Zúfalstvo z nevysvetliteľných bolestí brucha a chrbta
Ahojte, som už pomerne zúfalá, tak som sa váš prišla opýtať na vaše skúsenosti. Včera ráno ma začalo bolieť brucho, ale tak, že veľmi. Nemám vedomosť o diétnej chybe. Ako keby mi niekto žmýkal vnútornosti, všetko ma páli, celé brucho ma bolí, bolesť mi vyžaruje do chrbta, do bedrovej a hrudnej časti. Cítim sa veľmi zle, teplotu nemám, ale je mi nevoľno. V noci som od bolesti nemohla spať, celé brucho, celý chrbát, bolo to hrozné. Dnes teda skoro ráno smer obvoďák a hneď ma poslal na chirurgiu. Všetko dobré, odber krvi v poriadku, mierne zvýšené pankreatické enzýmy AMS, ale lipáza OK, zápalové parametre v poriadku. USG brucha v poriadku, obličky, pankreas, močový mechúr, slezina, žlčník nemám. Chirurg mi povedal, že vylučuje náhlu brušnú príhodu a teda môj stav nie je na hospitalizáciu. Tak mi povedali, že na ten mierne podráždený pankreas si mám dať diétu, nepiť kofeín, a brať liek proti bolesti, ale že on mi nemôže robiť tieto stavy, ktoré mám. Tak späť ku obvodnému a na základe inštrukcie som išla na gyndu, kde z jeho pohľadu lekára je všetko ok a vylúčil príčinu bolestí. Odporúčal mi gastro. Tak som sa telefonicky objednala na gastro, termín 5.8 ako pre mňa, lebo mám problémy, inak by bol o dva mesiace. Ale teda že až potom uvidia, či kolono, endoskopia apd. Ja som zúfalá a neviem čo robiť. Intolerancie nemám žiadne. Krv neevidujem v stolici. Vek 39r. Má niekto skúsenosť s niečím podobným? Už neviem ako ďalej, som zúfala dosť.
@anonym_autor isla by som na pohotovost, to moze byt pankreatida a neliecena vedie k rakovine.(moze viest k rakovine)
@anonym_autor som zvedavá ako to dopadne. U nás bolo niečo podobne. Zistená rakovina pankreasu a pečene
@anonym_77049d zial aj u nas ale zacalo to tupou bolestou par tyzdnov :( takato ostra bola az neskor. zlta koza oci tmavy moc vystrelovanie do chrbata...nechutenstvo chudnutie nespavost .....dokym poslali na sono a k chirurgovi uz bolo neskoro na sone hovno videli s prepacenim, velke hovno.to je take vysetrenie ze az. az CT a MRI odhalilo nadory, endoskopia :((((
samozrejme je leto su aj virozy takze to naozaj moze byt hocico ale viem ze zaludok a pankreeas ci zlcnik su silne bolesti.drzim palce autorka, napis ako si dopadla. a neviem ci niekotri lekaris i myslia ze zit v bolesti je uplne v poriadku je mi z takych lekarov zle.pankreolan ci nieco neodporucili?to sa mit ak paci dopovat liekmi ...fuj na toto niektori lekari studuju medicinu
@anonym_autor som zvedavá ako to dopadne. U nás bolo niečo podobne. Zistená rakovina pankreasu a pečene
@anonym_77049d žiaľ bojím sa aj ja. Mám to na mysli, že to môže byť onko ochorenie. Priznám sa, že ak to bude toto, tak som skončila, už to nedám.
@anonym_77049d zial aj u nas ale zacalo to tupou bolestou par tyzdnov :( takato ostra bola az neskor. zlta koza oci tmavy moc vystrelovanie do chrbata...nechutenstvo chudnutie nespavost .....dokym poslali na sono a k chirurgovi uz bolo neskoro na sone hovno videli s prepacenim, velke hovno.to je take vysetrenie ze az. az CT a MRI odhalilo nadory, endoskopia :((((
@anonym_5adce5 chudnutie nemám. Skôr mám celé brucho také nafuknuté a bolí ma veľmi. Tá bolesť je neskutočná a nezaberá na ňu ani analgetikum.
samozrejme je leto su aj virozy takze to naozaj moze byt hocico ale viem ze zaludok a pankreeas ci zlcnik su silne bolesti.drzim palce autorka, napis ako si dopadla. a neviem ci niekotri lekaris i myslia ze zit v bolesti je uplne v poriadku je mi z takych lekarov zle.pankreolan ci nieco neodporucili?to sa mit ak paci dopovat liekmi ...fuj na toto niektori lekari studuju medicinu
@anonym_5adce5 môžem sa ešte opýtať, tie nádory boli aj napriek tomu, že mal odbery krvi dlhodobo v poriadku a opakované sono tiež?
@anonym_5adce5 môžem sa ešte opýtať, tie nádory boli aj napriek tomu, že mal odbery krvi dlhodobo v poriadku a opakované sono tiež?
