Zlomenina členku
Dobrý deň prajem chcem sa opýtať ma niekto skúsenosti zo zlomením členkom som 14 dní po operácii členka mám sadru ale strašne sa bojím že keď mi ju dajú dolu budem krivat mam ročného synčeka nerada by som krivala už teras mam toho doste že sa nemôžem ani postaviť musí mi pomáhať mama. Neviete mi povedať ako dlho budem mať tu sadru ako dlho sa to bude hojit a čo bude nasledovať ? Nejaké rehabilitácie neviem presné čo my tam dávali asi nejake šruby to sa potom vybera ? Prosim poraďte mi niekto kto stim ma skúsenosti budem vas zato strašne vďačná lebo už fakt neviem čo si mam myslieť ďakujem za prečítanie 🙂
Ahoj určite si sroby nepohnes to by si musela skočiť na tu nohu ale poriadne a už ako písala natafe cvic a cvic s prstami hore dole pomôže to prekrveniu a aj opuchu... A vyberanie stychov je malina to sa nemusíš báť 😃 polohovanie nohy tiež pomáha na rýchle odpuchnutie takže držím palce nech si rýchlo fit a zdar všetkým seriálom ja som ich teda pozrela za tie mesiace neúrekom 😃😃😃😂
@natafe ja ten členok veru nešetrím cez deň si betar vytrpi pohybu a krivania u mňa je stále koli tým zrastenym uponom koli dlhej nehybnosti v nohe ale postupne to už ide k lepšiemu 😃dokonca spravím aj taky capaty drep už 😂
@bambambulka 🤣sikovnica,,,,no ja som zacala krivat ked dlho sedim(mam sedave zamestnanie) a ked sa postavim tak sa musim kvazi rozchodit😊ach jaj uz nech je zima a sme konecne fit
Zdravicko .... zlomil som si členok konkrétne členkovu kosť - talus , bez operácie ale 12 týždňov bez záťaže .... teraz som nastúpil na rehabilitáciu čiastočne ju s barlami aj zaťažujem - našlapujem , ale noha viac a viac bolí ... neni to strašná bolesť ale po treťom dni už chodiť nemozem , lebo keď našlapnem tak to boli boli asi cele chodidlo ? Mali ste aj vy podobnú skúsenosť pri začiatku chodenia s barlami ?
@niesomzena ahoj ano a poviem ti ze pri väčšej zaťaží aj teraz noha boli tak ze ešte musím použiť barlu. Predsa nohu si mal v sadre 12tyzdnov bez zataze a teraz si musí zase zvyknúť nato ze slúži chodenie😃 takže len cvic rozcvicuj bude to určite zachvilku ok. Tak nech sa darí a si čím skôr fit
@bambambulka a to sa ti kedy stal uraz a ktoru kost si zlomila ? ... a ta bolest sa ti ako prejavovala ? Ja to mam take zeeee nooo tei dni som spokojne si slapal s barlami a dnes zrazu som skusil a nic proste musel by som cez bolest tak som sa nato vykaslal .... ked lezim tak nohu vobec necitim ziadnu bolest ani ked cvicim ale jak idem niekde a skackam tak citim bolest pri tych otrasoch ...noo a ten prvy den som vydrzal chodit tak 30minut cely happy ze supa , ziadna bolest ze som si veril aj bez barli , potom 2 dni som mal opuchnutu a bolavu .... ako zlomeny talus je jak za trest a hlavne ze hrozilo ze kost odumrie a podobne lahodky
Ahoj takže nohu som zlomila v decembri potom 8 - 9tyzdnov sadra vybratie jedného srobu následne učenie sa chodiť doslovne pretože ja som sa nedokázala postaviť na tu nohu trvalo mi asi mesiac kým som to rozchodila aspoň ako tak. A to ze ta to boli po chodeni je uplne normálne myslím zaťazujes predsa ten členok mňa boli koľko krát tak ze idem krivajuci a nemôžem sa ani poriadne postaviť na tu nohu a počítaj aj s tým ze tu to po zaťaží bude puchnut ja mávam nohu ako papucu občas 😃 a k tej zlomenine mala som trojitu zlomeninu členku zlomený vonkajší aj vnútorný členok vyklbeny členkovy kĺb do strany potrhane všetky šľachy. Takže zoskrutkovane to mam naporiadok. Tak asi tak k tej moje zlomenine ale každému sa po týchto clenkovych zlomeninach darí ináč ale myslím si ze to ze ta to boli teeaz keď zaťazujes nohu bežné u všetkých a to máš ešte barle 😏 tak sa drz
Dobrý deň prosím mohol by mi niekto poradiť čo mám robiť pred vianocami som si dorezal nohu a slahu a mal som v sadre už mi aj styhi vybrali aj dali dole sadru ale na tu nohu nemôžem ani dostupit a neviem či si mám tu nohu umývať lebo fakt sa bojím či nedostanem infekciu
@filipkoo1 ahoj pokiaľ máš vybraté stichy už ju môžeš umývať a z doslapom no jediná rada odomna musíš to stále skúšať cvičiť s tou nohou stále aj cez bolesť ja som vôbec nemohla odstúpiť na čele chodidlo nešlo to ale cvičením stále stále dokola to nakoniec povolilo držím palce nech si rýchlo fit 😉
@bambambulka veľmi vám ďakujem ale keď stim cvičím tak te slaha čo je zasita tak veľmi poli môj pri krok bol taký že som spadol a neviem ako mám cvičiť stou nohou mám sa na tu nohu postaviť a hodiť
@filipkoo1 ahoj mňa to bolelo strašne a dlho trvalo kým som sa ako tak dokázala postaviť na celú nohu začínala som cvičením najskôr posediacky a skúšala položiť pätu na zem potom o barlach a pomaličky to išlo veľmi pomaličky samozrejme teraz už mám dva roky po zlomenine a keď nohu presilim bez barli neprejdem musím to najskôr vždy rozchodiť ale keďže som dosť dlho nedokázala chodiť začala sa u mňa osteoartroza takže to ze mi tuhne členok aj teraz pripisujem tejto chorobe radím co najskôr začať chodiť cvičiť s tým stále aj cez bolesť držím palce nech si čím skôr fit
@bambambulka a povolili časom tie bolesti?Tiež sa snažím rozchodiť nohu po 11 tyznoch bez dostupovania. Dost ma boli v strede chodidlá alebo v priehlavku a to si stále kremujem. A mravci mi pata pri dostupni a to zaťažujem len na 50%.
