icon

Výskyt medveďov v okolí Brezovej pod Bradlom

2. máj 2025

To naozaj už aj popri poli sa má človek báť? Okolie PN?

mirokub
Odpoveď bola odstránená
autor
2. máj 2025
@mirokub
Odpoveď bola zmazaná

@mirokub tak ja som to nebola. Som zásadne za reguláciu. Šelma je šelma a patrí hlboko do lesov.

autor
2. máj 2025

Nie aby sa človek bál ísť do prirody na vychádzku.

autor
2. máj 2025

Ako mnohí majú reči že im berieme územie. Ale aké? To neustále väčšie a väčšie? Vraj človek nepatrí do lesa. Ale treba si uvedomiť, že prv bola príroda a potom mestá. Čiže mestá sa tvorili klčovaním prirody. Tým pádom od počiatku by mal byť problém. Keby nebolo klčovanie, nebola by ani Bratislava. Takže veľmi opatrne s výrokmi kam patrí človek a zviera
Mimochodom, človek je od počiatku takisto súčasťou prírody, ako aj zver. Treba zdravý úsudok

larinka552
2. máj 2025

Európski odborníci vyzývajú Tomáša Tarabu, aby zastavil plošný odstrel medveďov.
Tarabu to nezaujíma a že sa majú starať o svojich medveďov. Koho mi to len pripomina, zeby jeho vodcu Fica, ktoreho tiez nazaujima (resp. on je mudrejsi) nez nazor stoviek odbornikov, ktori mu slusnou cestou odkazali, ze mu silno kvape na karbid? Neni dňa aby neprerazili nove dno?
https://www.postoj.sk/174810/europski-odbornici...

mirokub
Odpoveď bola odstránená
lenkakravcova
2. máj 2025
@larinka552

Európski odborníci vyzývajú Tomáša Tarabu, aby zastavil plošný odstrel medveďov.
Tarabu to nezaujíma a že sa majú starať o svojich medveďov. Koho mi to len pripomina, zeby jeho vodcu Fica, ktoreho tiez nazaujima (resp. on je mudrejsi) nez nazor stoviek odbornikov, ktori mu slusnou cestou odkazali, ze mu silno kvape na karbid? Neni dňa aby neprerazili nove dno?
https://www.postoj.sk/174810/europski-odbornici...

@larinka552 a ako sa chceš starať o medveďov? Akože na záhrade si ich chceš kŕmiť? Alebo na balkóne?
U nás sa jeden prechádzal nedávno po dedine. Vo vedľajšej dedine ďalší. No uváž, chcela by si aby sa ti vedľa dieťaťa na autobusovej zastávke motal medveď?
Videla si nejakého naživo? Okrem zoo. Lebo teoretizovat z pohodlia domova vieme každý. Ale iné je, keď sa stretne tá teória s praxou a ak sa to týka našej vlastnej rodiny a deti.

larinka552
2. máj 2025
@lenkakravcova

@larinka552 a ako sa chceš starať o medveďov? Akože na záhrade si ich chceš kŕmiť? Alebo na balkóne?
U nás sa jeden prechádzal nedávno po dedine. Vo vedľajšej dedine ďalší. No uváž, chcela by si aby sa ti vedľa dieťaťa na autobusovej zastávke motal medveď?
Videla si nejakého naživo? Okrem zoo. Lebo teoretizovat z pohodlia domova vieme každý. Ale iné je, keď sa stretne tá teória s praxou a ak sa to týka našej vlastnej rodiny a deti.

@mirokub odbornici z viacerych krajin, ktori su v clanku. Taraba je mudrejsi nez vsetci odbornici. A nebudme naivni ak silou mocou chce ten odstrel, tak urcite nie pre dobro ludi ale len pre podporu vlastneho biznisu a biznusu jeho kumpanov samozrejme.
@lenkakravcova ano chcem sa starat o medveda a krmit si ho na zahrade a na balkone 🤦🏻‍♂️ treba citat trochu s porozumenim, nie s nedorozumenim. Odstrel problemovych medvedov uz prebieha od mineleho roku. Taraba chce strielat plosne vsetkych hlava nehlava nie iba tych problemovych. A ked sa mu k tomu vyjadria odbornici ma ich v pazi, on je nad odbornikmi. Stale nic? Ak mu to niekto veri, prosim, ja uz sa v tejto republike necudujem nicomu. Ale kazdemu trochu triezvo uvazujucemu musi byt jasne, ze pre obcanov alebo pre deti na zastavke to nerobi. Jedine co ho zaujima je vlastny prospech a obchodne zaujmy, v skratke su za tym peniaze. A naivni ludia mu za to este zatlieskaju, ze super 👏 A on sa tvari arogantne ako poloboh, co o vsetkom rozhoduje lebo toto su fakt, ze najvacsie problemy Slovenska - medvede a potom este to ze chlapi neidu bojovat na UA 🤦🏻‍♂️🤦🏻‍♂️🤦🏻‍♂️🤮

