Zvažujem návštevu psychiatra
Ahojte, už dlhšie sa necítim dobre a zvažujem či sa objednať k psychiatrovi. Neviem či mám depresiu alebo čo ale jednoznačne nie som šťastná. Väčšinu dní by som revala sem tam svetlejší deň. Som podráždená a deti ma dokážu veľmi rychlo vytočiť. Pritom sú dobré. Len ja na ne neprimerane reagujem.Nemám žiadnu trpezlivosť. Čo ma mrzí hlavne kvôli nim. Lebo moja podráždenosť určite na ne zle vplýva. Ale problém môjho stavu nie sú deti.
Tiež mám myšlienky nepotrebnosti,pocity,ze ma nik nemá rád,ze by som chýbala jedine deťom, že som zla mama atď. Mám pocit,ze všetci na okolo su šťastní len ja som sa ako kôpka nešťastia pritom si nemyslím, že sa mám tak zle ako sa cítim.Ako zvažujem aj psychológa aj sa chystám objednať ale rozmýšľam ci by som ozaj nepotrebovala dáke lieky aby som sa emocionálne trochu vyrovnala, aby som mohla popracovať na tom,aby som.bola lepšou matkou a aj na manželatve.To nám z môjho pohľadu nefunguje ale nie som momentálne v stave na na ňom pracovať.. Este doplním, v rodine sa vyskytli samovraždy,tak mám samozrejme strach či by som toho nebola aj ja schopná. Či nemám na to predispozíciu.
Inak paniku a ani úzkosť nemám len tie depresívne stavy a nervovú vyčerpanosť. Zatiaľ skúšam depress a magnézium ale bez efektu..
Neviem či začať najprv psychológom alebo sa rovno objednať k psychiatrovi. Ďakujem z prečítanie.
Neboj sa, slnko stále svieti, aj keď za oblakmi. 🌞 Začni s psychológom. Alebo s kamoškou, s manželom... Ak je toho viac - nedá sa vidieť a zhodnotiť inak, len z toho, čo si tu napísala - tak psychológ ti doporučí psychiatra.
Plus pridaj vitaminy. Mne pomohla vellena, taka zmes roznych, ale aj Centrum je fajn. Ja som na to prisla nahodou, ked kamoska isla so synom k psychologovi, lebo dlhodobo nic nechcel robit iba sediet doma. Po nasadeni mangesia a zeleza bol chalan opat v pohode.
myslím že sa ľahšie/skôr dostaneš k psychologovi a v prípade potreby ťa odpporučí km psychiatrovi. ale základ je, že to cítiš ako problém a chceš to riešiť. takže psychológ je správna prvá voľba, vie ťa lepšie vypočuť , komunikovať
@cacianka zisťovala som si čakačky psychológ cca 2 mesiace,psychiater 3. Z toho sa k obidvom odhodlavam už dlhšie. Už som mohla mať za sebou dáke sedenie 🫣.a odkladám to preto,že sa tam určite rozrevem 🫣
@cacianka zisťovala som si čakačky psychológ cca 2 mesiace,psychiater 3. Z toho sa k obidvom odhodlavam už dlhšie. Už som mohla mať za sebou dáke sedenie 🫣.a odkladám to preto,že sa tam určite rozrevem 🫣
@anonym_autor a nemate v meste aj takých psychológov ktorý robia lacnejšie ? Na som šla k psychlogičke asi za 20€ na sedenie a čakala som týždeň … a hovorila že keď majú ľudia malo peňazí a potrebujú aj viac sedení tak im vedia dať aj nižšiu cenu.. z akého si mesta ?
@anonym_autor plač nech ťa vôbec netrápi, keď to potrebuješ, tak vypusti plač von, či doma, či na terapii, je to veľká úľava a prvý krok
@anonym_autor čo je na tom zlé rozplakat sa tam? Od toho tam ideš lebo si smutná a nešťastná. Je to teda logické. Ja plačem takmer na každom sedení. Dobrý psychológ ťa upokojí
@anonym_autor inak a čo keď sa rozreveš ? Ja som na prvom len revala 😁úplne mi to pomohlo a oni sú totálne zvyknutý … ono treba chápať že hoci nemajú označenie lekára tak to lekári sú …
@anonym_autor psychiater lieky, psycholog terapia... v tejto kombinacii sa ti urcite polepsi... je super, ze si to uvedomujes a chces s tym nieco spravit.. to je viac ako polovica uspechu
Si tu pre niekoho,pre svoje deti, byť matkou nie je len poslanie,ale aj výsada a tiež budeš pre niekoho tak dôležitá, potrebná ako si ty. Keď cítiš,že potrebuješ psychiatra,vyhľadaj ho,nie je to nič dehonestujúce,naopak,veľmi pozitívne, pretože si uvedomuješ seba a svoje potreby,fungovanie do budúcnosti. Sú dni,obdobie,keď človek potrebuje poradiť, postrčiť, posunúť a niekedy od úplne nezainteresovaného, odborníka-psychiatra/psychológa.
