icon

Ako vybrať správny kočík a autosedačku pre dieťa?

15. júl 2024

Ahojte, možno sa niekto zasmeje..
Ja som totálne zúfalá.. O chvíľu sa k nám pridá jeden nový človiečik.. Ide o to, že vôbec neviem ako vybrať kočík a autosedačku (áno, viem aké parametre v štýle, kde budem kočík používať atď.)... Neviem vôbec ako vybrať autosedačku.. chceme ju používať čo najdlhšie, tie všetky "veľkosti" podľa kíl a podľa dĺžky nechápem.. proste som z toho zmätená.. manžel to necháva na mne a ja som stratená..
Toľko k môjmu výlevu..

amelia89
15. júl 2024

Akurat som radila kamoske prvorodicke: autosedačku urcite na zaciatok vajičko, ziadne 0-36kg alebo kupovat to v 3-kombinacii s kocikom. Proste najbezpecnejsie je vajicko, znacky su rozne ja odporucam maxi cosi alebo cybex, britax romer, apod… Vajicko mas cca do 14-15 mesiaca dietata niekedy aj dlhsie… hlavne je super ze ju mozes vybrat v pohode z auta ked babo spi, na kocik si kupis univerzalne adapery a mozes tam to vajce nakliknut ked ides napr narychlo nakuput do obchodu a babo spi a nie zbytocne ho vyberat,budit a prekladat do vanicky v kociku…

nina004
15. júl 2024

Fajn značky sú napr.Cybex, Besafe, Nuna... Závisí aj od kočíka,aby ti sedeli adaptéry. Ja som mala Doonu a za mňa jedna z najlepších investícií pri deťoch. Určite neber vajíčko obyč trojkombinacie

andula1988
15. júl 2024

Najlepsie vybrat kvalitne certifikovane vajicko, napriklad ako spominane cybex, romer, maxi-cosi….
Ci uz chces aj isofixovu zakladnu je na tebe vajicko sa da putat aj pasom …. Dieta najlepsie vozit min. do 15m v protismere jazdy. Na mnohe zakladne existuju pokracujuce sedacky cca do 105 cm ….
Zalezi aj aky mas kocik ale vacina tychto znaciek s adaptermy pasuje .
A potom samozrejme aj cenovy strop, cena sa odvija napr od material latok, dizajn a funkcnost ci je napr polohovatelna.
Potom pozeraj aj na vahu, vela je tazsich a ked uz bude babo vacsie aby sa ti dobre nosilo. Kludne mi napis aj spravu ak by si potrebovala poradit blizsie

autor
15. júl 2024

Ďakujem vám žienky.. zatiaľ pokukujem po Kinderkraft select yoxi kombinovaný kočík a autosedačku CYBEX Autosedačka Aton B2 i-Size .. ale naozaj neviem, či je to ok.. možno pozriem nejaké aj bazárové kočíky.. lebo peniažkov momentálne nie je na rozhadzovanie a už aj 600€ je teraz pre nás (najbližšie 3-4 mesiace) veľa peňazí.. preto sa snažím teraz kúpiť "lacnejšie" ma rozbeh a keď tie peniažky budú, investujem aj všetko do bábätka ❤️ určite potom aj športový kočík kúpim kvalitnejší.. no autosedačku chcem naozaj lepšiu už od začiatku, lebo prvoradá je bezpečnosť a zdravie..

bluemoon24
15. júl 2024

Autosedacka je dulezita - urcite investovat do kvalitniho vajicka - vubec se neboj prohlednout bazar, my jsme napriklad vyuzili vajicko do roku ditete, pak uz presvihl vahovy limit a to jsme meli jedno z nejvetsich na trhu :D a pak jsme ho prodavali, bylo jako nove. Na kocarku podle me az tak nezalezi, pokud nemas (nebo nechces investovat) moc penez, kup nejaky levny 🙂

