Čo znamená krv v stolici pri hnačke?

katarinafi
10. jún 2013

dobry den chcela by som sa opytat mala hnackuje a objavila som jej v stolici krv je to nieco vazne d

s.i.m.k.a1
10. jún 2013

Urcite je to na dr., moj maly to mal tiez. Pomohli mu probiotika a bezkatozove mlieko - cim viac laktozy dostal - tym viac krvi mal. Zajtra zober malu k obvodnej.

simca06022011
10. jún 2013

mozno ide o nejake poskodenie v konecniku, ale v kazdom pripade skocte ku lekarke...

alienkat
10. jún 2013

Krv v stolici, moči, je určite VÁŽNA VEC, tam nie je na čo čakať. Aj keď hnačka trvá viac ako 3 dni, je dôvod pre návštevu lekárky, alebo aspoň konzultáciu s ňou. Môj malý minulý týždeň tiež hnačkoval, po konzultácii mi doktorka poradila Bio Gaia kvapky - pomohli, a Smecta pre babatka, ale to vyplul. Treba nasadiť prísnu dietu čistý rožok, ryža, ryža s mrkvičkou - môže to byť aj v redšej forme ako polievka/prívarok. Sucháre, maces. V žiadnom prípade nedávať mlieko a mliečne výrobky!!! Nič mastné, sladké. Ak kojíš, je to dobré.
Určite choď k lekárke, nech spraví malému výter, aspoň budete vedieť čo sa deje.

aristka
10. jún 2013

nepíšeš ako je malinké staré,ak je to viditeľná ktv a hnačkuje,má podráždenú sliznicu dolnej časti hrubého čreva alebo konečníka,rieš hnačku a malo by to prejsť ak to neprejde tak do týždňa po hnačke a stále sa objavuje krv choď kedr.

beausa
10. jún 2013

Urcite navsteva lekara , ale je rozdiel ci je krv bleda cervena-asi z konecnika, ma to presilene alebo tmava-vtedy je to adi nieco vnutorne. Kazdopadne ist so vzorkou, plienkou k lekarke.

cerez
10. jún 2013

Nepíšeš aké staré je dieťatko. Do jedného roka je hnačka u malých detí dosť vážna vec. Zajtra s malou k dr. a urobiť ster.

janka273
10. jún 2013

Náš Riško mal krv v stolici / boli sme sa pre istotu ukázať v Ba Kramáre/, dr.mu odporučila ryžový a mrkvový odvar...a kojiť i veľa tekutín... taktiež probiotika Biogaja plus a enterina / tá mu najviac pomohla/, mal i teplotu...trvalo to asi 1,5 týždňa...

sissi0024
10. jún 2013

Keď sme naposledy riešili krv v stolici, lekár nám povedal, že ak je v stolici krv, stolica má čiernu farbu. Určite by som navštívila lekára.

zuzulica
11. jún 2013

Určite je lepšie ísť k lekárovi-pre istotu,ak je krv čierna,to znamená,že je natrávená,problém je v žalúdku,ak je červená,je problém v čreve.Môže byť,že má len podráždený konečník,ale lepšie je ísť to dať skontrolovať pre istotu,aby to nebolo niečo vážnejšie.

tanapeta
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
olifcek
11. jún 2013

znamena to, ze treba ist k lekarovi a neriesit to otazkou na MK

cecil36
11. jún 2013

Rozhodne treba ist k dr. moze to byt zo zapalu crievka po infekcii (hnacke) alebo moze ist aj o intolerancie na potraviny pripadne alergie na potraviny. Sup Sup k dr 😉 A na zaciatok vylucit vsetky mliecne vyrobky + stopove mlieko v inych potravinach.

polyana
11. jún 2013

My sme to mali tiež, ked mal syn 1 rok, a z pohotovosti nás poslali rovno na infekčné. Ale nakolko mu neboli schopni zaviesť infuziu, takm som ho na vlastnú zodpovednosť vzala o polnoci domov a celú noc po kvapkách dávala vodu,aby nebol uplne dehydrovaný. A po víkende v pondelok ked sme mali prísť opäť na infekčné- tak nám povedali, že má vo výtere,ktorý mu brali- hotovú zologicku záhradu. Mal kopu bacilov. Ale naštastie Biseptol ,ktorý nám dali- nám super zabral. takže sme nemuseli vôbec ostať lezať v nemocnici. Ale jednoznačne -akonáhle je krv v stolici a ide o fakt malé dieťa- hned k lekárovi.

veronika198989
10. apr 2019

Dobry den, syn 5,5 r dostal hnačku a objavila som mu krv a máva kŕče pri kakaní. teplotu nemá len sa stažuje že ho boli brucho. Čo odporúčate. Ďakujem za rady