Zrnenie, pohybujúce sa "čiarky" a krátkodobé slepé body vo videní
Zdravim, mám 17 rokov a asi pred pol rokom sa mi stalo, že som mal slepý bod vo videní (napr keď som sa niekomu pozrel do tváre, tak som mu nevidel pol tváre) tvalo to asi 20 minut a stalo sa mi to uz asi 5 krát. Neskôr som si všimol zrnenie a čiarky, bodky vo videní, ktoré sa časom zväčšujú. Bol som u očnej a ta mi povedala, že s ocami nič nie je a že to bude skôr niečo s cievami. Tak som isiel na neurologiu a odtiaľ ma poslali na ďalšie vyšetrenia bol som aj na megnetickej rezonancii aj na kardiológii, no nič sa nezistilo. Ma s tým niekto nejaké skúsenosti? Ďakujem!
Ja som mala problem s krcnou chrbticou a nasledkom toho aj problemy a videnim. Ale byt tebou idem na CT
@adriannasvk bol som na magnetickej rezonancii
@simca06022011 ja ked som cez den unaveny alebo mam unavene oci tak si poviem ze idem spat ale ked si lahnem a zavriem oci tak vobec necitim unavu
@ben383 a nic? Tak skua dobreho fyzioterapeuta. Ja som tiez smer dr,neurolog,magneticka atd....a kamoska mi vravi,vsak skus fyzio,to bude krcna...nechcela som verit,periferne videnie ziadne, zahmlene videnie,zavraty,pocit na odpadnutie, zvracanie z toho kolotoca a fyzio mi pomohla za par sedeni....
@ben383 slnecne okuliare sa daju vyrobit aj dioptricke. Pri takom slnku, ake mame posledne roky na Slovensku, neblazni, ze chodis bez slnec. okuliarov v lete. Vidis, co sa ti deje, moze to suvisiet a skaredo sa vypomstit
a mal by si navstivit ocneho a poriadne nechat vysetrit zrak
@ben383 takže zhrniem to. Máš 17 rokov, asi študuješ, t.j. veľa času tráviš v sede a asi veľa času pri nejakej obrazovke. Musíš to kompenzovať. Denne nejako cvičiť. Máš správne držanie tela? Nemáš predsunutú hlavu? Ešte raz na očné, vybav si dioptrické slnečné okuliare, aj filter proti modrému svetlu. Možno ešte raz neurológ s tým, že sa Ti to zhoršuje. Dostatočne pi čistú vodu, aby si si riedil krv a tá sa tak mohla ľahko dostať všade, kam treba. Myslím, že aj na priehľadnosť sklovca to môže mať vplyv. Spíš hádam dostatočne a kvalitne. (?) Psychiku máš v poriadku? Teraz to asi vyznelo blbo 😄, ale aj to by mohla byť príčina. No a ešte štítna žľaza. Aj keď netuším, či by mohla aj za toto, ale obplyvňuje veľmi veľa vecí, tak si ju nechaj vyšetriť. Ale hlavne, prosím, kľud. To Ti pomôže asi najviac. 🍀
@ben383 unava oci je uplne nieco ine ako to ze ty nie si unavený.
@ben383 aký výsledok ti dala do diagnózy neurologička? Máš od nej papiere?
@mijunik drzanie tela mam vpohode si myslím nie som ani zhrbeny, predsunutu hlavu nemam. Na očné idem budúci mesiac, tak dúfam, že sa už niečo zistí. Na neurológiu idem tiež lebo predtym ma posielala neurologicka na vysetrenie evokovanych potencionalov a transkranialne duplexne vysetrenie intrakranialnych ciev alebo nejak tak sa to vola a ešte som bol aj na mag resonancii takze som zvedavý aky na tej neurologii bude zaver. Mam hustejsiu krv. Teraz som si mesiac pichal fraxiparine 0.6 a pred pár dňami som bol na odbery a ešte nie su vysledky. A to s tou štítnou žľazou to fakt netuším.
@lenkakravcova neurologicka ma poslala na VEP vysetrenie a transkranialne duplexne vysetrenie intrakranialnych ciev alebo nejak tak sa to vola a mag resonanciu a teraz niekedy tam mám ísť zas na neurologiu
@ben383 Tak počkaj na výsledky. Ona ti povie najlepšie.
@ben383 mam taky pocit ze na jar ked pridu alergie je to horsie pripade ked som pila alkohol sa to zhoršovalo. Ked som zmenila životosprávu prestala som pit alkohol, sladené nápoje a zacala som jest viac rastlinnej stravy (smoothie, odstavovanie) je to neporovnatelne lepsie, ani neviem ze ma to niekedy trapilo. Pamatam si ze ked som bola na zakladnej skole tak ma niekedy tak bolela hlava ze mi zacalo to zrnenie a tristvrte ,,obrazu ,, som nevidela nic len rozmazane zrnenie a ked som si dala tabletku to prestalo. Myslim si ze to bolo vtedy aj tym ze som pila velmi malo tekutín, ked som zacala pit vela vody tak sa mo to uz nestavalo. Alkohol bol uplne najhorsi najma ked som sa zobudila v noci alebo v šere … zmena životosprávy mi zlepsila kvalitu zivota v kazdom ohľade
@ben383 dobrý deň prešlo Vám to ? Mam momentálne niečo podobne
@barbora245 a co presne mate? Tie slepe škvrny som uz nemal viac ako rok ale osobne si myslim ze sa to moze hocikedy vrátiť. Ostatne sa nezmenilo
@ben383 dobrý deň ja mám v jednom oku akokeby vlákno čo mi pohybom oka preletí a v druhom bodku ...nemení sa to akurát niekedy to nevidím vôbec a niekedy hej a plus akokeby do diaľky vidím menší šum ale mení sa to tiež nasla som si na internete visual snow myslím si ze to mam všetky vyšetrenia tiež ok....skúsim tiež diétu a zdravšie žiť mám to asi pol roka no aspoň sa to nezhorsuje ....len malá som tento stav už viac x zakazdym vždy prešlo teraz to mam najdlhšie po stresovom období plus mám diagnostikovanú tetániu inak mala by som byt úplne zdravá
Tiež sa mi to stalo. Z ničoho nič. Len ja som okrem toho mala aj trpnutie palcov a nevedela som si spomenúť ako na vola nejaká konkrétna vec, napr stôl a následne vysloviť nejaké slovo. Komolila som. Hrozný pocit. Nezistili nič 🤷♂️
@mata391 Nemáte tetaniu ? Pri nej sa toto všetko stáva tiež

@ben383 lebo unavuju sa tym oci 😉