icon

Zmena vo vyprázdňovaní

elizabetkamelissa
12. nov 2022

ahojte vsetci ...potrebovala by som pomoc ci s tym ma niekto skúsenosť
Zmenila sa mi stolica uz asi mesiac je to takto .kazdy den ráno po prebudení mam riedku kasovitu stolicu predtym som to tak nikdy nemala ..nikdy som nechodila hned po prebudení na toaletu ..lenže teraz musim ...je to taka nutkava stolica.po vyprazdneni uz viackrat pocas dna na wc nechodím ..bojím.sa lebo to uz trvá mesiac a co som čítala tak to moze byt vazne ....ktomu mam este depresiu beriem tabletky ...zo začiatku som.si.myslela ze to je len z tej depresie alebo co ja viem ..teraz um mam pochybnosti ..poraďte mi niekto ..budúci tyzden sa chystám k obvodnemu nech ma pošle na vyšetrenia ..bolesti brucha nemam ..obcas pride krc ale ten zmizne hned ..dakujem za odpovede

Strana
z2
elizabetkamelissa
autor
19. nov 2022

@barbied Dobre ráno musim sa vyrozprávať a nemam komu ..dnes som vstala a strašne ma bolelo brucho ...sla som na záchod a vstolici som mama hlien a krv ...strašne sa bojím uz teraz ...ja ten strach nevydržím

kubkovamama
19. nov 2022

@elizabetkamelissa bola si iba u obvodného či na gastre? Môj muž neznáša lekárov,mal obdobie problémov s trávením,jedného dňa sa objavila krv,bolesti aj vyvrátil krv,išli sme normálne na pohotovosť.Nikto ho neodbil,hneď sa mu venovali.Ale bolo to neskoro večer.Teraz ráno chod k obvodnému alebo si zavolaj na gastro kam chodíš -ak si tam už bola

elizabetkamelissa
autor
19. nov 2022

@kubkovamama ja mam termin na kolonoskopiu a gastro a z8 decembra ..oni mi skor termin nedajú . táže neviem co mam teraz robit ..velmi sa uz bojím

elizabetkamelissa
autor
19. nov 2022

@kubkovamama A mam taky ako keby pocit pálenia v hrubom čreve

kubkovamama
19. nov 2022

@elizabetkamelissa hlavne sa upokoj,stres všetko zhoršuje,ak máš syndróm dráždivého čreva alebo kolitidu v nervoch ti bude ešte horšie.Nepises nikde ako sa stravujes,dodržiavas aspoň nejakú setriacu diétu?

elizabetkamelissa
autor
19. nov 2022

@kubkovamama Ne nedordziavam ziadnu dietu ...ale mam pocit akoby ma pali cele hrubé črevo

elizabetkamelissa
autor
19. nov 2022

@kubkovamama a sa mi hlava točí uz par dni ..take závraty mávam ...a únava este

kubkovamama
19. nov 2022

@elizabetkamelissa už dávno si mala zmeniť stravu,niečo ti určite nerobí dobre,mlieko,cukor,lepok,bohvie.Ved automaticky pri takýchto problémoch musis začať už doma sama od seba,nie čakať do vyšetrenia mesiac,dva.Ved si sama ubližujes.Aspon skús niečo vylúčiť na pár dní čo to spraví.

elizabetkamelissa
autor
19. nov 2022

@kubkovamama skusim vylucit mlieko a mliečne výrobky lebo večer som vypila pohár kyslého mlieka a ráno som mala take kŕče ze konec a plynatosť neskutočná ..tak skusim takto

mikadooo
19. nov 2022

@elizabetkamelissa ahoj, ja to tak mám už roky rokúce. Začalo to, keď som začala pravidelne jedávať raňajky (po vysokej škole). Na raňajky som jedla - ovsené vločky 😁. Potom som presedlala na teplý nápoj, tiež mi to ráno pošmodrchá črevá a už letím. Problém je, keď je wecko obsadené😱😱😱. Od vysokej som cca 17 rokov či koľko. Každopádne - ak máš strach, choď k doktorke. Čoho konkrétne sa bojíš? Akej choroby?

elizabetkamelissa
autor
19. nov 2022

@mikadooo no bojím sa rakoviny moj bývalý priateľ na to zomrel mal rakovinu hrubého čreva zomrel ked mal 27 to co som prežila a videla neprajem nikomu na svete ...bola som pri.nom od začiatku tej choroby az do konca a pre to viem ako to prebieha a vsetko okolo toho ..zato sa bojím dufam ze to nebude toto

mikadooo
19. nov 2022

@elizabetkamelissa chápem. Tak to môže byť aj tým. V lekárni sa dá kúpiť test na detekciu krvi v stolici. Môžeš si ho spraviť doma kedykoľvek. Myslím si, že tvoj strach je pochopiteľný po tom, čo si zažila. Ak by ťa to vyslovene obmedzovalo v živote, bolo by dobré navštíviť aj psychológa, vyrozprávať sa zo svojich obáv a spracovať traumu, ktorú si v sebe nosíš. Lebo podľa mňa to budú spojené nádoby. Držím ti veľmi palce. Dávaj si na seba pozor, ani tak nemyslím to črevo, ako psychicky.

elizabetkamelissa
autor
19. nov 2022

@mikadooo ďakujem pekne za mile slova ...u psychológa mam uz termin tak dufam ze mi pomoze ...ja mam z tej choroby panicky strach bohužiaľ ..

kater_by
14. apr 2023

@elizabetkamelissa ahoj ako si prosím dopadla? Zistili ti niečo? Absolvovala si ten test na Sibo? Ďakujem krásne

dominika0022
30. aug 2024

@barbied prosím vás, spôsobovalo vám to kašovitú stolicu len raz denne alebo aj viackrát počas dňa?

barbied
30. aug 2024

@dominika0022 aj viac krát denne. Niekedy viac niekedy menej. Hlavne hneď ráno a po jedle.
Bolestí brucha boli samozrejmosťou.
Boli ste na sibo vyšetrení.??

dominika0022
30. aug 2024

@barbied ešte som len objednaná na gastro. Ja som bola liečená na helikobaktera, len mám v bruchu stále taký diskomfort a na veľkú potrebu musím ísť hneď keď sa zobudím.

jajka78
18. máj 2025
@dominika0022

@barbied ešte som len objednaná na gastro. Ja som bola liečená na helikobaktera, len mám v bruchu stále taký diskomfort a na veľkú potrebu musím ísť hneď keď sa zobudím.

@dominika0022 ako si prosim ta dopadla?

Strana
z2