icon

Zvládanie panickej poruchy

123viktoria
27. jún 2025

Zdravím. Mam panicku poruchu diagnostikovanú 2 roky najprv som mávala len sťažené dýchanie a tlak na hrudi naučila som sa s tym pracovať. Pred mesiacom vsak som zacala mávať z ničoho nic aj ked lezim vysokí tep 120 138 98 a vyššie odvtedy som zacala si to furt kontrolovať aj 50 krat denne viem nie je ti zdravé ale mam strach často ze s ami niečí stane. Alebo si neviem nahmatať tep niekedy a začnem stresovať ze mi srdce nebije ako ma alebo jednoducho mi zacne búšiť velmi rychlo z ničoho nic. Bola som aj preistotu u kardiologicky pred 3 dňami robila mi aj sono a povedala ze srdce mam v poriadku ze to bude panicka porucha ta moja objednala som sa k psychiatrovi . Neviete radu co vam zaberá ked na vas pride búšenie srdca a vysokí tep nejake rady ? Som z toho uz v koncoch.

mariynka
27. jún 2025

Mate vylucenu histaminovu intoleranciu? Traviace problemy? Crevo ovplyvnuje mozog. Skuste vyradit mlieko,muku, cukor, polepsi sa Vam🙂

mariynka
27. jún 2025

Na panicky ataktreba vziat magnezium, vitC, kvercetin. Skuste🍀

andrea399
27. jún 2025

Skús dychové cvičenie mňe to pomáha.
Nadýchni sa nosom na 4 sekundy zadrž dych na 7 sekúnd a pomaly vydýchni ústami na 8 sekúnd. Opakuj 3–5-krát.

deti95060810
27. jún 2025

najlepšie zaberajú Ad. - predpíše lekár.

radulkova
27. jún 2025

magnezium bisglycinat 🙂 bez magnezka sa človeku stav iba zhoršuje. a načítaj si o tom ako si aktivovať parasympatikus, panicka porucha sa da vyliečiť spravnymi technikami a postupmi, držím palce

123viktoria
autor
27. jún 2025
@mariynka

Mate vylucenu histaminovu intoleranciu? Traviace problemy? Crevo ovplyvnuje mozog. Skuste vyradit mlieko,muku, cukor, polepsi sa Vam🙂

@mariynka nezisťovali mi nic take takze moc neviem ale praveze ja mlieko ani nepijem ani vela mliečnych výrobkov

123viktoria
autor
27. jún 2025
@mariynka

Na panicky ataktreba vziat magnezium, vitC, kvercetin. Skuste🍀

@mariynka skusim mam doma šumivé tak vyskúšam snad to zaberie

123viktoria
autor
27. jún 2025
@andrea399

Skús dychové cvičenie mňe to pomáha.
Nadýchni sa nosom na 4 sekundy zadrž dych na 7 sekúnd a pomaly vydýchni ústami na 8 sekúnd. Opakuj 3–5-krát.

@andrea399 dychové skúšam ale nie vzdy mi to zaberá

luccija
27. jún 2025

@123viktoria keď máš PP diagnostikovanu 2 r tak sa neliečis?To je zo stresu, úzkosti AD ti pomôžu, ale treba sa pozrieť prečo si vnútorné nervózna.pomaha nemeriat tlak, zameriavať sa na niečo iné, magnézium, vápnik či nemáš problém so štítnou žľazou, športovať, relaxovať, celkovo zmeniť životný štýl a svoje nastavenie.Nepojde to zo dňa na deň, ale musíš sa snažiť, keď príde záchvat napríklad počítať v hlave násobilku, umyt sa studenou vodou jednoducho nemyslieť na to ako prišlo tak odíde dobre dýchať ...máš predraždený nervový systém.Sport a vybiť ten stres...dobrý spánok, stravu

zabka79
27. jún 2025

@123viktoria magnerot + guajacuran mne to pomohlo, esye si daj skontrolovat stitnu zlazu

123viktoria
autor
28. jún 2025
@luccija

@123viktoria keď máš PP diagnostikovanu 2 r tak sa neliečis?To je zo stresu, úzkosti AD ti pomôžu, ale treba sa pozrieť prečo si vnútorné nervózna.pomaha nemeriat tlak, zameriavať sa na niečo iné, magnézium, vápnik či nemáš problém so štítnou žľazou, športovať, relaxovať, celkovo zmeniť životný štýl a svoje nastavenie.Nepojde to zo dňa na deň, ale musíš sa snažiť, keď príde záchvat napríklad počítať v hlave násobilku, umyt sa studenou vodou jednoducho nemyslieť na to ako prišlo tak odíde dobre dýchať ...máš predraždený nervový systém.Sport a vybiť ten stres...dobrý spánok, stravu

@luccija no skúšala som sa liečiť ale nezaberalo tak som sa na to vykašľala nechcela som brat moc lieky a skúsiť to sama no pred mesiacom ked sa pridali tie tepy nezvladam to uz sama ztazuje mi to zivot bojim sa chodit niekam chodim iba do prace doms upracem navarím s lezim s takti stale dookola

123viktoria
autor
28. jún 2025
@zabka79

@123viktoria magnerot + guajacuran mne to pomohlo, esye si daj skontrolovat stitnu zlazu

@zabka79 štítnu žľazu mi kontrolovali pred par rokmi ta je v poriadku