icon

Zmenšenie pŕs

4ocka
1. jún 2012

Ahojte maminy.

Dnes som bola na preventivke u mojho dr./pre dospelych,nie gynda 🙂/ a dr. Spomenul zmensenie prs. Pred tehu som mala velkost D, teraz mam F,obtazuje ma to,nemam rada ake su velke,ani pradlo nekupim pekne,neznasam ked sa zohnem tak to nie je tak ako ma byt,a cena podprseniek,katastrofa..a chrbat? Ani nehovorim.. :'( dr. Vravel ze mal dve pacientky po zmennseni,no prsia im znova dorastli :'( len to bola taka rychla debata ,ze neviem ci po dalsom porode,alebo aj bez porodu.. Pytal sa ake prsia ma mama...proste,mame velke prsia v rodine..starka,mama,ja..neviem si predstavit mat toto cely zivot pred sebou,som este trochu pribrata,takze prsia to tak nejako vykrivaju,ze som taka..no akurat,len ak by som schudla,tak to uz bude kattastrofalne..poradte,je tu niekto po zmenseni? A co ak by som znovu otehu,chcem dieta este tak o 10 rokov,mozno menej...alebo..proste,ake mate skusenosti? Dakujem velmi pekne

titima
11. apr 2016

A este jednu vec, za kazdu cenu si ziadajte vstrebatelne stehy....nechcem si predstavit vyberanie klasickych stehov....je to super citlive

jaaadu
11. apr 2016

@titima a kde si bola, myslim kliniku?

tobnuf
11. apr 2016

Ahoj aj na mam taky problem .. pred tehotenstvom som mala tak 85D a teraz 90E-F je to katastrofa .. som nestastna z toho ☹

6mia6
11. apr 2016

@titima ked su komplikacie ako u teba vracanie a pod. Asi by vsade nechali pacienta pod kontrolou ale citala som ako baby chodia na druhy den domov a su v pohode a nebolo ich malo.
Zase to bude len kus od kusu

titima
11. apr 2016

jasne ja verim ze su aj baby co to zvladnu s jednodnovou chirurgiou...ale ja by som to predsa len neriskovala ani ked sa neobjavia komplikacie...predsa zaludok je po narkoze podrazdeny sam o sebe a lieky ako antibiotika a od bolesti by doma museli brat oralne...co nie je idealne...predsa minimalne za tie infuzky som ja co sa vyhyba injekciam dakovala tentoraz bohu aj lekarom...bola to velka pomoc

staniii
12. apr 2016

a ake si mala predtym cislo a teraz ake asi?kedy budes vidiet konecny vysledok?ja nad tym tiez uvazujem, ale pocula som, ze poistovna preplaca,az pri vacsich prsiach, ja mam 85F, co je teda podla mna dost.

barborka93
12. apr 2016

Zienky bol niekto minulý rok na tomto zákroku a preplacala to poisťovňa?ja mam 85D ale neskutočne ma svrbia prsia a zaparuju sa.boli má chrbát a kríže a nehovorím o tom že ťažko sa mi zhana podprda ktorá mi fakt sadnú a nevyliezaju mi 🙂

slniecko1270
15. apr 2016

Ahojte neviete niekto koľko ta operácia teraz asi tak stojí?

franzziska
16. apr 2016

@slniecko1270 ako kde...videla som za 2000 ale aj za 1600eur...podla toho z akeho si mesta a ake ceny tam maju kliniky

slniecko1270
16. apr 2016

Ďakujem za info 😊

staniii
18. apr 2016

dievcata, ako si mam predstavi t 500 mil?kolko to moze byt zhrubva vo velkosti?

bubu37
18. apr 2016

@barborka93 ja som bola pred 2 rokmi,Dôvera mi všetko preplatila

smejkojm
18. apr 2016

@bubu37 a kde si bola na zákroku? Si spokojná?

bubu37
19. apr 2016

@smejkojm v Martine v nemocnici,som určite spokojná .Ale mám fest jazvy,zle sa mi rany hojili,mala som ist na korekciu jaziev,ale už sa mi nechcelo

staniii
19. apr 2016

myslis, ze ti to neurobili pekne, alebo myslis, ze tvoje telo malo problem s hojenim jaziev?davala si sa na to nieco?

