icon

Zvládanie neistoty diagnózy

26. júl 2025

Možno to sem nepatrí ale možno tu narazím na niekoho kto kedysi prešiel niečím podobným a bude vedieť poradiť,pomôcť podporiť.
Chodievam na rôzne vyšetrenia mám silné bolesti , chodím k lekárom ako na bežiacom páse. Jedna diagnóza striedala druhú a po pár mesiacoch sa ukázala jedna diagnóza ktorú nedokážem spracovať. Lekár ktorý sa o mňa stará už pár mesiacov povedal " pani nemenovaná, je mi to ľúto ale všetky prognózy nasvedčujú že to bude rakovina, doplníme posledné vyšetrenia a uvidíme čo sa potvrdí "
Jedno vyšetrenie ma delí od zistenia či to je skutočne tak . Nikdy som si nemyslela že sa toto môže stať. Fyzickú bolesť strieda psychická pretože neviem na čom som . Nedokážem ani reagovať, keď myslím na to tak mám v hlave len otázku (Ja? Čo? Taká diagnóza? Nie) Jednoducho to neviem prijať, neviem sa do toho vžiť, neviem to spracovať proste som ako taký veľký otáznik ktorý nevie či sa smiať či plakať, či to niekomu povedať alebo nie. Možno je to prvotný šok a neskôr to vstrebem ale na jednej strane som ja čo vraví že nie veď nie som chorá mam len bolesti a na druhej strane stále počujem toho lekára ako vravel diagnózu. Ani neviem akú radu chcem , možno len slová niekoho kto si tým prišiel a vie ako sa momentálne cítim

adri266
26. júl 2025

Moja zlata, nadych, vydych, bud s niekym blizkym. Viem, ze neistota je najhorsia. Raz som citala o jednej babe a ona napisala, ze horsie ako samotna rakovina bola ta neistota, kym cakala na vysledky.
Takze v prvom rade, daj si magnezium, nejaky zeleny caj na ukludnenie. Je tam stale nadej, ze vysledky budu ok a ja Ti drzim prsty, aby to tak bolo . A ak nie, treba to brat den za dnom, krok za krokom.
@anonym_autor

modratrixie
27. júl 2025

Mne raz zisťovali či nemám sklerózu miltiplex, ja som z toho dostala normálne záchvaty úzkosti a paniky aj po tom čo sa diagnóza vylúčila, strašne mi to čakanie ublížilo. Naozaj to tak nemusí byť. Ale viem ako ti je.