@anonym_autor inak a čo keď sa rozreveš ? Ja som na prvom len revala 😁úplne mi to pomohlo a oni sú totálne zvyknutý … ono treba chápať že hoci nemajú označenie lekára tak to lekári sú …
@modratrixie revem uz len teraz ako toto píšem a to som v práci kde mi chodia klienti. Totálne labilná som. Mam celoročné PMS alebo čo 🫣
@modratrixie revem uz len teraz ako toto píšem a to som v práci kde mi chodia klienti. Totálne labilná som. Mam celoročné PMS alebo čo 🫣
@anonym_autor ja tiež revem keď ma niečo trápi a hovorím o tom 💪🙏skus si nájsť lacnejšieho psychológa, a hlavne možno kamarátku aspoň nejaký online 🫣možno ti bude stačiť sa vyrozprávať a posťažovať
Neboj sa, slnko stále svieti, aj keď za oblakmi. 🌞 Začni s psychológom. Alebo s kamoškou, s manželom... Ak je toho viac - nedá sa vidieť a zhodnotiť inak, len z toho, čo si tu napísala - tak psychológ ti doporučí psychiatra.
@macocha s kamoškou to mám prebraté a nestačí to. A nechcem sa furt len sťažovať. Manžel vzťah 0 bodov a rodina tiež. Čiže mi vychádza minimálne ten psychológ a mam pocit,ze som uz aj prípad na psychiatra. Minimálne ja sa tak cítim 😅
@anonym_autor rovno k psychiaterovi ak potrebujes lieky ak si chces len pokecat a zaplatiť tak psychológ
Si tu pre niekoho,pre svoje deti, byť matkou nie je len poslanie,ale aj výsada a tiež budeš pre niekoho tak dôležitá, potrebná ako si ty. Keď cítiš,že potrebuješ psychiatra,vyhľadaj ho,nie je to nič dehonestujúce,naopak,veľmi pozitívne, pretože si uvedomuješ seba a svoje potreby,fungovanie do budúcnosti. Sú dni,obdobie,keď človek potrebuje poradiť, postrčiť, posunúť a niekedy od úplne nezainteresovaného, odborníka-psychiatra/psychológa.
@zuzanita1609 ďakujem ❤️
Ja som toto tiez riesila. Presne z tych dovodov ktore tu opisujes. Musis aj psychologa aj psychiatra. Pretoze, psychiater ti predpise len lieky ale pomoc ti neposkytne ziadnu. Ja by som povedala, ze jeden lieci telo, druhy dusu. Ja som zacala pred rokom a teda nelutujem. Prve dva mesiace boli tazke, kym zabrali lieky ale teraz je to uz uplne super, banujem ze som to neriesila skor. Tiez som cakala 2 mesiace na termin u psychiatra, tak som isla za obvodovym lekarom. Ten mi hned predpisal antidep., brala som nizku davku a po dvoch mesiacoch, ked som isla uz na vysetrenie k psych. som mala zaciatocnu liecbu za sebou. Ona mi len mierne upravila davkovanie a us som rok na najnizsej davke....akurat rozmyslam, ze to skusim ukoncit.
chod urcite k jednemu aj druhemu a ano, asi sa rozreves, ale to je tam uplne bezne 🙂 drzim palce
Autorka, raz som citala, ze ked ludia maju chore telo, tak idu automaticky k lekarovi, ale ked maju choru dusu, tak neidu k psychiatrovi lebo, co maju taky predsuk, ze tam chodia iba blazni...kludne chod. Spraví ti to dobre.
Nevadi, ak sa rozreves pre psychologa/psychiatra je to bezne.
Mozno mas v sebe nieco, co potlacas a potrebujes to zo seba dostat von.
Pozitivne hodnotim, ze aj ty sama vidis svoj stav aj si uvedomujes, ze sa mas lepsie, nez ako sa citis a to je uz velmi dobre. Este k tym vitaminom pridaj vitamin D.
Drzim palce.
Autorka, raz som citala, ze ked ludia maju chore telo, tak idu automaticky k lekarovi, ale ked maju choru dusu, tak neidu k psychiatrovi lebo, co maju taky predsuk, ze tam chodia iba blazni...kludne chod. Spraví ti to dobre.
Nevadi, ak sa rozreves pre psychologa/psychiatra je to bezne.
Mozno mas v sebe nieco, co potlacas a potrebujes to zo seba dostat von.
