Zvýšený cholesterol - vitamíny
Pekný deň, ženy, beriete nejaké vitamíny na zníženie alebo udržanie dobrého cholesterolu? Ak áno, viete mi napísať aké?
Dakujem
myslim, ze takto sa to neuziva. ak mas podozrenie, ze nieco nie je okej, tak chod k lekarovi, nech si spravi nejake testy, aby si mala istotu. ci mate nieco taketo v rodine? ze by tam bola nejaka sanca, ze to aj teba zasiahne?
@julinka65 tak ale ked pises, ze na regulaciu, tak to sa zase nevylucuje podla mna s tym preventivnym uzivanim. akoze jasne, ze ked je clovek uplne zdravy, tak potom to netreba, ale tak ze ked uz vyzera byt nejaky nabeh, tak potom si myslim, ze by to mohlo pomoct hned takto v zaciatkoch, ci?
@klarik707 mame aj v rodine taketo ochorenie, ale nie kvoli tomu som sa pytala. zatial sa mi to nehce podrobnejsie rozoberat, ak sa nenahnevas.
a nie je to tak nahodou, ze ked to mas priamo v rodine, ze mas vacsiu predispoziciu na to, aby aj teba nieco taketo postihlo? akoze az mas obavy, tak si myslim, ze je na mieste to, aby isla na to vysetrenie, vsak to len z krvi sa zistuje, nebudu ti robit neviem co.
akoze ak chces uzivat nieco preventivne, tak ti v tom nemoze asi nikto zabranit. ale akoze nutne to nie, ak nemas nejake priznaky alebo zle vysledky 🙂
ale jasne, ze sa netreba dopredu bat. to nie je k nicomu dobre. a nic to neznamena, ty mozes byt uplne v poriadku 🙂 zbytocne sa len stresujes a este si nahodou nieco privodis. zakazdym hovorim, ze netreba hladat problem tam, kde nie je. ak by s tym doktor problem nahodou aj mal, tak vies poziadat o testy krvi na vlastne naklady.
nemam ani co dodat, klarik to napisala asi vsetko. akoze ak mas nejake podozrenie, naozaj necakaj a nevahaj. kamaratka takto behala tiez po doktoroch so zdravotnymi problemami, lebo to odkladala a odkladala a ani za svet ju tam nikto nemohol dostat. ale konecne dostala rozum a isla si to vsetko vybavit a dat na poriadok.
dievčatá, tie ktoré užívate niečo na zvýšený cholesterol, mohli by ste napísať, že čo? a že ako dlho užívate a aké to má u vás výsledky? ďakujem o podelenie sa a skúsenosti 🙂
ahoj, mozem ti zhrnut, co som sa docitala, postrehla, zistila. ono su tak v popredi take dva doplnky na upravu cholesterolu, ak nepocitame statiny teda. z tychto dvoch v tych testoch kadejakych, co sa robia pri liekoch, tak vychadza lepsie Armolipid. co sa tyka vysledkov, to myslis, ze kedy sa prejavi nejaky ucinok, hej? tak to minimalne nejake tri mesiace sa odporuca uzivat, je to taka dlhodobejsia zalezitost, to nie je proste kaslik soplik, ktorych sa zbavis za par dni, zvyseny cholesterol je o dost vaznejsi problem.
tak mi robili testy, vcera som si bola po vysledky a nie je to nejak katastroficke, ale dr mi odporucil, poradil, mam doma aj letacik, ze co si mozem kupit, ze to je take prirodne, aby som zvazila uzivanie. vzhladom na to, ze to nie je nejak vyrazne zvysene, tak ze mozem aj nemusim.
Ja užívam torvacard dlhodobejšie. Mala som cholesterol 7 teraz 5,5
ono vsetko treba uzivat pri tychto zdravotnych problemov dlhodobejsie, to tak ma aj ten armolipid co julinka spominala, pri nom je to tusim tri mesiace a to asi vsetky tieto lieky na cholesterol budu mat podobne si myslim. hlavna vec, ze pomozu.
ďakujem za rady a odporúčania. a ako ste sa k tomu dostali? vám lekár odporučil a dal niečo na výber, alebo samé ste si zisťovali?
@vondolina ako citam, tak sme na tom dost podobne, co sa tyka momentalnej situacie ohladne toho cholesterolu. mne aj lekar odporucil a idem asi do toho. aj tu ten liek alebo teda skor asi vyzivovy doplnok baby radia. mne sa paci to, ze je na prirodnej baze a ked ho treba dlhodobejsie uzivat, tak to bude asi aj pre telo lepsie.
@vondolina tak to ked ti to este aj lekar odobril, tak to mas dvojnasobne potvrdene. aj ti hovoril, ze kedy sa mas potom dostavit na odber? ze aby zistili, ako ti to pomaha? ale nezabudni na to, ze ono tie doplnky su velmi fajn, ale stale je dobre to kombinovat aj s vhodnou stravou a pohybom 🙂
@julinka65 veď lepší pocit mám aj z toho, keď mi to takto prešlo "schválením" aj u dr. lebo tak vieš, ako to chodí, na trhu je pri všetkom veľa produktov, dá sa vyberať. tak som si to chcela tak nejak potvrdiť, že je to okej. vieš čo, zatiaľ len tak sme sa bavili, že koncom roka, ale tak uvidíme, čo bude dovtedy.
@klarik707 niekde som to nasla, musim pozriet a by som ti to preposlala. jasne, ze je toho viacej, najdes rozne, ale toto bolo este aj tak fajn spracovane. no musim pozriet. akoze normalne papier vytlaceny, nie niekde na nete, to si vies aj sama pozriet. aj co som ti spominala tu stranku predtym, tam tiez trebars.

@beatik3 zase uplne preventivne, ze ak nemas ziadne ine nejake tazkosti. ked chces nieco uzivat preventivny, tak su kadejake vitaminy a vitaminove doplnky. toto je skor take, ze to sluzi na regulaciu zvysenej hladiny cholesterolu, takze ak toto nemas, tak by ti bolo zbytocne nieco na to uzivat 🙂