smejkojm
20. apr 2016

@bubu37 a ako si sa tam dostala, sama si sa objednala alebo ta doktor odporučil? Aj si si to sama platila? Ak mozes napísať cenu ;) Ďakujem

bubu37
20. apr 2016

@smejkojm ja som to mala zo zdr. dôvodov,Dôvera mi to preplatila,neviem akú máš poisťovňu,treba zistiť aké má podmienky na schválenie.Ja som potrebovala od ortopéda a endokrinológa.Mala som aj z kožného,RTG,neurológa a už si nepamatám. Musela som byť operovaná len v štátnej nemocnici,aby mi to uhradili.Keď som dávala žiadosť do poisťovne,tak už som musela mať vybratú nemocnicu,kde zákrok urobia.

sarita510
25. júl 2016

@bubu37 aahoj prosim ta to cez sukromnu kliniku alebo statnu? ako si to cele vybavila ? prosim spravu dakujem

bubu37
26. júl 2016

@sarita510 Ahoj,moc si nepamatam co všetko moja poisťovňa vyžadovala,najprv si zisti u Tvojej poisťovni,čo musíš dokladovať. Ja mám dôveru,chceli od endokrinologa a asi ortopéda.Ja som mala aj od neurologa ,kožného,poslala som aj fotku.Operovali ma v nemocnici v Martine,súkromnú kliniku Ti neschvália.Pred podaním žiadosti,som už musela mať vybraté,kde ma budú operovať.

karmelka77
30. okt 2016

Ahojte, tie co nie ste este rozhodnute a bojite sa podstupit tuto operaciu mozem len odporucat, ja mam 10 dni a vobec to nebolelo, sama nechapem a nerozumiem, stale som cakala kedy to pride ale neprislo..a je to fakt super pocit zbavit sa tych "balvanov"🙂)

lienkalenka123
30. okt 2016

@karmelka77 ahoj. Ja si momentalne beham po doktoroch. Dlhsie som nad zakrokom uvazovala ale az moja dr ma tak "nakopla" ze idem do toho. Mozes mi prosim napisat od zaciatku ako mam postupovat? Mam rtg chrbtice, vyjadrenie neurologa, cakam na ortopeda...co potom dalej?

karmelka77
30. okt 2016

@lienkalenka123 ja som nesla cez poistovnu bohuzial v tomto ti neporadim...

lienkalenka123
31. okt 2016

@karmelka77 aha...inak aj mi napadlo, že to tak mohlo byť...v každom prípade ďakujem 🙂

l3m
26. dec 2016

Ahojte nemate niektora skusenost s dr. Ocenasom v bb?

stanulik33
5. jan 2017

Ja mám po tejto operácii už 18 rokov a nikdy som to neoľutovala. Jazvy vybledli. Časom mi síce prsia narástli, teda ako som pribrala tak aj do pŕs, ale pôvodnú veľkosť som nedosiahla ani zďaleka. Mala som to zadarmo cez poisťovňu.

nella56
25. júl 2017

Ja som pred operaciou zmensenia ale bojim sa pooperacnych komplikacii

desire1971
28. sep 2017

Ahojte. Chcela by som sa opýtať, či má niektorá z Vás skúsenosti so zmenštením prsníkov na ú h r a d u cez zdravotnú poisťovňu ?
Som z B.Bystrice, bola som na kozultácii u MUDr. Ulianka. Mám odporučenie od ortopéda, ďalej vyjadrenie gynekológa, sono prsníkov a mamografiu. Teraz pri konzultácii mi ešte doporučili doplniť vyjadrenie neurológa.
Moja poisťovňa je VŠZP. Tento zákrok schvaľujú na jej Generálnom riaditeľstve. Ide mi o to, či to niekto absolvoval. Podľa infromácií ktoré mám, údajne prvú žiadosť automaticky zamietajú a treba sa odvolať.
Ďalej sa chcem opýtať, či niektorej z Vás zmenšovel prsníky MUDr. Ulianko z BB a či ste boli spokojné.
Ďakujem za každý názor a pripomienku.

l3m
28. sep 2017

Mne to zamietli vo všzp. Nakoniec som si to hradila sama. Všeobecná to neprepláca vobec

franzziska
28. sep 2017

@l3m aj si sa odvolala? viaceri tu kedysi pisali ze to pomohlo..ale ktovie ako je to dnes ked samotna poistovna mala tie dlhy

desire1971
29. sep 2017

@l3m aj si sa odvolávala proti rozhodnutiu VŠZP. Prosím ťa, kedy si si dávala žiadosť (myslím tým mesiac a rok)?
Ďakujem.