icon

Zmiernenie nežiadúcich účinkov chemoterapie

drabantovazuzana
24. júl 2012

Dobrý deň, v mene mne veľmi blízkej osoby chcem poprosiť Vás všetkých, ktorí ste sa stretli s liečbou chemoterapiou - existuje nejaký prípravok, alebo trebárs nápoj, potravina - jednoducho čokoľvek, čo uľahčí nežiadúce účinky chemoterapie??? Od včerajšieho dňa ju prijíma člen našej rodiny a už po prvej dávke to bolo dosť zlé, takže sa veľmi obávame, čo bude neskôr, keď bude telo zoslabnuté... Samozrejme, nehovorím o následkoch, ktoré zrejme nevyhnutne prídu (napr. vypadanie vlasov), skôr by ma zaujímalo, čo je možno dobré doma mať na samotné nežiadúce účinky, akými sú zvracanie, nechutenstvo... U nás to bude najbližšieho pol roka tak, že 5 dní bude trvať podávanie liekov v infúziách, potom príde 2-týždňová prestávka a zase 5-dňové podávanie liekov... Možno môj text vyznie chaoticky, ale zatiaľ som sa akosi nedokázala celkom preniesť nad problém a momentálne sa mi ani veľmi nedarí uvažovať nad tým, čo chcem vlastne napísať - snáď mi budete rozumieť ☹ Ďakujem za každú jednu radu, aj keď viem, že univerzálna odpoveď neexistuje.

latvia
16. apr 2013

@raffaela biobran ktorz kupujem ja, stoji 387 eur, ale je tam nie 30 ale 105 vreciek. a samozrejme zmena zivotospravy je na prvom mieste, s tym suhlasim

raffaela
17. apr 2013

@latvia kukla som to pre zaujimavost, aby som si pripadne opravila skusenost - ale na pilulke24 stoji ten 105 vreckovy len 355,- eur, takze odporucam 😉

renfa
17. apr 2013

ahoj, moja sestra si dala vzdy pred chemoterapiou tabletku proti nevolnosti a potom tak ako ich mala predpisane, ale este som nepocula, nieco take "ze by si ich mal niekto setrit". Nikdy s tym nemala problem , ked sa jej minuli okamzite jej predpisali druhe... Netreba sa dat a treba si pytat to na co mate narok. a je dolezite aby pila velmi vela tekutin, aby sa to svinstvo dostalo co najrychlejsie z tela, ak sa jej bude dat. A ak este mozem poradit co dostala odporucene pri chemoterapii, je to komplex vitaminov a miner. latok, ktore sa stracaju pri chemoterapii a pomahaju rychlo obnovovat biele krvinky, aby nemusela chemo prerusovat. Volaju sa Life energy, ma to pomarancovu chut, nie je to uplne najlacnejsie sa mi zda ze to stalo cca 60-70 eur, ani si nepamatam kolko sackov tam bolo, ale sestra za celu tu dobu tusim prerusila chemo iba 1x. Objednat sa to da na tel. c. 0903462022... nech vsetko dobre dopadne drzim palce

vishka
17. apr 2013

@drabantovazuzana Zeleninove stavy!!!! na rozny sposob ale aspon 2x denne. Princip tychto stiav je odkyslit organizmus. Clovek je za normalnych okolnosti dozit sa 130 rokov. Hovorim za pripad kedy boli uz metastazy aj 9cm, rozne po tele, upravila sa strava. Kozie mlieko (cerstve + zeleninove stavy) a z prognozy pol roka zivota, sa dotycny zbavil rakoviny uplne.
Uplne vysadit sladkosti, primat cukor len v ovocnej forme. Napr. cele jablko je kysle, ak ho postruhas je zasadite 🙂
Drzim palce, snad to pomoze🙂

jumama
17. apr 2013

Moj otec i mama boli obaja lieceni na rakovinu. Velmi odporucam Wobenzyn. Lenze je to aj velmi drahe.Jedno take velke balenie stalo asi 100 eur.

