Zubný strojček pri 2 krivých zuboch

24. sep 2023

Ahojte, davali ste si niekto zubny strojcek, ak ste mali krive len horne dvojky? Ak sa niekto najde, tak by ma zaujimala cena (idealne vychod SR) a ci bolo nutne dat strojcek aj na spodne zuby. Premyslam o klasickom strojceku, nie neviditelnom. Dakujem.

guudy
24. sep 2023

To ti nikto nemoze povedat, iba odbornik. To, ze dva zuby su krive neznamena, ze ostatne su rovne. Ked sa zmeni poloha dvoch krivych, tak to pohne celym zuboradim…takze chod na konzultaciu k dr a uvidis co ti povie.

autor
24. sep 2023

@guudy Ale ved sa pytam tych, ktori riesili podobny problem. Nepytam sa na nazory, ale na realne skusenosti. K zubarke samozrejme idem, ale az v polovici oktobra.

kornelies
24. sep 2023

Ja som mala jeden krivy zub a mala som strojcek. Fixny by som si uz v zivote nedala, urcite neviditelny.

guudy
24. sep 2023

Akurat, ze kazdy clovek je jedinecny. Aj zuby su jedinecne. Inych skusenosti ani cena ti nijako nepomoze. Polovica oktobra je co chvila, neboj, dozvies sa, ake mas moznosti ;)

koniarova
24. sep 2023

Bez RTG ti na túto otázku nikto neodpovie. A či zubár,to iný názor.

autor
24. sep 2023

@guudy Jeziiis tieto zbytocne komentare... zapojit sa za kazdu cenu, aj ked k tomu nemas co povedat 🙈 Asi ze pohlad pacienta je iny ako pohlad lekara. A na nazory sa nepytam. Neviem ci vies rozlisit nazor a skusenost.

autor
24. sep 2023

@kornelies Musela si si kvoli tomu jednemu zubu davat strojcek aj hore aj dole? Pri neviditelnom ti aj tahali ine zuby? Vdaka za info 👍

autor
24. sep 2023

@koniarova Ved to, ze moja zubarka je materskej a zastupuje ju ina. Kym moja je ten typ, ze sa snazi kazdy zub dat dokopy a hladat najlepsie riesenia, tak tej novej sa nic nechce a je jej vsetko jedno...doslova mam pocit, ze ju otravujem. Preto sa pytam, ako to mali ini, lebo tato moja mi nepovie nic, kym sa jej podrobne nepytam na moznosti.

guudy
24. sep 2023

Pisem ti skusenosti, riesili sme obe deti…ale kludne prskaj dalej…

autor
24. sep 2023

@guudy Nenapisala si mi ziadnu skusenost. Iba nazor, ze kazdy to ma inak. Ja hladam prave niekoho, kto to ma podobne ako ja, aby som sa popytala na nejake veci a urobila si nejaku predstavu. Prskam, lebo zbytocne stracam cas vysvetlovanim niecoho, co by dospely clovek mal chapat aj sam.

guudy
24. sep 2023

Ze to ma kazdy inak je fakt. Moje skusenosti tento fakt potvrdzuju😘

autor
24. sep 2023

@guudy To je pravda. Len to nema vobec suvis s obsahom diskusie. Nevadi. Zajtra je novy den. Budes mozno rozumnejsia ☺️

estellas
24. sep 2023

Ahoj, ja osobne nie, ale kamarátka mala tiež podobne len dve zuby krivé a dali jej strojček len na horné zuby. Na dolné jej nedávali.
Ona platila okolo 150-200 eur za nalepenie strojčeka. Ona je z východu. U každého zubára je iná cena. Ja som tiež nosila strojček ale mala som predkus platila som tiež 200 eur.

rusalinka
25. sep 2023

Áno, moja jedna krivá trojka, otočená úplne dozadu, ako keby som tam ani zub nemala = tri a pol roka fixného strojčeka hore a dole. Takže to, čo ti píšu baby vyššie a ty pri tom prskáš, je fakt, nie názor. Každý má iné zuby a to, že mne to trvalo 3,5 roka neznamená, že u teba to bude rovnaké, teda moja skúsenosť ti aj tak veľa nenapovie.

autor
25. sep 2023

@estellas Vdaka za info 🙂 Ved toto som chcela vediet, ze ci davaju automaticky aj hore aj dole strojcek alebo je to individualne, lebo z mojich z mojich znamych mal kazdy aj hore aj dole.