autor
2. máj 2025
@lenkakravcova

@lenkakravcova nie, regulácia je jediné možné riešenie. Lebo ak to necháme takto, tak onedlho sa ludia nebudú prechádzať ani v parkoch, v blízkosti miest. Môžu sa prechádzať medzi činžiakmi akurát.

autor
2. máj 2025

A naozaj si myslím, že človek je súčasťou prírody. Ak tam trávi voľný čas, relaxuje, zbiera striedmo bylinky a jej plody, nenarúša, určite neškodí. Tak to bolo vždy. Je a malo by byť

mirokub
Odpoveď bola odstránená
larinka552
2. máj 2025
@mirokub
Odpoveď bola zmazaná

@mirokub odstrel problemovych jedincov prebieha stale uz od minuleho roku, medvede treba regulovat ale s mierou. Alebo je riesenim nabehnut do lesa a naraz odstarnit vsetkych, ktori pridu do cesty? Neviem kde vidis ake ekosialenstvo? U odborniko, ktori ani neexistuju? Lebo mne skor pride sialenstvo to, co robi Taraba... naraz odstranit stovky jedincov je velky zasah do prirody. Ale jasne, pan minister sam to vie inac a najlepsie 👎 Akurat, ze on nie je minister zivotneho prostredia ale proti nemu. To ma ale vobec neprekvapuje, co ine cakat od tejto bandy? (to je iba recnicka otazka)

mirokub
Odpoveď bola odstránená
lenkakravcova
2. máj 2025
@larinka552

@mirokub odbornici z viacerych krajin, ktori su v clanku. Taraba je mudrejsi nez vsetci odbornici. A nebudme naivni ak silou mocou chce ten odstrel, tak urcite nie pre dobro ludi ale len pre podporu vlastneho biznisu a biznusu jeho kumpanov samozrejme.
@lenkakravcova ano chcem sa starat o medveda a krmit si ho na zahrade a na balkone 🤦🏻‍♂️ treba citat trochu s porozumenim, nie s nedorozumenim. Odstrel problemovych medvedov uz prebieha od mineleho roku. Taraba chce strielat plosne vsetkych hlava nehlava nie iba tych problemovych. A ked sa mu k tomu vyjadria odbornici ma ich v pazi, on je nad odbornikmi. Stale nic? Ak mu to niekto veri, prosim, ja uz sa v tejto republike necudujem nicomu. Ale kazdemu trochu triezvo uvazujucemu musi byt jasne, ze pre obcanov alebo pre deti na zastavke to nerobi. Jedine co ho zaujima je vlastny prospech a obchodne zaujmy, v skratke su za tym peniaze. A naivni ludia mu za to este zatlieskaju, ze super 👏 A on sa tvari arogantne ako poloboh, co o vsetkom rozhoduje lebo toto su fakt, ze najvacsie problemy Slovenska - medvede a potom este to ze chlapi neidu bojovat na UA 🤦🏻‍♂️🤦🏻‍♂️🤦🏻‍♂️🤮

@larinka552 čo znamená problémový medveď? 🙂
Ten, ktorý je videný v dedine miesto v lese?
Alebo iba ten, ktorý už zaútočil na človeka?
Ak ten prvý, tak myslím, že presne takých chce Taraba strieľať. Pochybujem, že chce robiť lov na medvede, ktoré sedia v lese a nevystrcia odtiaľ nufak.

mk1111111111
2. máj 2025

Co? Bol videni pri Brezovej p/B? Daj link, prosim?

autor
2. máj 2025
@mk1111111111

Co? Bol videni pri Brezovej p/B? Daj link, prosim?

autor
2. máj 2025

Videli aj v Hradišti pod Vratnim, Kočín smer od Piešťan

autor
2. máj 2025

Vrátnom

autor
2. máj 2025

Aj v Kočíne Lančár. 12 km od Piešťan

mk1111111111
3. máj 2025

Mna picne