Znamienko na šľapaji nohy
Ahojte, chcem sa spýtať, keď mi budú rezať znamienko na nohe na šlapaji v strede, tak budem môcť chodiť ?
Doktorka vravela, nech si to dám vybrať čo najskôr, ale ja sa bojím toho no to znamienko je nebezpečne a už ubehli dva roky a ja som to nechala tak 😬
Ďakujem z odpovede.
Áno, toto sú najnebezpečnejšie znamienka, keď sa vytvoria na chodidle zospodu alebo na dlani, pretože tam človek nemá pigment a teda tam by sa znamienko nemalo vytvoriť. Mne sa kedysi vytvorilo na dlani a dala som si ho hneď vybrať, 2 týždne to bol masaker, či už pri sprchovaní, umývaní hlavy alebo upratovaní.... Ale zvládla som. Ja odporúčam dat to co najskôr vybrať a tie 2 týždne vydržať.
@denullllka prosim ta, nabuduce necakaj ked ti niekto povie ze mas blbe znamienko. Na melanom nefunguje efektivna liecba - radio ani chemo tam je k niecomu. Dostavaju sa lahke chemo injekcie + biologicka liecba, ale je to taky nekonecny pribeh, ze cakas ci sa ti niekde nevytvori meta. Urcite si v poriadku, ale prosim ta v buducnosti to ries hned. Na melanom je najefektivnejsia liecba - prist vcas.
@denullllka mne z nohy vyberali uz dve, z nartu a zo spodu. To na narte bolo nebezpecne, lebo zacalo z nicoho nic rychlo rast. Nastastie obidve znamienka negativne. Inak po vybrati som vedela normalne fungovat, aj som chodila do prace, najviac ma hnevalo iba to, ze nemozem tie cca 2 tyzdne kym sa to dobre nezahoji sportovat... Lepsie je tie znamienka poriesit skor, nech je potom pokoj. Inak sa to pekne vyhojilo, nemam ani jazvy.
@ndrag ďakujem. No ja mám na obidvoch nohách znamienka, to je problém že najskôr jedno potom druhé musí ísť von, bojím sa toho a furt to odkladam. Doma mám 6 mesačne babatko takze aj to ma odrádza od toho, no keď musim tak musim - pôjdem určite si to dať vybrať
@denullllka netreba sa bat, vybera sa to pod lokalnou anestezou a ide to rychlo, chirurg sa s tym nebude piplat 🙂.
@denullllka ak sa bojis, tak si pozri statistiky prezitia po rozsireni melanomu 👍 to ta ten strach z vyberu znamienka v lokalnej anestezii, ktore inak vobec neboli hned prejde. Z mojho pohladu si normalne blazon. Chapes ze mozes dostat rakovinu na ktoru nie je liecba a zomries? Ak ti lekar povie ze si to mas dat vybrat urcite si srandu nerobi. Mam pocit, ze ti nedostatocne vysvetlil dolezitost zakroku, alebo si ho poriadne nepocuvala.
@denullllka Ahoj mne vyberali znamienko na chodidle odspodu, na brušku palca. Bol to masaker, muž musel mať dovolenku a starať sa o našu vtedy 5 týždňovú dcéru. Pre mňa to bolo horšie ako porod. Strašná bolesť ...
ja som mala tiež. Teraz som 2 týždne po jeho vybratí. Objavilo sa mi v tehotenstve. Mali mi ho vyberať mesiac pred pôrodom, ale nakoniec sme to preložili. Potom prišla korona... a nakoniec som sa k tomu odhodlala až teraz. Prvé 2 dni ma to po vybratí trochu pobolievalo, ale fungovala som, chodila som po boku nohy. Ale tie 3 dni sa odporúča šetriť. Asi týždeň by sa nemalo došľapovať. Tak som chodila tak kadejako, ale v pohode dá sa. Je pravda, že s deťmi mi pomáhal manžel,mal akurát voľno. Najlepšie však bude informovať sa o priebehu rekonvalescencie u lekára, ktorý bude robiť zákrok.
Tak predsa len som sa objednala, dali mi termin. Dúfam že to bude všetko ok 😉 mužovi som povedala, že sa bude asi musieť ten jeden deň o mna postarať. Som zvedavá ako to zvládnem 😄
@aria1 a moc to bolelo ten zákrok? A injekciu Ti pichli zospodu. ? Toho sa najviac bojím tej injekcie ani nie toho rezania 😃 a to som po cisárskom a tohto sa bojím 🙈
@denullllka injekciu mi pichli zospodu do nohy, tam kde som mala to znamienko. Injekcia aj bolela, ale to bola len chvíľka. Potom zákrok už nebolí. A keď si zvládla cisársky, toto určite zvládneš 🙂. Ja som si tiež vravela, že keď som zvládla pôrod, aj šitie, toto určite zvládnem. Dá sa to vydržať. Držím teda palce.
Ahojte baby, už mám po.
Dnes to je druhý deň po odstránení ale dnes ma to boli ešte viac ako včera.
Ako dlho sa to hojí?
Ja nemozem ani chodiť poriadne
@denullllka boli, lebo Ti už neúčinkuju oblbovaky daj si liek od bolesti o pár dní to už bude svrbiet ako sa to bude hojit
@denullllka druhý deň ma to ešte pobolievalo, ale na ten ďalší už nie. No chodila som tak po boku nohy. Po tom týždni by sa ti už asi malo dať chodiť.
@denullllka ahoj, prosím ťa viem že je to už nejaký ten čas, ale tiež mám znamienko na chodidlá zo spodku..ako si dopadla, všetky výsledky bolo ok? Tiež sa mi to vytvorilo niekedy po tehotenstve takže asi budem musieť ísť ku koznej nech ho pozrie a dať vonku pre istotu. Ďakujem za tvoju odpoveď.
@livka09 ahoj, áno výsledky boli v poriadku 😊
Určite si to daj odstrániť. Len taký týždeň budeš zle chodiť a prvý den asi vôbec..
@denullllka ďakujem, určite po dovolenke navštívim..lebo si ho každý deň obzerám, a stresujem...keďže tam predtým nebolo..úplne som nesvoja, a čakám kedy skončí dovolenka dr..dúfam že ma čo najskôr objednajú. Ďakujem pekne, dúfam že ja to budem mať tiež ok 🙏
@livka09 synovi 15 ročnému vyberali pred 3tyzdnami znamienko zo spodu nohy,chodil po boku nohy asi 4dni a potom už doslapoval,dali sme ho vybrať v lete práve preto aby mohol chodiť v šľapajach a takto keby mal zatvorené boty,asi by bol celých 14dni mimo školu,takto sa to bolo lepsie

mam rovnaky problem povedali mi ze1-2 tyzdne pn