Co som pozerala ceny, tak pri klasickom som nasla, ze od cca 1800 eur vyssie(do cca 3000 eur), co sa mi zda celkom vysoka suma na klasicky strojcek. Viem, ze je tam vela ukonov, za ktore sa priebezne plati, ale aj tak sa mi zda 2-3 tisic dost. Este sa chcem spytat, ze pri predkuse si ho ako dlho nosila?

autor
25. sep 2023

@rusalinka Prskam len na jednu konkretnu, ktora silou mocou komentuje, ale nic konkretne mi nenapisala.

Dufala som, ze sa mi ozvu ludia s rovnakym problemom, a tak by som mala aspon nejaku predstavu, ako to bolo u nich. Aj som to takto pisala do popisu, ze na konkretne tento problem len s hornymi dvojkami sa pytam.

Tema nebola, ake su vseobecne ceny strojcekov atd., to mi je jasne, ze je individualne. Tiez som tu velakrat radila ludom, ktori mali nejaky podobny problem, operaciu a tak.

Kazdopadne dakujem aj za tvoj koment. Aj to mi pomaha urobit si aku taku predstavu. Po ukoceni liecby si musela este nosit aj nocny strojcek? Zuby sa ti naspat nepoposuvali? Zostali ti po ukonceni liecby flaky na zuboch?

wikiwiki
25. sep 2023

Sestrina dcéra má tak isto krivé vrchné dva zuby. Zatiaľ má strojček len na vrchných zuboch a povedali jej, že časom sa uvidí, či bude potrebovať aj na spodné zuby. Uvidí sa podľa toho, ako sa rozhýbe a roztiahne ten vrch

rusalinka
25. sep 2023

Najvyššia položka je na začiatku - odtlačky, nasadenie, a na konci - výroba udržiavacieho/nočného strojčeka... potom sú to menšie každomesačné kontrolné ceny... ale dokopy sa to, podľa toho ako bude dlho trvať liečba, môže naozaj dostať k sume 3000 na obyčajnom drôtikovom fixnom strojčeku. To teda na margo ceny ešte som si dovolila 🙂
- nočný strojček nosím doteraz, mám aj hore aj dole, vraj už stačí raz do týždňa, ja si ale dávam dvakrát, lebo stále to sakra cítim a bojím sa, že po týždni by som ho na zuby nenarvala 😀
- zuby sa posúvajú vždy, ale naozaj len veľmi jemne. Tá trojka, ktorú som primárne riešila by sa mi asi nevrátila späť nikdy, to by som musela mať polroka nedocvaknuté zuby (toľko som nosila špeciálnu dlahu, ktorá mi práve toto robila, nedovolila mi zaťať zuby, aby sa mi tá trojka dostala pred spodné zuby pri záhryze). Ono tým, že viac ako 30 rokov som ich mala v nejakej polohe ich za pár rokov nenaučí držať sa v inej polohe... preto tie nočné udržiavacie strojčeky, ktoré môžu byť už do konca života... indivindi zase.
- fľaky ostávajú len pri nedostatočnej hygiene, ktorá pri nosení strojčeka musí byť naozaj dôkladná. AK taká bude, žiadne fľaky nehrozia, Ja som nemala a nemám ani len náznak

jvlo
25. sep 2023

Dala som. Cca 600e ako samoplatca. Mala ho na 6 zuboch. Po necelom roku šiel dole

estellas
25. sep 2023

Keby som spočítala celkové koľko som platila platila tak mi tie vyjde veľa.
Ja som ho mala dva roky a štyri mesiace.Teraz nosím teraz dlahu aby sa mi nepokrivili znova.

autor
25. sep 2023

@wikiwiki Aha, chapem. Tiez by som najradsej mala len hore, ale ratam s tym, ze ked sa zmeni postavenie hornych zubov, tak mozno budem potrebovat aj dole. A dlho ho uz nosi?

tamvtme
25. sep 2023

Ja som sa dala na strojcek, lebo som mala krive dolne predne zuby (jednotky a dvojky), teda mne sa zdalo ze problem su len tieto 4 zuby...a nakoniec krivr vsetko aj zly zhryz😅 takze uz nosom strojcek vyse roka a este aspon rok budem ....

autor
25. sep 2023

@rusalinka Uff, tak predsa ta cena je dost vysoka. To uz asi naozaj ten neviditelny.

