2019

@bambambulka mne teraz hlavne pomaha ked si vylozim fit lotptu na guauc a na to nohu,zda sa mi,ze mi aj pomalicky odpucha...dnes som bola vyberaz stehy z tej sruby,,,tak nakoniec mne sa tiskaju von stehy z vnutorneho clenka,ktore ze nie su vstrebatelne ta fasa,vytahoval a smatral sa mi tam s pinzetou tak dufam ze uz bude dobre🤣😇😂po rehabilitacii mam zase dojst na kontrolu,urobi mi rtg a potom uvidime,takze nastup do prace sa odklada,inak mam pocit ze kazdy klidek tabacek len ja sa furr niekde ponahlam😎pekny vecer naty

bambambulka
12. apr 2019

@natafe ahoj určite po rehabilitacii to bude lepšie mne už tak nepuchne ten členok ale není ešte stále taky ako ten zdravý a niektoré dni keď moc chodím je dosť bolavy ale ináč som šťastná ze už chodim. A to s tým klidek a tabacek 😃😃😃😃 ja som taka hrrrr do všetkého že u mňa to neplatí ja už som chcela chodiť exluziv hneď po vybraní srobu ale straaasne som sa preratala celá ja proste a teraz som šťastná ze chodím aspoň tak ako chodim taka kačka capotalka 😂😂😂😂 ináč mam otázku na teba krivas ci už nie????? Ma to zaujíma keďže ja ešte pajdam a nepohnem ešte s členkom tak aby som spravila drep.... Ale ináč som spokojná hlavne ze stojím už na nohách 😃😃😃 tak pekný deň a napíš aké robíš pokroky.

natafe
13. apr 2019

@bambambulka ano este krivam,ale snazim sa chodit vzpriamene ked idem bez barle,dnes som dala velky nakup bez barle ale mala som vozik🤣teraz v piatok som uz cvicila na spickach ale drep dole nedam cooosi no mam este co robit ale 1.5.asi este nemastupim...ale hlavne ze uz chodime a mozme si vsetko same porobit to je taky super pocit😉krasny vikend,ja sa dnes chystam s kockami konecne do kina na oscarovy film green book😊zajtra dame s chalanmi babkove ked je uz tak “krasne”pocasie🤣

bambambulka
13. apr 2019

@natafe super šikovná ja už barle nepoužívam vôbec som rada ze ich nevidím 😃😃😃 dúfam ze ja toho 1.5.nastupim už do prace šéf už kolabuje bezomna 😂😂😂 tak želám vám príjemnú zábavu v kine pekný deň 😃😃

bambambulka
29. apr 2019

No tak ako som sa tešila že všetko ide fajn sa to teraz pokazilo bola som na kontrole u ortopéda ešte mi chýbali nejaké percenta v ohybe kotniku po rehabilitáciach poslal ma na rtg ci je všetko ok keď ešte krivam a neohnem ho a kostí sú v pohode zrastené sroby a platnička na svojom mieste nič neposunute ale vyvinul sa u mňa algodystrofický syndrom takže som teraz dosť sklamaná musím cvičiť intenzívnejšie hybnost a tie mäkké tkaniva co sa mi zrastli cvičením trhať ináč mi krivanie ostane ☹️ takže dievčatá a ženy ktoré prekonáte takúto zlomeninu spojenu s operáciou cvičte cvičte a cvičte aj cez bolesť.

natafe
29. apr 2019

@bambambulka juuuj ani nehovor,je mi to velmi luto😕takze dalsie rehabilitacie,neponukol ti liecenie?mame narok na Ackove,nic neplatis,a kedze je to na min 3 tyzdne tak urcite pomoze...uz pracujes?ja som dnes zacala druhou seriou rehabilitacii cvicenie,magnet a bazen ten je suprovy nic ma neboli ked cvicim vo vode😊chodim uz bez barle,noha sem tam boli,puchne menej,ale rameno ma strasne boli😕asi tym krivanim aj aby mi nebolo malo a sak vyuzivam PN “naplno” dala som si vybrat take podkozne gulky z hlavy takze mam 5 dalsich stehov a spim len na tom bolavom ramene rak si vies predstavit🤣ja tiez idem cca 23.5. na rtg k dr co ma operoval tak som zvedava,,,,drzim palce aby sa polepsilo😘

bambambulka
20. máj 2019

@natafe ahoj tak ja už plne zarezávam a popri práci som aj zabudla odpísať. Ako sa ti darí? Už kráčaš ako modelka 😃? Ja krivam ešte stále a noha mi po práci opuchne tak ze ju mam ako slon no hrúza... Ty si si už pýtala kúpele? Ja sa rozhodujem ci áno či nie...

