Zobrať von dieťa, ak má laryngitídu?

l222
21. jan 2021

Ahojte. Mám takú otázku. Viacmenej ma zaujíma čo by ste robili 🙂 Neviem či zobrať von na prechádzku (takú každodennú v rámci pobytu na čerstvom vzduchu) môjho 2 ročného synčeka. Má pravdepodobne laryngitídu (podľa doktorkinej diagnózy cez telefón). Horúčky nemá a normálne by som samozrejme neváhala. Chodievame von 2 krát denne každý deň. Tieto dni je však počasie naozaj hrozné. Vonku fúka ľadový vietor, sneží, prší, mrzne... no som naozaj na vážkach či mu tým pobytom v takom počasí nemôžem skôr uškodiť ako pomôcť. On je aj dosť neposedný takže len také prechádzanie pomalé veľmi nehrozí. To by bolo naháňanie sa a jašenie a ja sa bojím aby sa nenahltal toho ľadového vzduchu ešte viac. No vážne neviem čo je správne, nech tomu pidižvíkovi ešte viac neuškodím :/ Ďakujem 🙂

pokemonkaa
21. jan 2021

my sme si s laryngitidou uzili riadne (aj nemocnice), ak vonku fuka ladovy vietor neodporucam ist, v noci by sa mu zhorsilo dychanie.

janci05
21. jan 2021

Ak sa má naháňať a jašiť na studenom vzduchu, tak to radšej nechoďte von. Skôr si priťaží. Radšej to vydržte pár dní doma a keby sa mu zle dýcha, tak ho riadne obleč a choďte na balkón alebo do okna na chvíľu, nech sa nadýchne chladnejšieho vzduchu. To pomáha.

loliki
21. jan 2021

Určite nie. Aj keď nemá horúčky, jeho organizmus bojuje s chorobou a chlad spôsobuje prechladnutie. Otužovanie organizmu podľa vzoru ľadových medveďov sa robí, keď je človek zdravý.

bagre
21. jan 2021

@l222 veľmi záleží od počasia... ak je vonku hnusne, nešla by som. Hlavne ak teda by to nebola kľudná prechádzka. 3-4 dni doma mu neublížia. Uvidíte ako to bude prebiehať. U nás to bolo niekedy na týždeň a niekedy len na 3 dni a potom pohoda. Akurát v prípade toho hnusného kašla by som ho na chvíľu vzala na rukách von nech sa nadýcha studenšieho vzduchu a vnútri tiež nech nie je veľmi prekúrené ale naopak chladnejšie a vlhkejšie.

majulino
21. jan 2021

Moja dcera 2 roky nemala inu chorobu ako laryngitidu, a teda nam kazali chodit von pokial nema teplotu, nie je hmla a ani teplý vzduch

cookie29
21. jan 2021

Neviem koľko ma rokov ale môj maly mal laryngitidu keď mal 5-6mesiacov. V zime. Dr nám odporúčali von na studený vzduch. Ak sa mu v noci zle dýcha zabaliť do deky a na balkón. Alebo aspoň otvoriť mraznicku a dať zabalené dieťa pred.
Do pľuste by som určite nešla. Ani do nejakého veterného počasia lebo to môže zhoršiť organizmus ma oslabenú imunite. Ale pokial je len zima tak áno.

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
amyweber
21. jan 2021

@l222 no, ja na tvojom mieste by som malého obliekla a išla s nim na balkón pretože chladný a vlhký vzduch ako je momentálne vonku pri laringitide pomáha

amyweber
21. jan 2021

@cookie29 presne toto čo pises je správny postup

ajsha123
21. jan 2021

Prvá pomoc pri laryngitide je práve studený vzduch, keď je záchvat, tak ma opuchnuté dýchacie cesty a potrebuje studený vzduch dýchať. Obliecť bundu, čiapku a ísť von, na balkon, otvoriť okno.
Avšak, keď už záchvat nie je a máte následky (štekavy kašeľ...), ten sa už lieči teplom, vo vnútri, príp.zabal,šatku na krk. Určite nie behať vonku a hlavne, keď fúka vietor.

Či ísť na kludnu prechádzku, neporadím. Ja som skúšala. Po prechádzke sa moje deti rozkaslali ešte viac, viackrát som šla, viackrát sa im pohoršilo, tak ja už teraz nedovolím (myslím takéto zimné počasie)... A pomáha to. Ale to je organizmus mojich detí, ze im neprospeje v čase kašľa ísť von behať. Ina mama má iné skúsenosti. Vyskúšajte a uvidíte.

pmoricova
21. jan 2021

@ajsha123 my sme mali tí istu skúsenosť. Ešte neboli ani take zimy, nov. Malý mal laryngditidu a po prechádzke v prírode mal večer záchvat nasledovala pohotovosť čipky s prednisonom. Tam nám odporučila dr po odznení záchvatu teplý olejovy obklad na hrdlo a viac vetrať

simca06022011
21. jan 2021

Nie.

babydesire
22. jan 2021

Aj mne radili chladny vlhky vzduch pri laringitide,,,dcerka mala v 10mesiacoch,,ako,urcite vhodne obliect, nebyt dlho ani v silnom vetre.. 🙂