icon

Zubný strojček v dospelosti: Ktorý typ je najlepší?

12. jan 2024

Nosila ste/ nosíte niektorá? Vyrovnali sa vám vady? Ako dlho ste nosili? Ja rozmýšľam medzi tým neviditeľným alebo keramickým, u toho neviditeľného mám trochu obavy, neviem či to nie je len reklama. Prípadne ak máte fixný, nevšimli ste si zvýšenú kazivosť zubov?

Strana
z2
cherrystone
18. apr 2024

mam neviditelny a fakt nieco robi.. dokonca mi posunie zub o jedno cele miesto. odporucam konzultacie vo viacerych ambulanciach. nastudovat si info. cenovo rozdiel medzi fix a neviditelnym moze byt 500-1000e. ja by som do fixu napr. nikdy nesla a teda cakala som vela rokov, kym som sa odhodlala. pre mna neviditelny bola jasna volba (konzultovala som obidve moznosti). ked skonzultujes uvidis sama, co ti odporucia/ co ti bude najlepsie bude vyhovovat. ak mas nedoveru v neviditelny pozri zahranicne stranky, tam to fici roky vo velkom a je vela informacii, odporucani aj foto pred a po. existuju rozne znacky, tiez odporucam si pozriet, ze ake su v nich rozdiely. ja som sa rozhodovala aj podla toho.

misanthropicdann
12. jún 2024

Ja som mal neviditeľný a naozaj funguje ale nedal by skm si ho už, neodporúčam. Jediná výhoda je neviditeľný ale je s tým starosť. Druhý rkst keby musím dám si štandardný fixný.

tinkavvv
12. jún 2024

@misanthropicdann a teda ake nevyhody vidis? Lebo prave mam neviditelny a teda ziadne ma nenapadaju.

misanthropicdann
12. jún 2024

@tinkavvv omnoho väčšia starosť. Problém u zubára s každým zákrokom lebo ti musí spraviť zub tak aby ti sedel do nasad ktoré máš. Nedajbože by si prišla o zub pri páde alebo hocijak, môžeš objednávať a platiť novú sadu dlah lebo stará nesedí. Pokiaľ ma neživí môj úsmev neviditeľný strojček nemá význam.
Okrem toho doba požívania klasickeho fixneho strojčeka trvá kratšie ako neviditeľného.

tinkavvv
12. jún 2024

@misanthropicdann s tou doubou liecenia by to bolo u mna rovnake. O zuby sa pocas nosenia strojceka treba starat na 200% bez ohladu na to, aky strojcek mas. Tak nevidim dovod nejakych "castych" zasahov od klasicleho zubara. A pripad vybitia zubov asi taky casty nebude. Ale ak by sa aj nejaky vybil, dlahy mozes nosit dalej a nasledne po dokonceni liecby poriesit implantat.

jevma
12. jún 2024

Ja som s priehľadným nadmieru spokojná

kateryna04
10. feb 2025

Dobrý večer, mam veľkú prosbu, ak niekto už skončil nosiť strojček, kolko € vás to vyšlo cele? Od prvého do posledného dňa trápenia)
Lebo su drahé, a neverím tym číslam čo povedia na začatku. Zda sa mi že to vyjde o veľa drahšíe.
Ďakujem

panda21
10. feb 2025

@kateryna04 ja končím neviditeľný. Vyšlo ma to 2800. Neplatila som nikdy nič navyše. Ani gumicky, ani opravu attachmentu, nič.

kateryna04
11. feb 2025

@panda21 dakujem, a v ktorej ambulancii ste to robili? Veľmi dobrá cena. Nosili ste ich viac ako dva roky?

panda21
11. feb 2025

@kateryna04 dr. Strojceky. Ja som mala uvítaciu cenu. Teraz sú okolo 3200-3500.
Mám 20 sad, cca pól roka. Za chvíľu idem na sken a uvidíme. Možno ešte dorobia pár sad, ale to je zdarma. Normálne som podpísala zmluvu kde bola konečná cena a tu som zaplatila ☺️
Ale mne za toho pól roka sa vyrovnali zuby (spodné som mala jeden cez druhý), upravil skus, vyrovnal obrovský predkus.. fakt to išlo rýchlo.

michaelado
28. mar 2025

Ja mám 37 rokov a neviditeľný strojček som nosila presne 42 týždňov. 21 dláh po dva týždne. Zmena veľká, neskutočná spokojnosť, splnený sen. V prípade záujmu ma môžete kontaktovať vo verejnej skupine Na_Mi na fb stránke. Nájdete tam aj moju röngenovú snímku zubov a presný výpočet ako sa mi zuby za tú dobu upravovali.

