Zmenšenie vagíny po pôrode
Chcela by som sa opytat a uvitat vsetky dobre rady ale aj skusenosti,co sa tyka zmensenia vaginy po porode.Rada by som chcela uzivat pohlavny styl tak ako predtym s mojim partnerom,aby som bola aj ja spokojna a aj on.Operacia stoji okolo 1000-2000 eur,tak by ma potesili neake tie rady,ktora so zien uz tuto operaciu absolvovala,ci uz su jej skusenosti pozitivne alebo negativn. kazdy nazor ma zaujma.
@laskavocka skúšala si Kegelove cviky na posilnenie panvového dna? sú na ne dobré odozvy, mohli by Ti pomôcť.
@laskavocka
neviem ako dlho mas po porode - lebo aj ja som citila, resp. skor necitila ze uz to nie je ako predtym, ale zhruba za 3/4 roka sa to vyrazne zlepsilo, a ked som zacala cvicit tak do dalsieho 1/2 roka to bolo a je prakticky ako predtym. co sa tyka samotnej operacie, to ti neviem poradit, ale spokojnost v pohlavnom zivote je v partnerstve urcite dolezita 😉
@laskavocka mozno to bude zniet sibnute ale skus venusine gulicky su skvele na posilnovanie svalov v posve ... to ze maju aj "vedlajsie ucinky" podla mna neuskodi ... len si ich vloz a normalne chod a snaz sa ich udrzat aby nevypadli tym tie svaly urcite posilnis ...
@buffinko
Tak diky to vyskusam.Myslim ,ze je to uplne normalna vec ,ze uvazujem nad operaciou.Chcem jednoducho skvalitnit svoj sexualny zivot a budem sa citit sebavedomejsie.Uvazujem ,ze pojdem do Prahy na konzultaciu k MUDR. Krizkovi,on take to operacie vykonava.Uplne ma to nahnevalo,ked mi zdravotna sestra nastrihla posvu,pritom sa ma na to ani nepytala a teraz musim cvakat za plasticku operaciu.Nechapem preco ma nastrihli,ze vraj bolo dieta prilis velke.V zahranici je to dokonca trestne,ked to v nemocnici urobia.Som nahnavena,lebo nechcem aby moja posva sluzila ako slahac.
@saurian
No co ti mam na to povedat,po porode ju mam roztiahnutu a velku,tak musim ist na tu operaciu ,najrychlejsia moznost a tie kegelove cviky vyskusam.
@laskavocka ja by som skusila tie gulicky na zaciatok. Vedia vraj velmi pomoct. Operacia predsa len nesie iste rizika.
@laskavocka , na tom, že chceš lepší sexuálny život nie je absolútne nič nenormálne. len ja by som napr. najprv skúsila cvičiť a až potom riešila operačne, ak by cvičenie nepomohlo dostatočne. je to lacnejší a šetrnejší spôsob, aj keď nie rýchlejší. v každom prípade držím palce, nech sa tvoj problém vyrieši k tvojej spokojnosti...
@ammellia
Dobre ale kolko percent zo 100 ti tie gulicky pomohli?
@laskavocka po par rokoch, ani nebudes vediet, ze si rodila. uplne sa ti svalstvo stiahne.
ako dlho si po porode?
@laskavocka ja som este nerodila, ale radila mi to kamoska PA.
@laskavocka malo by. Funguje to tak, ze sa snazis udrzat gulicky vnutri, cize zatinas svaly a tym ich posilnujes.Su aj rozne velkosti, mozno budes na zaciatok potrebovat vacsie.
Drzim palce a daj potom vediet!