@anonym_autor ak mas na mysli sono brucha, to ti moc dobre pankreas neukaze. skor CT ci mri.
@anonym_5adce5 chudnutie nemám. Skôr mám celé brucho také nafuknuté a bolí ma veľmi. Tá bolesť je neskutočná a nezaberá na ňu ani analgetikum.
@anonym_autor chod na pohotovost, ak ta to tak priserne boli
@anonym_autor krv ukazala zvyseny zlc v krvi, velmi zle pecenove kvoli paralenu a analgetikam ale ze velmi zle pecenove. smer sono, tam bolo vidno ascites a za tym uz hospitalizacia...:(
no ak sú zápalové parametre Ok tak sa nemusíš báť, nebrala si nejaké silné lieky? nové jedlo?
A nebude to chrbticou? mne tak raz vyblokovalo hrudnú chrbticu, že som nemohla ani poriadne dýchať a bolelo ma hlavne v oblasti žalúdka a žlčníka. Tiež som lietala po ambulanciách a nikde nič nenašli. Na urgente sa práve striedali služby a nový lekár sa ma pýtal, kde robím. Došli sme k tomu, že ma bloklo v práci, keď som dvíhala zo zeme trucujúce dieťa (v MŠ).
Ak máš také bolesti,že ti nezaberajú lieky, choď na pohotovosť
Ak máš také bolesti,že ti nezaberajú lieky, choď na pohotovosť
@mmoonna tiez by som sla.
@anonym_autor Nemela jsi nejaky gynekologický zakrok pripadne nelecene gyn.problemy? Zazila jsem neco podobneho, skoncila jsem dokonce na pohotovosti a nikdo na nic neprisel. Az mi gynekolozka dala antibiotika a zjistili jsme, ze to bylo z toho.
@mmoonna tiez by som sla.
@balerina2025 takže som bola na pohotovosti včera. Nevedeli či ma poslať na interné, či na chiru, či na urológiu. Mali najprv podozrenie na disekciu aorty, ale tlak bol na oboch rukách rovnaký. Tak zase kolečko moč, krv a USG. Všetko v poriadku, okrem anémie, a ten pankreas AMS 2.4, čo kleslo z 2.7, pichli mi analgin.Za neho je všetko v poriadku a poslal ma domov. Že mám pátrať ďalej.
@anonym_autor Nemela jsi nejaky gynekologický zakrok pripadne nelecene gyn.problemy? Zazila jsem neco podobneho, skoncila jsem dokonce na pohotovosti a nikdo na nic neprisel. Az mi gynekolozka dala antibiotika a zjistili jsme, ze to bylo z toho.
@mb3828 gyn. zákrok som nemala. Mám myóm na maternici, okolo 2 cm, vraj je malý a nemôže mi robiť také problémy, že ma bolí celé brucho, mám ho napuchnuté, celý chrbát, je mi na vracanie, nevoľnosť... že tam nie je žiaden problém. Tak ja teda neviem.
@mb3828 gyn. zákrok som nemala. Mám myóm na maternici, okolo 2 cm, vraj je malý a nemôže mi robiť také problémy, že ma bolí celé brucho, mám ho napuchnuté, celý chrbát, je mi na vracanie, nevoľnosť... že tam nie je žiaden problém. Tak ja teda neviem.
@anonym_autor boli ta to stale rovnako alebo sa to zlepsilo? Toe hodnoty amylazy su mierne zvysene, mozno si zjedla nieco co ti podrazdilo pankreas. Co si jedla den predtym ako ti prislo zle? Farba mocu a stolice je ok? Nemas zlte bielka? Boli ta brucho aj na dotyk?
na to nafuknutie co povedali? tak urcite to nie je ascites, volna tekutina v bruchu to by na sone videli, tak je dobre. asi si si naozaj len podrazdila pankreas , tam staci malo, vela potravin mu skodi. cela ovocia tropickeho, strukoviny....kofein, cukor, stres samotny....ktovie. drzim palce
na to nafuknutie co povedali? tak urcite to nie je ascites, volna tekutina v bruchu to by na sone videli, tak je dobre. asi si si naozaj len podrazdila pankreas , tam staci malo, vela potravin mu skodi. cela ovocia tropickeho, strukoviny....kofein, cukor, stres samotny....ktovie. drzim palce
@balerina2025 nic, ani na nafuknutie, ani na vracanie, ani na bolesti, ani na zvysenu teplotu. Posledne dni uz nejem nic. Obcas si dam suchar. Celu noc som od bolesti nespala. Uz som velmi vysilena a nevladzem.
@balerina2025 nic, ani na nafuknutie, ani na vracanie, ani na bolesti, ani na zvysenu teplotu. Posledne dni uz nejem nic. Obcas si dam suchar. Celu noc som od bolesti nespala. Uz som velmi vysilena a nevladzem.
@anonym_autor ale tebe je mozno zle aj z toho ze si hladna? aspon mne tak byvava zle ked som hladna, creva skripaju...
