Zubná protéza
Ahojte,idem si po radu, skusenost. Mam 28rokov,zničené zuby. Ano viem ze mojou vinou.roky som to zanedbávala mam paničky strach zo zubárov.pred 4 rokmi som si dala opraviť vsetky kazy,vyšlo ma to asi na 3000€ cca. Takmer všetky zuby mam plombovane, 3 vytrhnute. Ide o to, že teraz sa mi začali moje zuby lámať a rozmýšľam ze sa mi to už neoplatí opravovať. Som na RD peniaze navyše nemam a keď si predstavím ze zas dám pár tisíc € a o pár rokov sa mi zas rozpadnu. Mostík nemôžem keďže mi ho nemá čo držať,implantáty sú pre mňa príliš drahé a ani na splátky nepripadaju do úvahy. Takže zvažujem vyberaciu protezu
@pictbridge prosím vás kde vám robili protézu ak nechcete verejne prosím napíšte do súkromnej správy. Ďakujem pekne
Švagor má pružnú zubnú protézu (dolnú, je to novinka, ale zopár stomatológov ju robí (záp. Slov.). Pochvaľuje si ju, dobre mu sedí, prispôsobuje sa ďasnu a vyšla ho vraj podstatne lacnejšie než klasický mostík s korunkami.
@oliva276 Zdravím, prosím vás kde mu tú protézu vyribili. Zaujalo má to. Ďakujem
Ahoj ja mám 33rokov a taktiež so zdravotných dôvodov som si dala vytrhat zuby mne za mesiac dali von 27 zubov ....nebolo to také strašné ...cenovo ma to vyšlo okolo 300€.... a teraz už mám ísť na odtlačky ... Zubná protéza bude okolo 450€ horná aj dolná
@slnecnica89 kde vám to robia za tú cenu?
@zlatovlaska123
@mariska1989 akú inú ? nevedela som, že sú aj iné možnosti 😢 ďakujem
@pictbridge ahoj,dakujem za tvoj pozitivny prispevok. mam 40 rokov a zdrav. problemy (autoimun.povodu). x zubov (skoro vsetky horne a polku dolnych ) mam endodonticky osetrenych,ale co zub-to problem ,co zub-to x navstev zubara,zakrokov (hrce,resekcie,atd),o dost stoliciek som prisla,kedze ma trapili migreny,opuchy slinn.zliaz, ci rozne bolesti,ktore mi vystreluju do inych casti tvare,bolesti ktore pridu a odidu. kedze mozno prave zuby mi zhorsuju autoimun. ochorenia,zvazujem sa ich postupne zbavovat. zo zdr. dovodov neprichadzaju do uvahy implantaty a mostiky moje zuby nezvladaju. preto nadej vidim v tej flexi proteze. nedate mi prosim kontakt kde Vam ju robili? ked ste s nou spokojna. kludne aj sukromne do spravy. paci sa mi,ze Vam aj urobili tenke dasno. ako to funguje? na noc vykladate? a ked mi napriklad chybaju 4 horne zuby a postupne by chybalo viac,tak sa len dorobia do tej existujucej protezy? dakujem moc
@genkai271 preco zo zdr.dovodov nemôžte mat implantaty?
@genkai271 preco zo zdr.dovodov nemôžte mat implantaty?
@malcica - pretoze mam systemovy lupus a Sjogrenov syndrom,kazdy "cudzi" kus v dasne/kosti mi sposobuje velke problemy vo forme zapalov a opuchov. Posledny rok dva mi problemy sposobuje aj "obycajna" endodoncia,nech je akokolvek dobre urobena a o zub vzdy pridem.
@malcica - pretoze mam systemovy lupus a Sjogrenov syndrom,kazdy "cudzi" kus v dasne/kosti mi sposobuje velke problemy vo forme zapalov a opuchov. Posledny rok dva mi problemy sposobuje aj "obycajna" endodoncia,nech je akokolvek dobre urobena a o zub vzdy pridem.
@genkai271 to na strasne mrzí :(
@genkai271 Ahoj,mám SLE a so zubami som mala veľké problémy.Jedina možnost bola dať si vytrhat zuby a protéza.Hornú mám už dlho,od júna už aj dolnú.Neľutujem,nič ma nebolí-myslím zuby,ďasná,konečne viem odhrýzať,žuť a tie krásne zúbky sú perfektné.