Vagina isto nie je zmensena, skor moze byt chvilu povolena - roztiahnuta cize vacsia, ale to sa zlepsi, resp. vrati do povodneho stavu ak sa bude cvicit. Elasticita posvy aj vekom povoluje, takze cvicenie (zatinanie a uvolnovanie zvieracov v oblasti posvy ci uz same o sebe alebo s gulickami alebo svaly na posinenie pavnoveho dna ako takeho je kazdopadne dobre pre kazd jednu zenu aj preventivne)
Co moze byt jedine uzsie je posevny vchod ak ho nastrihli a zasili nauzsie. To neviem ci sa da cvicenim napravit a tam prave sa mi javi ze nejaka jednoduchsia operacia, kde to opat nastrihnu a lepsie zosiju (kamoske tak robili odflaknute sitie po nastrihu na sukromnej klinike a pomohlo). Ale toto vsetko sa tyka posevneho vchodu ako takeho. Vagina pochybujem ze sa da nejak zoperovat.
@horana
no ale mala som jednu taku kamaratku co nikdy nerodila a jej priatel mi prezradil,ze ju ma velmi velku,takze si pripadal ako sľahač,takze fakt chuderka,ani nemusela rodit a takato tragedia 😎
ja nechcem byt zase za zlu,ale toto cele mi pride ako vymyslene,sorry @laskavocka ale smeje sa fakt,mimochodom,nenastrihava sa posva,ako taka...
@laskavocka hm, za tragediu by som skor povazovala vztah s chlapom, ktory taketo intimnosti rozprava mojim kamaratkam 😖
(a mozno sa tak citil nie preto, ze ona ma siroku, ale on ho ma tenkeho.... treba si najst primeranu partnerku /partnera a vsetko bude OK. )
Samozrejme ked je to pobabrane po porode, to uz je o inom - ale tiez by som na tvojom mieste radsej zacala skor s cvicenim - ani operacia tvoj problem nevyriesi nejako super rychlo - potom sa to bude musiet zahojit a ktovie, ci ti to nedobabru este viac.... a ak chces mat este dalsie deti, tak aby si nemusela pod noz potom este raz....
Inac ten prvy prispevcok si napisala tak dvojzmyselne - nie je z toho uplne jasne, ci ju mas po porode zmensenu (teda zle ta zasili), alebo si ju chces dat zmensit lebo si vytahana....
@masinka
Tak uz som si tie venusine gulocky kupila ,tie najkvalitnejsie zo silikonu,ruzovej farby stali asi 24 eur,uz ich pouzivam 6 tyzdnov a badam zmeny,len pri menstruacii ich vynechavam z hygienickeho hladiska.Mne predavacka poradila nosit ich pol hodinu denne aspon po dobu 6 tyzdnov,vraj to staci,ale ja ich pre istotu budem nosit dlhsie.
@laskavocka ty potrebujes uplne, ale uuuplne iny druh operacie... 😉
@laskavocka isla som ti tiez odporucit gulicky, ale citam, ze uz ich pouzivas. Ja som s nimi tiez spokojna, nosievam ich 3 h denne, tak som precitala v navode 🙂 takze kludne dlhsie
zlata sekcia ? !
neviem čo si mám o tejto téme myslieť 😖
@laskavocka A nie si ty nahodou nejaky chlap s plnymi gulami ? 😀
@david1991 no teda 😀
@andrejkam
Sak baby robte nieco so svojimi vaginami po porode,to chcete aby vasi chlapi sa na Vas v krcme pred kamaratmi stazovali ze ich mate roztrhane a roztiahnute po porode?Uz sa spamatajte,potom preco maju chlapi mlade milenky.!
@laskavocka nuz, niektore su evidentne vaginami od hlavy az po paty. Ale to asi operovat nejde :D
@laskavocka mila moja, to nie je problem v Tvojej velkej vagine, ale v mikroskopickom penise Tvojho partnera!!! On by mal ist na operaciu, nie Ty 😝 😝 😝
@laskavocka dik za info, princip je v podstate ten isty.
@laskavocka pockáaaaaaj, dnes si mi pisala, ze sa nikdy nevydas, ze si slobodna a pidla vsetkeho ti malu vsetci zavidiet.ach boze, zakomplexovanost ci ako to nazvat, uz chapem preco si pisala o krutej realite. Ty mas ale problemy.ak by ta muz milival, neriesis tu kraviny.

@laskavocka to mal porod taky devastacny ucinok. ufff to som nevedela, ze to moze mat take nasledky aby niekto zvazoval operaciu