@ivka21 ahoj niečo áno povolilo po dlhej dobe po cvičení a hlavne po stálom chodeni aj cez bolesť ale ohyb v členku už nemám na 100 % a keďže zlomeninou sa mi rozvinula osteoporóza už to ani nebude také ako predtým. Keď viac pochodim zaťažím ten členok musím to najskôr o barle rozchodiť aby to povolilo a boli to ako šľak 😭 ale každý to ma iné takže želám nech to máš o 100% lepšie ako ja 😄 ale aj napriek tomu fungujem v pohode a z humorom 😄
Dobrý deň chcela by som sa opýtať mala som zlomeninu vnurneho členka operaciu som mala 3.11 momentálne chodím na cvičenia absolvovala som už 6 cvičení a 7 magnetických chôdzu mam už ako tak v poriadku ale niesom schopná čupnut si aby som mala pätu na zemi neviete cim to môže byť spôsobené?
Dobry chcel bi som sa spýtať keď mam zlomeni clenok a mam ju v sadre nemal som ani operaciu bol som aj na kontrolu po 4tom dni a povedali ze sa to hoji a ked sa to hoji ma to aj bolieť dakujem.
Miroslav , clenok moze boliet kludne aj roky , tak prajem nech sa Vam to dobre zrastie a cas si mozte kratit aj studovanim gramatiky 🙂 mne osobne trvalo 12 tyzdnov hojenie a potom mesiac rehabilitacia a aj po tomto case som este dlho krival .
Ja som po zlomenine členka už 4 rok a členok ma bolieva vždy ráno a pri zmene počasia mam dni keď krivam a dni kedy ani neviem ze to bolo zlomené. Ale opuchnuté to mam stále to už mi asi zostane.
čo to znamena ked clenok ta zlomenina pali a to boli.
@miroslav zlomenina v prvom rade nepáli. Sval ano. Záleží ako dlho mate dole nohu. Natrieť heparoidom ak nepomôže skúsiť studený obklad a poradiť sa z lekárom.
Zdravím poraďte mi ,dali mi dole sadru ale este neviem stúpnuť na nahu,, ale aj ma to velmi reže, ale ne stej strany kde som to mal zlomene ale sdruhej strani neviem prečo ma tto začalo rezať bojim sa či nemam zrazeninu krvi.
@ivka21 takto ja som spadol ces strechu zlomil som si vnútorný členok išiel som do nemocnice povedali mam ist na operáciu prisiel druhi doktor povedal podla neho sa to zahoji nešiel som na operáciu dali mi iba sadru bolo to 16.2.. a sadru mi fali dole 16.3.. mal som brať aj dajake inexie že si mam pichat do brucha ale ja som si to nedaval 😥😢
aj ked ti daju dole sadru, bude nohu moct zatazovat postupne, takze este hodne dlho budes chodit s barlami a potom ti daju este rehabilitacie. sroby sa vyberaju podla potreby, to sa budes musiet opytat

@arabela88 ten vozik je super aj ja som si zadovazila a mala volne ruky takze som si porobila co trebalo😊prve tyzdne aj ja som citila hlavne si pichaj feaxaparin a masiruj nozku ak mozes a hybaj
prstami,len a len pomoze a kazdym dnom to bude len a len lepsie😉a neboj polohovanim sa sruby nepohnu len davaj pozor aby si na nohu nestupila sulnejsie moze sa zlomit sruba ale mne sa to parkrap pio sprche stallo ale dalo sa...tak drtim palce hlavme oddychuj citan knizky pozeraj serialy budes mat casu az az,hlavme nech sa dobre zahoji😊