Zubný strojček v 35-tich rokoch

dorka141
27. apr 2021

Zdravím,prosím je tu niekto kto ma zubny strojček.
Mám 35 rokov a premýšľam nad ním.
Odporucenie zubarov,a približne ceny.
Ďakujem velmi pekne za každý komemt.

angi_lele
27. apr 2021

@dorka141 Ahoj! Ja mám strojček a mám 35 rokov. Nosím ho už 2. rok, a zmeny neskutočné,ale aj bolesti. Po každej návšteve = kontroly som 3-4 dni na kašičkach, nemôžem, neviem do ničoho zahryznuť, lebo všetky zuby ma bolia. Mala som rôžne pružinky, gumičky, elastické nite a neviem ešte čo všetkého v ustách a na zuboch. Trhali mi 4 zdravé zuby, aby som mala dostatok miesta v ústach na posun. Ešte taký rok asi budem mať strojček. Ale za tie 2 roky, čo mám som nejedla rožok, jablko, hrušku, hamburger... všetko tvrdšie krájam na malé kúsky. Aj sa smejem, že deťom som všetko krájala a 2 roky aj sebe. 🙈

dorka141
autor
27. apr 2021

@angi_lele ďakujem veľmi pekne za všetky informácie,vážim si to.
Máte strojček na hornej aj dolnej celuste?
Prosím a čo sa týka cenovej relacie?
Ďakujem

angi_lele
27. apr 2021

@dorka141 áno, mám aj horný aj dolný. Konzultácia, RTG čeluste, odtlačky, nasadenie, ja mám kovové zámky, čo sú lacnejšie aké iné varianty (400€ za horný a 400€ za dolný, teda 800€ komplet), kontroly, vymena drótikov a všetlijaké doplnky stále do teraz, teda za 2 roky čo strojček mám cca. 1600€. Ešte max. rok budem mať a potom 2 roky budem nosiť priesvitné dláhy, čo tiež stoja nejaké peniaze. Ja rátam ešte tak 500€ minimálne.
A to čistenie strojčeka po každom jedle, celé zlé (ryža, tarhoňa, kapusta, kukurica, hrášok, mak a všetko malé bude stále medzi drótikmi a neskutočne bude vadiť, takže ja po každom jedle trochu prečistím medzizubnou kefkou medzery medzi zámkami a drótikmi) dôkladné čistenie večer, dentálna hygiena raz za 3 mesiace...
Takže tak, keby som mala ísť ešte raz do toho, tak by som veru zaváhala. Ale výsledok bude pekný už teraz mám pekne rovné zuby, ale tie obmedzenia a tie bolesti, no neviem...

vlcik1
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
vlcik1
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
angi_lele
2. máj 2021

@vlcik1 Ahoj! Najprv ich budem nosiť non stop, potom iba na noc, potom každý druhý deň, potom raz za týždeň a postupne menej a menej. A dĺžka nosenia je cca. rovnaká, ako dĺžka liečby, teda u mňa necelé 3 roky. Drótiky mi nedajú, aspoň dúfam, lebo už mám tých drótikov a všeijakých "doplnkových" materiálov v ústach akurát tak dosť. Stačilo, nech mi dajú už konene všetko preč.

vlcik1
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
angi_lele
3. máj 2021

@vlcik1 však kontroly budú aj naďalej a tam mi posúdia, či stačia tie 3 roky alebo dlhšie. Kto vie, ako sa budú správať moje zuby bez drótikov. Ja len verím, že budú poslúchať a zostanú tam, kde teraz sú. Lebo mojej kamarátke dali dole, nosila neviem ako dlho tie dláhy a po piatich rokoch zase má strojček, lebo zuby sa začali posúvať na ich pôvodné miesto.

vlcik1
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
angi_lele
3. máj 2021

@vlcik1 nosila dláhy presne podľa pokynov zubárky, veď nechcela mať zase krivé zuby. Úplne súhlasím, hróza a des so zubmi, nekonečný boj, bolesti raz mierne, potom silné. Nikdy viac a len dúfam, že to bude po sňatí dobre, lebo ma porazí už.

vlcik1
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
anjelik999
3. máj 2021

@angi_lele práve pozerám tvoj profil, veď na fotkách máš krásny úsmev 😊

vlcik1
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
angi_lele
3. máj 2021