pepa1
21. apr 2025

@michaelado mozem sa spytat, preco ste menili dlahy po 2 tyzdnoch? Syn ich ma menit kazdy tyzdem, mne sa to zda moc rychlo...neviem preco niektorí lekari odporucaju menit po tyzdni, iní po 2 tyzdnoch...a prosim vas u koho ste bola na strojdeku a kolko to cele vyslo, uvazujem ze by som si aj ja dala

michaelado
22. apr 2025

@pepa1 vymena dláh záleží od toho ako to nastaví zubár..takže aj každý týždeň sa môže vymieňať.. v prípade akýchkoľvek otázok ma môžete kontaktovať na Facebooku vo verejnej skupine Na_Mi.....sú tam videá a všetko, čo možno potrebujete zodpovedať...viem zabezpečiť takýto strojček za 2 500 eur so všetkým

lusina17
30. okt 2025
@michaela26296

Ja som nosila fixný v dospelosti 2 roky a nemenila by som. Zuby sa krásne vyrovnali. Mám známych ktorý mali neviditeľný a liečba sa im aj predĺžila lebo ked zuby začali bolieť tak ho hned vyberali 😄 co sa týka kazivosti zubov, paradoxne pred strojčekom som mala častejšie nejake kazy. Teraz 5 rokov po sňati strojčeka som zatiaľ nemala ani jeden kaz za cely čas. Naučila som sa poriadnu hygienu 😁

@michaela26296 prosím ta keď ti ho nasadili nemala si zapaly problémy v ústach z odierania

tinkavvv
30. okt 2025
@lusina17

@michaela26296 prosím ta keď ti ho nasadili nemala si zapaly problémy v ústach z odierania

@lusina17 ja som mala fixny na 3 zuboch a ano, odieralo. Podla mna to kazdeho zo zaciatku poodiera. Pomahal mi aj taky vosk na strojcek.

kajy
19. dec 2025
@vela02

Pretože jednak ti ho poisťovňa už aj tak nepreplatí, je tam náročnejšia hygiena, nie je taky účinný ako neviditeľný ktorý je presne vyrobený na tvoje zuby. Fixný nie je vyrobený na teba. Je to plast, ktorý ti narovnava zuby. Dospelým ľudom, pokiaľ ja viem, sa už fixne (väčšinou) nedávajú.

@vela02 fixný strojček je najúčinnejšia metóda vyrovnávania zubov. Neviditeľný strojček sa ľahko zlomí a musia ti robiť ďalšiu náhradnú dlahu. Je veľmi veľa prípadov ktoré sa sťažujú na tento neviditeľný strojček. Stojí to neskutočné peniaze. Mne samej narátali 5500€.
Teraz nosím obyčajný kovový strojček a som dospela. Neviem prečo by mali mať problém urobiť kovový strojček dospelému. To je hlúposť. Zmeny som videla už po troch týždňoch. Teraz ho mám pol roka a zmeny sú už úplne viditeľné. Veľmi veľa zubárov mi odporúčali obyčajný kovový strojček. Proste je najlepší

asfodelka
Dnes o 11:14
@kajy

@vela02 fixný strojček je najúčinnejšia metóda vyrovnávania zubov. Neviditeľný strojček sa ľahko zlomí a musia ti robiť ďalšiu náhradnú dlahu. Je veľmi veľa prípadov ktoré sa sťažujú na tento neviditeľný strojček. Stojí to neskutočné peniaze. Mne samej narátali 5500€.
Teraz nosím obyčajný kovový strojček a som dospela. Neviem prečo by mali mať problém urobiť kovový strojček dospelému. To je hlúposť. Zmeny som videla už po troch týždňoch. Teraz ho mám pol roka a zmeny sú už úplne viditeľné. Veľmi veľa zubárov mi odporúčali obyčajný kovový strojček. Proste je najlepší

@kajy poznas cloveka ktoremu sa zlomil neviditelny strojcek? Ja teda nie. Moj syn ho nosi dva roky, uz mal viac ako 60 dlah. Ani jednu nezlomil - ak to nezlomi 12rocne dieta tak hadam dospely clovek nie je taky mantavy🤦‍♀️ ani raz mu nerobili nahradnu dlahu. Ak si nenosila obe typy strojceka, nemozes to porovnat.
Ja som mala ako decko vyberaci strojcek. Nula bodov. Ako maturantka som mala fixny strojcek. Po roku minimalne vysledky, doktorka navrhla vytrhnúť 4zdrave zuby. Dala som si ho zlepit. Teraz ako stara truba v 40tke nosim neviditelny strojcek, bez trhania zubov! Zatial pol roka, este 2 roky. Viem porovnat obe typy strojcekov na sebe a veru pises hluposti. Synov strojcek stal 3000e, nie 5500 ako pises. Ma okolo 110dlah, doktorka ho ma na prednasky ako vzor - mal predkus a bez trhania zubov ma hollywoodsky usmev.
Nie veru fixny strojcek nie je najlepsi. To, ktory je najlepsie zalezi na tom, aky problem chces riesit! A veru zalezi s akym doktorom ho chces riesit...

Strana
z2