natafe
21. máj 2019

@bambambulka ahooojky,tak uz aj mna zachvilu caka ta makacka v praci🤣ake ja sa uz tesim,konecne ved 5 mesiacov som doma,strasne sa to natiahlo😕tie rehabky mi velmi pomohli a bazen uzasny uz plavem ako predtym a skakala som aj na nohe,zatial len v bazene🤪chodim uz pekne,sem tam zakrivaˇ hlavne ked vecer som dlho na gauci a potom sa postavim🤣ake inak super noha neboli,hoc tie zmeny pocasia som fesr citila,,,v stvrrok mam poslednu kontrolu u dr co ma operoval tak snad ma uz pusti od 1.6. do prace😉no a samozrejme vecer opuchnuta jak fras ale do rana pekne odpuchne a ako pozorujem tak opucha cim dalej tak menej a menej dnes mi rehabilitacna dr povedala ze do roka sa to upraci omg😊na liecenie som sa rozhodla neist,co tam budem robit mesiac?keby to boli 2 tyzdne tak by som uvazovala,ale to ti nepreplatia bud mesiac alebo nic skoda...mam dve male deti tak aj kvoli tomu,ale dovolenka uz zaplatena tak dufam ze len pomoze😊tak a uz som vo finishe,keby mi niekto v januari povedal ze tak dlho bude trvat liecenie asi by som mu neverila...drz sa😉a nech cim skor behame😉

bambambulka
21. máj 2019

@natafe ahojky tak super som rada ze mas už všetko ok ja tiež chodím teraz plávať myslím ze voda je naj na takéto niečo. V lete určite dovolenka neminie ani mňa a už sa teším. 😃Noha odpucha aj mne k večeru a do rána odpuchne jedine co ma stále štve je to ze ešte stále krivam nemôžem ten kotnik rozhýbať k plnému ohybu ale dúfam ze to dám aj keď za pár mesiacov 😋tak sa drz užívaj si ešte voľno s práce a nech sa ti len darí....

aleshka_supermama
Autor odpoveď zmazal
natafe
22. máj 2019

@bambambulka no ja tiez este neviem uplne ohnut ale snad casom😊tak peknu dovolenku a zdar prace😉

arabela88
7. jún 2019

Ahojte. pred dvoma tyzdnami som si zlomila nohu. Mala som aj operaciu mam 3 sroby. v skratke len tolko, ci ste pocitovali aj vy pocas hojenia take strasne trpnutie a pulzujucu bolest v nohach. Ja mam obcas pocit, ze ta noha je na pocit tažka a tvrda a ze je minimalne 5x tak velka ako na pohlad. na pohlad vyzera normalne ale velmi mi trpne . ja sadru nemam, mam len orzetu z ktorej si ju viem vybrat a opat dat spat ale boli ma ked nie je v orteze takze ju moc nevyberam. len ked si ju idem umyvat a aj to trpím celkom dost. Precitala som si tu vase prispevky no nenasla som taku zmienku ako ju polohujete. mate ju len vystretu a rovno alebo ju otacate aj do bokov? myslim hlavne pocas spanku lebo moja chrbtica je uz zufala zo staleho lezania na nej tak obcas opatrne sa otocim aj na bok ale obavam sa aby sa kost neposunula a spravne to rastlo. dakujem za kazdu odpoved. 🙂

bambambulka
7. jún 2019

@arabela88 ahoj ja som nohu polohovala v pohode otočila som sa nabok pod členok nahrnula paplón a pekne si položila nohu myslím si ze sa nemusíš báť žeby sa ti tam sroby pohli. A k tomu trpnutiu no mne noha netrpla puchnut puchla to mi aj teraz po celom dni opuchne. Treba si dať pozor a trombozu ak ta to boli určite by som kontaktovala doktora. Tak sa drz a skoré uzdravenie želám ☘️☘️

natafe
8. jún 2019

@arabela88 ahoj,,,juuuj dalsi clenok😕tak skore uzdravenie a hlavne vela trpezlivosti prajem,,,,zarazilo ma trpnutie nohy,mne vobec netrpla a ani ma nebolela,opuchnuta je stale, ja som skor citila stehy hlavne tie vnutorne ktore sa tlacili von....v nemocnici ked som bola a bolo to cerstve len na chrbate som lezala des a hroza ale potom pomalicky naboku a podkladala som si to tiez perinou alebo vankusom😊na odpuch ke super fitlopta daj si ju hore na gauc,noha ma byt vyssie ako srdce, pekne mi odpuchala,,,a teraz po 5 mesiacoch stale puchne ale neboli to je najdolizetejsie😉tak nech sa cim skor zahoji...

natafe
8. jún 2019

@bambambulka ach moje laby,konecne som vytiahla slapky je horuco ten opuch velmi nevidno ale tie jazvy, neviem ako to zamaskujem🤣

bambambulka
8. jún 2019

Po dnešnom samozbere jahôd a pokoseni celého dvora moja nozka chúďatko vyzerá takto to ty ju máš krásnu oproti mne 😋😋😋😋

bambambulka
8. jún 2019

Ráno som kráľovná s krásnymi clenkami ale večer po celom dni hrúza ako srek 😂😂😂

arabela88
10. jún 2019

Ahojte dievcata. vidim, ze ste si pekne vytrpeli a dalej bojujete statocne s tym. dnes som druhy tyzden po operacii zlomeniny a este ma to obcas boli. Na pohybovanie sa po byte mam babkin vozik, a dnes som celkom dlho sedela v nom a na vecer ma to boli celkom dost. nikdy som zlomeninu nemala tak ani neviem co mozem ocakavat ale dost sa bojim toho aby zrastla ta kost spravne. dufam v to, ze ked su zosrobovane kosti tak hadam sa neposunie ani ked polohujem nohu na bok alebo idem na vozicek. v piatok mam ist na vyber stychov. mam z toho uz teraz obavy. som asi precitlivela 🙄😅 ja viem .

natafe
10. jún 2019

@bambambulka juuuj moja,tak fakt to mas napuchnute,ale aj dole pri prstovch,ja iba okolie clenku,asi viacej behas skakas🤪ja nazbieram misovku jahod a ty cele vedro🤣uz nech je buduci rok budeme skackat ako srnky😉