@vlcik1 Po prvom tehu sa mi začali zuby hýbať dopredu, dolné sa mi začali pootáčať a mala som už potom záhryz nedobrý a samozrejme aj predkus. Všetky zuby som mala posunuté nejakým zlým smerom. Na fotkách to veľmi nevidno, ale mám fotky pred strojčekom a postupne každý mesiac a je tam obrovský rozdiel a neskutočná zmena. Dlho som váhala, čítala, študovala až som sa na to dala. Samozrejme známi ma odhovárali, že načo, mám 2 deti, manžela,komu sa chcem páčiť a podobne... Ale robila som kvôli sebe,aby som sa vedela bez problémov usmievať. Kaz som nemala za tie roky ani jeden, pretože zuby nie sú natlačené, majú svoj piestor. Ale denne tá hygiena a starostlivosť o strojček... no comment. Nechcem Vás odradiť, to je len moja skúsenosť.

luccija
3. máj 2021

@angi_lele tak zle to bolo?pozerám staré fotky a nevyzerá, že máš krivé zuby😊

vlcik1
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
angi_lele
3. máj 2021

@vlcik1 ja som tiež mala 4 roky na výške taký na noc iba, ale ja som ho nosila aj cez deň, keď som bola doma a aj vtedy, keď som už podľa zubárky nemusela. Zuby sa vrátili na pôvodné miesto. Preto som sa rozhodla, že po pôrodoch a po dôkladom preštudovaní si dám ten fixný.

vlcik1
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
angi_lele
27. júl 2021

@vlcik1 ahoj! Ja som počula všelijaké verzie, že retencia trvá do konca života. V mojom prípade to budú 2-3 roky asi, uvidíme, to sa vopred nedá povedať. Moja zubárka vravela, že mala nejeden prípad, keď pacient nenosil dláhy na noc a zuby sa začali posúvať naspäť a potom musela strojček znovu nasadiť. Ona vidí aj to, keď pacient nenosí dláhy napr. 2-3 dni, aj milimetrové odchýlky, kt. sú pri zuboch obrovské, si všimne. Ja momentálne nosím gumičky na obidvoch stranách, non stop a na poslednej kontrole vravela, že som asi jediná jej pacientka, kt. to nosí, lebo rozdiel a posuny sú veľké a rýchle. Ja s tými gumičkami aj jem, aj pojem, aj spím, proste ich mám stále na zuboch. Aj dláhy budem poctivo nosiť, aby som mala pekne rovné zuby, keď som sa už toľko trápila.

vlcik1
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
vlcik1
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
kiwi3
12. aug 2021

ja som teda mala fixny strojcek este na strednej, minimalne 5 rokov, ale co tu citam, to nechapem 🙂 ja som teda ziadny problem s cistenim nemala, ani kazy sa mi ziadne nespravili, ani kasicky alebo nakrajane som nic nemusela jest. len den-dva po utiahnuti to bolelo a este mi zostali pekne rozdriapane usta zvnutra (lica) od drotikov, co sa vzdy niekde zachytili. naspat sa mi nic nevratilo, a to mi tiez trhali dva zdrave zuby. dlahy ani nic ine som potom nenosila.

vlcik1
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
vlcik1
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
dorka141
autor
30. mar 2022

@angi_lele ahoj,môžem sa opýtať ešte na to trhanie zubov. Nakoniec mám teda aj ja fixny strojček a caka ma extrakcia vrchných 4.
Aby sa mi zubky mali kam posunut.
Ďakujem za odpoveď

janka2787
2. jan 2023

@dorka141 čaká má taktiež strojček môžem sa opýtať ako ste dopadli a ako to prebiehalo u vás? Ďakujem

alex666
2. jan 2023

@dorka141 ano, ja mam 34 a nosim strojcek rakmer rok. O chvilu uz vsak pojde dole

janka2787
2. jan 2023

@alex666 môžem sa opýtať aký strojček ste si dávali? Či obyčajný kovový alebo keramický? Mne idú dávať na vrchné zúbky a neviem sa rozhodnúť. A cenu mi môžte povedať?

alex666
2. jan 2023

@janka2787 Fixny (kovovy) strojcek na dolne zuby. Zatial ma to vyslo asi tak 1300 eur. Ale nieco to este bude stat urcite.

janka2787
2. jan 2023

@alex666 aha ďakujem. A zvykli ste si v pohode??