Znamená krv v stolici vždy rakovinu?
Dobrý večer, chcem sa opýtať, krv v stolici, vždy znamená rakovinu? Priateľ krváca silno zo stolice, bol u lekárov a nič. Má ísť na kolonoskopiu. Má niekto skúsenosť? Ďakujem
ak je krv cerstva moze to byt aj trhlina
vobec to nemusi byt rakovina, tak ako pisu vyssie hemoroidy trhlina analna ci prasknuty vred. co je to silno? svetla ci tmava krv?
@kacena4 svetlá krv
@balerina2025 išiel, dali mu injekciu proti krvácaniu, dva dni dobre a znova krváca
isla by som na pohotrovost.
Vred, hemorodiy, ulc.kolitida, crohnova choroba... rozne .
Ja som veeeeelmi velmi krvacala mesiace pred zistenim ulc.kolitidy. Zial mala som hrozneho doktora ktory na vsetko povedal ze to sa stava...
Krváca zo stolice?
@ivik4 hrozne, niektorym lekarom brat diplomy a licencie. aj nam tvrdili ze nema metastazy a o mesiac ich mal vsade, njikam na neponahlali , este aj na histologiu sme cakali mesiac dovtedy to cele pokrocilo
@anonym toto ale nepisem na tvoje ochorenie/ nereagujem na to co sa tyka teba
Este to moze byt polyp, ak sa bude dat a najdu ho, tak pri kolono to vedia hned aj odstranit. Svokrovi to robili. Ale tiez mu zastavili krvacanie na urgente tak, ze mu daco pichli a mal ist potom a kolono.
Moja mama zase krvaca z hemoroidov. Ona chodi na kontroly casto, lebo jej brat zomrel na rakovinu hrubeho creva.
Drzim palce, nech je to taketo nieco len.
@nevenka ďakujem za povzbudenie
nemusi isť hned o rakovinu pri stolici silno tlačil mohol mať vnutorný hemeroid a ten praskol .Ale radšej nech na kolonoskopiu ide môže to byť vážne ale aj nemusi.
Ex svokor bol lvoli tomu včera na kolonoskopii a dôvodom krvácania bol polyp. Nemusí ísť hneď o najhorší scenár
Čerstvá krv takmer isté neznamená rakovinu. Pri rakovine čriev je skryté krvácanie, kde je krv už stará a hnedá a dá sa zistiť len testom. Čerstvá krv je skôr nejaká rána, alebo hemeroidy a pod

moze mat hemeroid. ak silno krvaca preco nesiel na centralny prijem?