icon

Zubár zanedbal vyplnenie koreňového kanálika?

29. jan 2025

Ahojte, stalo sa niekomu že vám zubár nevyplnil korenovy kanalik? Dnes som bola na rtg a nová zubárka zistila že mi predošlá zubárka vôbec nevyplnila pri čistení mŕtveho zubu zubný kanalik. Len ho prečistili a uzavrela Nová mi dala termín až o mesiac 🥹 vraj keď neboli nerobí problém tak postaci tento termín

zuz0110
29. jan 2025

Ano. Ja som tak presla k novej zubarke, este pred 10-12 rokmi. Robila mi vstupny rtg a moja mrtva 6ka nebola vyplnena. Ja si pamatam, ze tie kanaliky stary zubar cistil, ale vtedy som netusila, ze to treba zaplnit. Takze som to mala nevyplnene kludne niekolko rokov a nic tomu zubu nebolo. Ona mi to samozrejme zaplnila, ale tiez s terminom o x mesiacov.

autor
29. jan 2025

@zuz0110 tak to máme rovnako mne vyčistila nezaplnila a uzavrela plombou a dva roky sa zub neozval našťastie 😀 tak vidím že nemusím zbytočne stresovať

zobaka
31. jan 2025

moja byvala zubarka mi povedala, ze nevie najst jeden kanalik, ale, ze nevadi, ze vyplni len ktore vie najst, wtf? jeden neprecisteny a nevyplneny a zlyha cele osetrenie, kazdy zub, ktory mi robila je problem, odisla som

ivka21
31. jan 2025

No lebo nie všetci zubári majú rtg mne tak robil starší zubár ale ten zub vydržal tusim aj 5 rokov kým sa ozval. Mala som kanálik vyplnený len z časti. Noo ale ako som bola na dentálnej cosik mi tam podrazdilo a začal bolieť. A doteraz si pamätám ze asi 10x mi robili rtg toho 1 zuba pri zakroku.