xypsylonka
6. aug 2013

@cat Ahoj, prosím Ťa, čo je to Mabthery? Nemám čas čítať všetky príspevky. Dostala som sa sem, lebo chcem zistiť, čo je dobré pri celodenných bolestiach u onkologického pacienta? Môj ocino je po odstránení žalúdka, v podstate skoro 2 roky absolvoval chemo aj rádio, narástla mu nejaká uzlina, kt. však napriek všetkým tým svinstvám, kt. do neho pichajú, rastie... Teraz bol po 4. chemo na CT a dr. mu už ďalšiu nedoporučil, nakoľko tieto 4 ho totálne dostale na dno. Pred tým, ako na ne nastúpil sa cítil úplne dobre, jedol, vládal robiť...po tej poslednej nevládze nič, len leží a má obrovské bolesti celého tela, tabletky ani kvapky od bolesti nepomáhajú, v noci nespí napriek liekom na spanie. Pýtala sa mamina onkológa, či mu nemôže predpísať náplaste,no on povedal, že náplaste sú už posledné riešenie...

dada97
6. aug 2013

@drabantovazuzana ahoj, ked mozes prezvon mi a poviem, co mam k dispozicii, pomozeme si, bola som v podobnej situacii v ip poslem cislo

yukki
6. aug 2013

@drabantovazuzana ahoj, ako sa má Betka?

svano
6. aug 2013

Ja som sa tiež cítila veľmi zle hneď od prvej chemoterapie. Proti vracaniu atd.som dostala lieky,ale tie pomáhali len do určitej miery. Treba veľmi veľa piť,najlepšie čistú vodu alebo nesladené minerálky,čerstvý vzduch a spánok. Pila som aloe vera a užívala Imunoglukán. Prvé 4 dni len veľmi ľahkú stravu, bohatú na vlákninu (kvôli zápche,ktorá určite príde). Ak treba,.napíš IP.

drabantovazuzana
autor
7. aug 2013

@yukki ahkojky, joj Beka chvalabozku supeeer!!! Vlasiska vystrihala na kohuta a nafarbila na cerveno, vysledky paradne a od septembra nastupuje na vysku, tak dufam ju uz nic nezastavi 😉 kukla som si tvoje fotky, vyzeras velmi dobre a spokojne a tusim ti pribudlo nejake dieta??? Ty si fakt nezmar 😀 A zdravotne ako???

yukki
7. aug 2013

@drabantovazuzana nie nie,počet detí ostáva, to chodíme von z Klubu náhradných rodín takí čo chceme chodiť...do prírody...
zdravotne ja sa cítim dobre, doktorka to vidí ešte na dva roky podávania Mabthery, tak raz za tri mesiace že by som mala chodiť, ak to teda moja poisťovňa povolí, preplatí....
Tak sa teším, z Betky. Prešla peklom. Tak nech už je len dobre a veselo!

hajanka
14. okt 2013

@jumama odporucam Solgar, Pancreatin, Quadruple Strength, mnohonasobne vysia potencia nez u Wobenzym a niekolkonasobne nizsia cena
wobenzyn 100mg pancreatinu v 1tbl (+ine enzymi) 800ks = cena cca 100e
pancreatin 3000mg pancreatinu v 1tbl (+ine enzymi) 100ks = cena 10e

fitzuzka
14. okt 2013

Pred časom sme s priatelom vzhladli dokument o gersonovej metode , neviem čo je na tom pravdy nechcem šíriť niečo čo by mohlo uškodiť no za pozrietie to stojí a keby to pomože aspon jednému človeku tak sa to oplatilo sem dať

cely filmový dokument s titulkami

https://www.youtube.com/watch?v=4PMzbT3hCGk
yukki
1. nov 2013

Baby, počuli ste už otom niečo, že vitamín B12 podporuje rast nádorov? Teda už u chorých....Ja mám lymfóm a brala som veď všelijaké vitamíny a naposledy mi pani primárka vraví toto...že B12 nie že ten podporuje ich rast....