amelia89
15. júl 2024

vajicko co pises vyzera uplne fajn aj s isofixom, a co sa tyka kocika akoze za mna - kludne bazarovy, ja som predavala vsetko v naozaj dobrom stave takze to sa da najst🥰 tak si mozes dovolit nejaku lepsiu znacku “z druhej ruky”

fairyy
15. júl 2024

ja suhlasim s nazorom, ze investuj do autosedacky hlavne, ta co si napisala je aj s isofixom je super 🙂 a kocik co si vybrala je tiez fajn, este ani nevies ci budete vela kocikovat, nepotrebujes drahy ak budes mat dieta ako ja, ze si tam sadlo resp lahlo iba ked chcelo spat zvysok sa bud nosilo v nosici alebo uz chodilo a nedostala som ju tam ani nahodou ak mala chut spoznavat svet ...pouzivali sme kociar ako batoh na kolieskach 😂😂

kiki68
15. júl 2024

Za mna je super otocny reboarder od Römer, ten je myslim pd zaciatku aj s tou newborn vlozkou. Mali sme ho od 9 mes do 4 rokov. To bola naozaj bezpecna sedacka, vajicko mi neprislo take uzasne.

julish
15. júl 2024

Darujem vajicko, seriozne. Sedacka potom otocna od britax romer, super vec! Tu ale nedarujem, bola draha. Kocik urcite cez bazar, o chvilu bude babatku maly. A sucitim, taka ista som bola aj ja, stratena v tom celom vesmire predmetov a potrieb (skoro nic nebolo napokon treba)

pralinka86
15. júl 2024

Ak si na fb, skupina Deti v aute, poradia vajicko.. dobre vajicko vydrzi do 1-1,5r bez problemov.. s adaptermi sa da nacvaknut na kocik -konstrukciu
Preto by som pozerala fakn sportovy kocik, nech nehrka, na neho cez adapter nacvaknes aj vajicko aj hlboku vanicku
A ano, je to des vyberat z tolkych moznosti..

autor
16. júl 2024

Ďakujem ženy! ❤️ Áno, najhoršie je, že človek by dal tomu malému človiečikovi všetko na svete a potom sa dostane do štádia, že existujú milióny možností, že je 300 značiek a každá má ešte tak 200 modelov. A človek chce spraviť pre svoje dieťa vždy maximum. O peniažky sa nebojím.. hovorím, tie o chvíľu prídu.. Cítim sa len stratená a taká nesvoja. Ja, čo mám vždy všetko pripravené, naplánované a viem v tom všetkom plávať som sa dostala do úzkych. Ďakujem Vám aj za odporúčania a popozerám to všetko. Ono najhoršie je, že u mňa v okolí 120km nie je žiadny obchod s kočíkmi, kde by mi vedeli poradiť.. a v tomto teple niekam cestovať opuchnutá len kvôli kočíku sa mi nechce. Veď to chápete.. Moc mi pomohlo, že som tu uvidela, že nie som prvá a ani určite posledná, ktorá tápe a nevie..
Ďakujem Vám všetkým! ❤️❤️

kiki68
16. júl 2024

Vzdy musis pozerat typ auta, ci je to kompatibilne pre sklon sedaciek ako taky. Tiez pri kociku, ake mas cesty okolo, mhd, velkost auta ( kufra). Tiez vahu kocika atd

autor
16. júl 2024

@kiki68 áno, to som si našla 😊 ďakujem 🙂

letfenixa
16. júl 2024

@autorka kočík určite z druhej ruky. Vajíčko kvalitné.

mimisk
24. júl 2024

Najlepšie si zájsť a pokúšať si kocik do predajne.
Vždy to inak vyzerá ako na obrazkoch

lucydolinska
Odpoveď bola odstránená
katka3000
23. feb 2025

Dobrý deň, kúpili ste nakoniec ten kočík Kinderkraft Yoxi? Zvažujem jeho kúpu tak len som chcela recenziu či ste spokojná ak ste ho kúpili. Dakujem

autor
23. feb 2025

@katka3000 dobrý deň. Nakoniec som ho nekúpila, pretože som našla dvojkombinaciu Joie finiti za výbornú cenu.