@genkai271 Ahoj,mám SLE a so zubami som mala veľké problémy.Jedina možnost bola dať si vytrhat zuby a protéza.Hornú mám už dlho,od júna už aj dolnú.Neľutujem,nič ma nebolí-myslím zuby,ďasná,konečne viem odhrýzať,žuť a tie krásne zúbky sú perfektné.
@vavka33 mne chyba polka zubov dole a polka hore,mam ale pocit ze vytrhnutie mi pomohlo. co oprava,to problem,vrchol bol minuly rok ked som si dala urobit endodonciu,ze "zachranit zubok" a s opuchom v bolestiach som prezila vyse dva tyzdne,ked ani lieky nezaberali,nikto nevedel preco sa to deje a len som ostavala v cakani ze "to prejde", cele Vianoce som to riesila. polroka predtym som mala nieco podobne,dasno mi x krat rezali,vyskrabavali obsah,zasivali,nepomohlo. zub som si dala vytrhnut. tak som si povedala ze stacilo a ak bude problem,dam trhat. hore mi chyba polka,dolu tiez. cakala som,ze vydrzim so zubami dlhsie,ale zdravie je prednejsie. a tie zuby mi ocividne robia problem,mozno chronicky zapal... ty s protezou aj spavas? ja hornu vykladam,dolna je ako moja vlastna-tu nemusim vykladat,ale v noci sa mi lepsie spi bez nej,tym ze nemam vobec sliny.
@vavka33 mne chyba polka zubov dole a polka hore,mam ale pocit ze vytrhnutie mi pomohlo. co oprava,to problem,vrchol bol minuly rok ked som si dala urobit endodonciu,ze "zachranit zubok" a s opuchom v bolestiach som prezila vyse dva tyzdne,ked ani lieky nezaberali,nikto nevedel preco sa to deje a len som ostavala v cakani ze "to prejde", cele Vianoce som to riesila. polroka predtym som mala nieco podobne,dasno mi x krat rezali,vyskrabavali obsah,zasivali,nepomohlo. zub som si dala vytrhnut. tak som si povedala ze stacilo a ak bude problem,dam trhat. hore mi chyba polka,dolu tiez. cakala som,ze vydrzim so zubami dlhsie,ale zdravie je prednejsie. a tie zuby mi ocividne robia problem,mozno chronicky zapal... ty s protezou aj spavas? ja hornu vykladam,dolna je ako moja vlastna-tu nemusim vykladat,ale v noci sa mi lepsie spi bez nej,tym ze nemam vobec sliny.
@genkai271 Ja mám hornú a svoje zuby,ani nwm,že ju mám,nedávam si ju von ,len keď si čistom.Dolna to je úplne iné,mám tenkú kosť,malé dasno,tak keď mi ju dali,musela som si ju od začiatku lepiť,hlavne kým som sa naučila ju vôbec mať,jesť,hovoriť Ale netrvalo to dlho.Von si nedávam,ani tu,len pár dní som musela,nwm,či som začínala zuby v noci,alebo čo,veľmi mi to opravili jedno miesto,bolelo to,tak preto šla na noc von,aby som si to ošetrila.Teraz po pár mesiacoch už som taká zvyknutá,že ani nevnímam,že mám protézu a v aute ráno niekedy rozmýšľam,či ju mám.Spodnu si stále lepším,lebo celý deň rozprávam,tak aby mi nevypadla,alebo čo,no cez víkend už to obmedzujem.Nikdy nebude držať ako horná,ale myslím,že za pol roka som si zvykla.
@vavka33 zvykla si si na ňu nevypaduje ti?
@grenka Zvykla som si,bolo to najskôr také zvláštne,ale na spodnú používam fix.krem,dám si ráno,možno časom už nebudem musieť,lebo cez víkend fungujem bez neho.Cez týždeň preto,nech mi nevypadne,alebo čo,keďže učím,veľa rozprávam a pod.Je to taká istota

@macikaaa
@grenka dievčatá je to úplne jednoduchá proteza ktorú
mi robil môj zubar nič špeciálne v dnešnej dobe a stala 200 eur.