Pozitivne hodnotim, ze aj ty sama vidis svoj stav aj si uvedomujes, ze sa mas lepsie, nez ako sa citis a to je uz velmi dobre. Este k tym vitaminom pridaj vitamin D.
Drzim palce.
@mira0611 ďakujem. Beriem aj D aj B vitaminy uz dlhsie
Ja som toto tiez riesila. Presne z tych dovodov ktore tu opisujes. Musis aj psychologa aj psychiatra. Pretoze, psychiater ti predpise len lieky ale pomoc ti neposkytne ziadnu. Ja by som povedala, ze jeden lieci telo, druhy dusu. Ja som zacala pred rokom a teda nelutujem. Prve dva mesiace boli tazke, kym zabrali lieky ale teraz je to uz uplne super, banujem ze som to neriesila skor. Tiez som cakala 2 mesiace na termin u psychiatra, tak som isla za obvodovym lekarom. Ten mi hned predpisal antidep., brala som nizku davku a po dvoch mesiacoch, ked som isla uz na vysetrenie k psych. som mala zaciatocnu liecbu za sebou. Ona mi len mierne upravila davkovanie a us som rok na najnizsej davke....akurat rozmyslam, ze to skusim ukoncit.
@anonym_13fa1b vieš mi prosím napísať aké veci sa zmenili keď ti začali účinkovať antidepresíva? Čo môžem od toho očakávať?
@anonym_13fa1b vieš mi prosím napísať aké veci sa zmenili keď ti začali účinkovať antidepresíva? Čo môžem od toho očakávať?
@anonym_autor ked mi zabrali? Zacala som byt viacej vesela,napr. si zacala spievat (co nebolo dlho, dlho). Proste celkovo. Asi to neviem ani tak celkom opisat. Vnutorne mi to pomohlo
@anonym_autor ked mi zabrali? Zacala som byt viacej vesela,napr. si zacala spievat (co nebolo dlho, dlho). Proste celkovo. Asi to neviem ani tak celkom opisat. Vnutorne mi to pomohlo
@anonym_13fa1b keby to takto fungovalo aj u mňa bolo by to super a ostatné by som riešila so psychológom.
@anonym_autor podľa mňa jasné symptómy depresie, ak Ti už začína výraznejšie zasahovať do života tak to už môže byť stredne ťažká depresia.. ..obvodný lekár Ti môže predpísať AD prvého kontaktu a môžu zabrať.. ..ale mne vždy zabrali AD od psychiatra, predsalen je odborník a vie riešiť aj kombinácie AD.. ..ak by si potrebovala psychiatra tak v každej nemocnici je 24h psychiatrická pohotovosť.. ..ako doplnky pri AD sa odporúčajú Omega 3 a vitamín D.. ps: plač je dobrý,😉
Napis mi spravu viem ti pomoct
@anonym_autor podľa mňa jasné symptómy depresie, ak Ti už začína výraznejšie zasahovať do života tak to už môže byť stredne ťažká depresia.. ..obvodný lekár Ti môže predpísať AD prvého kontaktu a môžu zabrať.. ..ale mne vždy zabrali AD od psychiatra, predsalen je odborník a vie riešiť aj kombinácie AD.. ..ak by si potrebovala psychiatra tak v každej nemocnici je 24h psychiatrická pohotovosť.. ..ako doplnky pri AD sa odporúčajú Omega 3 a vitamín D.. ps: plač je dobrý,😉
@knmmch môže byť. Neviem to posúdiť či som len tak strašne nešťastná alebo je to depresia. Lebo zas nemam take stavy,ze by som cele dni ležala v posteli a nič ma neriešilo. Ale ako vravím nemám dôvod cítiť sa stale takto na hovno. Robila som si aj online testy na depresiu a vyšiel mi buď mierny alebo stredný stupeň depresie. Takže sa objednám asi aj k tomu psychiatrovi
Odporucam ti skusit este Renol alebo Gynex..daj do googla a najdi,kde je naj cena.Su z firmy Energy a ta ma desiatky prirodnych veci na vsetko mozne😉Dovtedy si daj Lubovnikovy caj .Treba sa niecomu venovat a obcas si aj oddychnut,ked sa da.
odporúčam z vlastnej skúsenosti https://www.labbypsychology.com/ , odbornosť, profesionalita a naozaj pani psychologička pracuje ľudským empatickým spôsobom prispôsobeným pre toho človeka🙂!

myslím že sa ľahšie/skôr dostaneš k psychologovi a v prípade potreby ťa odpporučí km psychiatrovi. ale základ je, že to cítiš ako problém a chceš to riešiť. takže psychológ je správna prvá voľba, vie ťa lepšie vypočuť , komunikovať