betati
11. nov 2013

@yukki B12 podporuje delenie (rast) buniek všeobecne. Preto sa neodporúča pri onkologických ochoreniach vo vysokej dávke. Ale na druhej strane je to potrebný vitamín pre zdravý krvný obraz! Nevidím problém ak je súčasťou nejakého multivitamínu. Práve naopak! Opýtaj sa pani primárky, či by si mala vynechať aj mäso...podľa nich je hlavným zdrojom B12 😉

yukki
11. nov 2013

@betati nieeeeee...podľa nich mám jesť všetko čo mi chutí.

betati
11. nov 2013

@yukki mojej známej na onkológii každý deň dávali mäso (na raňajky boli aj párky) a jedlo zohrievali v mikrovlnke 🙄

yukki
11. nov 2013

@betati párky...to bude vitamín P... a tak ono u nás neučia udržiavať si zdravie na základe stravovania, to zasa už asi každý sám musí si potom doma pozisťovať a nastaviť sa ... len ma zaujímal ten B12, ako súčasť multivitamínu ho beriem, hej.

betati
11. nov 2013

@yukki ani neviem akého smejka dať na vitamín P!
B12 je rozpustná vo vode, celkovo sa horšie vstrebáva a ako súčasť multivitamínu (malé množstvo) je úplne v pohode.

drabantovazuzana
autor
30. jan 2014

@yukki ahoj dievca, davno sme nepopisali 🙂 Ako sa ti dari? Dufam ze mas same dobre spravy...

yukki
30. jan 2014

@drabantovazuzana ahoj ahoj! Ale hej, jasné....idem ešte na nejaké udržiavacie chemoterapie a tak, ale tak pracujem v lese, lyžujem, drevo si nosím, štiepem-ta jak normálny zdravý človek.
Tvoja kamarátka ako?

drabantovazuzana
autor
30. jan 2014

@yukki tak to je paradicka, len tak dalej, tesim sa s tebou 🙂 🙂 Betka tiez fajne, akurat sa drvi na skusky 🙂

budanka
30. jún 2014

ahojte, poradte mi prosim, co najlepsie napravi afty a rozne zapaly v ustnej dutine po chemo

yukki
30. jún 2014

@budanka ja som vyplachovala a kloktala vodou so soľou a sódou bikarbónou, tuším pol lyžičky soli a trošku s´dy, potom ten roztok šalvie-v spreji to dostať ako Saliva...treba aj kopu vitamínov...na regeneráciu....myslím, že aj tantum verde som malaa repík, sušený a z neho výluh....
držte sa

budanka
30. jún 2014

@yukki skúšam všetko možné, na chvíľku to prejde a potom zas...menzes mi tiež nejak mešká...ale inak sa cítim teraz celkom dobre

yukki
30. jún 2014

Mne menzes po nejakej tretej chemo úplne vynechal-aj vaječníky sú slizničnými bunkami tvorené, aj výstelka maternice.....rýchlorastúcimi...a práve tie má chemo ničiť, takže padnú za obeť aj tie zdravé popri boji....afty asi najlepšie vytierťa roztokom Tantum verde... drž sa. Mne osobne s každou ďalšou chemo tieto vedľajšie účinky slabli-iné zas silneli, ale tieto kolo slizníc slabli.

monkabr
Odpoveď bola odstránená
babaanna
1. aug 2014

@budanka Mne pomaha na kloktanie Corsodyl, drzim palce!

monkabr
1. aug 2014

Urcite si pozrite latku zvanu AC11, na stranke su odkazy na lekarske studie, ako pomaha pri chemoterapii a brzdi sirenie rakovinovych buniek.
http://m.energiabhip.sk/n/purple-caps
Vela stastia a hlavne pozitivneho myslenia vam prajem

monkabr
1. aug 2014

Aha, ja som si nevsimla, ze uz som tu o tom dala vediet, par don 🙂