@anonym_autor ale tebe je mozno zle aj z toho ze si hladna? aspon mne tak byvava zle ked som hladna, creva skripaju...
@balerina2025 nie, veď ja už keď hocičo zjem, tak ma napína a je mi na vracanie. brucho mám také, ako žena v 5tom mesiaci. Mám mať prísnu diétu, vodu a max suchár. Ale pri tom mi povedia, že nevedia čo mi je a že mám pátrať ďalej.
@balerina2025 nie, veď ja už keď hocičo zjem, tak ma napína a je mi na vracanie. brucho mám také, ako žena v 5tom mesiaci. Mám mať prísnu diétu, vodu a max suchár. Ale pri tom mi povedia, že nevedia čo mi je a že mám pátrať ďalej.
@anonym_autor tak chod o obvodnej, toto normalne nie je.
@anonym_autor ako dlho ti uz trva tento stav?
@anonym_autor tak chod o obvodnej, toto normalne nie je.
@balerina2025 veď som bola u obvodnej. Ona ma poslala na vyšetrenia. Na gastro mám ísť 5.8. Ak mi bude veľmi zle, tak na pohotovosť, Tam som bola včera, podľa nich je všetko OK. A mám pátrať ďalej.
@anonym_autor ako dlho ti uz trva tento stav?
@siegi začalo to pred týždňom v nedeľu a postupne sa to zhoršuje. Od pondelka zle úplne. Následne som bola u lekára a pochodila som si vyšetrenia. Ani zápalové parametre, ani CRP nevyskočili. Trochu lymfocyty, mierne nad hornú hranicu a tie amylázy 2.4. Ale ja ich takto mávam normálne okolo 2, čiže toto nie je pre mňa nič hrozné.
@balerina2025 veď som bola u obvodnej. Ona ma poslala na vyšetrenia. Na gastro mám ísť 5.8. Ak mi bude veľmi zle, tak na pohotovosť, Tam som bola včera, podľa nich je všetko OK. A mám pátrať ďalej.
@anonym_autor aha ty mas patrat dalej, to co je za odporucanie :(
@siegi začalo to pred týždňom v nedeľu a postupne sa to zhoršuje. Od pondelka zle úplne. Následne som bola u lekára a pochodila som si vyšetrenia. Ani zápalové parametre, ani CRP nevyskočili. Trochu lymfocyty, mierne nad hornú hranicu a tie amylázy 2.4. Ale ja ich takto mávam normálne okolo 2, čiže toto nie je pre mňa nič hrozné.
@anonym_autor cize to trva uz cez tyzden? Ja mam casto problemy s travenim, bolesti brucha nevolnosti pocit na zvracanie. Nikdy mi nic nezistili. Nieco sa tam u teba bude diat ak mas aj lymfocyty zvysene. Ak to trva uz cez tyzden tak tak dlho nemozes byt na sucharoch a vode. Skus harmancekovy caj, slaby cierny caj, rehydratscny roztok, neperlivu mineralku. Uvar si trocha ryze a len po kusku jedz, alebo jeden zemiak. Mne pomaha taky caj aj mixnuta polievka iba mrva zemiaky a kusok soli. Je to po lyzickach cely den. Pankreolan si davaj 3xpo 2 tbl, espumissan alebo degasin na nafuknutie. Pridaj probio
@anonym_autor cize to trva uz cez tyzden? Ja mam casto problemy s travenim, bolesti brucha nevolnosti pocit na zvracanie. Nikdy mi nic nezistili. Nieco sa tam u teba bude diat ak mas aj lymfocyty zvysene. Ak to trva uz cez tyzden tak tak dlho nemozes byt na sucharoch a vode. Skus harmancekovy caj, slaby cierny caj, rehydratscny roztok, neperlivu mineralku. Uvar si trocha ryze a len po kusku jedz, alebo jeden zemiak. Mne pomaha taky caj aj mixnuta polievka iba mrva zemiaky a kusok soli. Je to po lyzickach cely den. Pankreolan si davaj 3xpo 2 tbl, espumissan alebo degasin na nafuknutie. Pridaj probio
@siegi beriem hylak forte 3x denne ( predtým probiotiká dlhodobo). Mám meteospazmyl na nafukovanie, buscopan ka kŕče, pangrol na trávenie a novalgin od bolesti. Pijem harmančekový, feniklový čaj a čistú vodu. Sucháre jem iba od pondelka. Nejem strukoviny, žiadne mastné veci, nepijem alkohol, nefajčím, kávu som pila predtým iba bezkofeínovú.
@anonym_autor Ahoj. Moja mama mala bolesti podobné tvojim, ale čo popisovala bolo aj, že sa cítila akoby ju rezali nožom napolovicu. 5 rokov sa liečila z rakoviny, bola veľká bojovníčka. Ale bola podstatne staršia ako ty. Keď ochorela mala 63 rokov. Takže ti želám veľa pozítívnej energie a neriešiť to, čo ešte nie je. Môže to byť heligobaktér napríklad, alebo čokoľvek iné. 🙂