Nevedela som, ze je to na tak dlho. Ja som teraz na materskej, tak som chcela vyuzit cas a dat si strojcek. U mna to bolo tak, ze mi velmi skoro vysli von 8micky a tie mi zrejme vytlacili dvojky trochu. Lebo kym som nemala 8micky, tak som mala rovne zuby. U nas v rodine maju inak vsetci rovne zuby. Este otazka, ze pri umyvani zubov si mala nejaku speci kefku?

autor
25. sep 2023

@jvlo Pockaj, toto ma zaujima. Preco na 6 zuboch? Nedava sa stale na vsetky(hore alebo dole)? A za tak kratky cas sa ti to upravilo ci si ho uz len nechcela nosit?

rusalinka
25. sep 2023

Neviditeľný tiež nie je lacná záležitosť... ale to je už na tebe.
Je to dlho, lebo najdlhší čas trvá práve to, kým sa tie zuby "usadia" do správnej polohy. Ja som v podstate už po roku bola spokojná. trojka sa upravila... no lenže bolo treba aby sa mi otvoril zhryz a aby sa mi najmä spodné zuboradie posunulo trochu do von, aby mi udržalo horné zuby. Ja som celkovo mala tak viac dovnútra zuby, ale mne to nevadilo, nebolo to krivé, len proste dovnútra. A to nie je dobre, lebo horné mi tým pádom "brúsili" tie spodné a až potom som zistila, prečo ma bolieva sánka - lebo zlý zhryz. Takže ak je zubár poriadny, rieši celý chrup, nielen dva krivé zuby a aj keď sa to tebe bude zdať po polroku, že je to ok, ver mu, že to ok nie je. Dá ti to dole a zuby sa budú stále hýbať a chcieť sa dostať do svojej pôvodnej polohy...
- na umývanie som mala štandardnú kefku, medzizubnú (to mám stále) a jednozväzkovú. Tá bola nepostrádateľná na dôkladné vyčistenie okolia zámkov - to sa zanedbáva a z toho sú potom fľaky.
- plus som často využívala taký špeci vosk (to sa dá v lekárni kúpiť) na zalepenie konca drôtikov a niektorých zámkov, lebo ono to celkom pekne vie odierať vnútro líc. Veľmi nepríjemné, ale zvládnuteľné s tým voskom (ani nechcem vedieť, koľko som toho zjedla 🙂)

autor
25. sep 2023

@tamvtme Och, tak to sa asi natiahne, ale tak hlavne, aby bol dobry vysledok 🙂 Inak nelutujes, ze si do toho isla? Vidis po roku rozdiel? Davala si keramicky ci kovovy?

tamvtme
25. sep 2023

mam neviditelny a ano, rozdiel je sakra vidiet...ja by som bola spokojna so zubami uz teraz, za mna su rovne, len ten zhryz nestastny je treba este upravit, tak to uz dobojujem, ked som sa na to dala....a nelutujem, aj ked niekedy je to narocne ale uz som si zvykla

rusalinka
25. sep 2023

... ja sa musím opraviť, nosila som ho 2,5 roka, nie 3,5. Prepáč 🙂

lusyf
25. sep 2023

Ano, ja som si davala. Myslela som, ze to budu len dva krive zuby, nakoniec som mala predkus, rtg zistil dva skryte zuby mudrosti, extrakcia a nasledne som mala 2,5 roka fixny strojcek. Ale bez komplikacii, zuby mam rovne.

selenka7
25. sep 2023

Ja som si dala v 15 rokoch fixny strojcek kvoli krivym dvojkam (ale mala som krivu aj jednu trojku dole, no ta ma az tak netrapila). No to, ze mam problem len s krivymi dvojkami bol nakoniec len moj mylny nazor. Mala som totiz dost uzky zhryz a ked mi nasadili fixny strojcek, zuby sa sice vyrovnali, ale "nezmestili sa", cize a mi spravil taky predkus, ze som pod horne predne zuby vedela vopchat cely clanok prsta. Takze drotik siel dole, vsetky stvorky vytiahnut a potom sa to uz pekne narovnalo. Ale nosila som strojcek dohromady cca 3 roky plus potom este tu nocnu platnicku, ale na tu som sa casom vykaslala a zadne zuby sa mi trochu poposuvali.