Baby-vak alebo klokanka. Čo je lepšie?

wewe4
14. jún 2009

Mamičky (alebo aj nastávajúce), poraďte mi prosím, čo je lepšie...pre malinké aj pre mňa.

mamutka
14. jún 2009

o klokanke sa tu dist pisalo, aka je to prezita blbost, nezdrava pre dieta, ani ty by si nechcela aby ti nohy viseli ako handre. satka je asi pre novorodenca naj, neviem, ja mam manducu, teda ergo nosic, chrbatik obly, zadok podsadeny, nozky fixovane a uvolnene zaroven.
je tu tema o noseni, pohladaj, pomozu ti tam 😉

dudri
14. jún 2009

najlepsi nosic Manduca a babysatka...

klokanka nie je dobry nosic 😝 😝 😝

katy1979
15. jún 2009

wewe jednoznacne baby vak. mali sme ho pri prvom ale pri druhom kupujeme satku. je to variabilnejsie a aj moj chrbat nebude tolko trpiet. pre vacsie mimi potom manducu alebo ergo alebo hocijaký nosic ale ergonomický

wewe4
autor
15. jún 2009

ďakujem baby...
katy, ako dlhho si vyuzila ten babyvak?

anezena
15. jún 2009

wewe my mame od nar. babyvak, a v lete minuly rok, ked mal maly 5 mes. kupila som patapum. lebo drobec sa v tom babyvaku stracal, lezat v nom nechcel a na sedenie bol straaasne chudy.
babyvak vyuzijes do 50kg. 😀 takze my aj tento rok sa uz babyvakujeme, aj patapumujeme 😀

katy1979
16. jún 2009

wewe babavak cca od 1 mesiaca do 7 mesiacov. malý bol antikocikový typ takze sme vak nosili stale pod kocikom a v pripade potreby vytiahli a pouzili. a od roka sme mali manducu. teraz uz je schovana a nevyuzita ale ona si pocka na dalsieho surodenca.

parvitas
16. jún 2009

anezena? do 50 kg? 😅 to je trochu velke "dietatko", nie?

klaudia74
16. jún 2009

Klokanka určite nie - o tom sa tu už písalo veľa...
Pre novorodenca je vhodný babyvak alebo šatka, najlepšie elastická, ale niekomu sadne hneď aj pevná. Potom buď šatka, alebo ak sa vám to zdá byť menej praktické, tak ergonomický nosič.
Cena ergonomických nosičov už tiež nemôže byť výhovorkou, lebo nosič Liliputi je za takú cenu ako klokanka, a teda porovnať sa ani nedajú - samozrejme v prospech Liliputi. Je tu o ňom otvorená aj zvášť diskusia, kuk tam. 🙂

anezena
16. jún 2009

parvitas - taku nosnost ma babyvak. moja kamoska tam nosila aj 3 rocnu dcerku, ked boli v ZOO, uz nemala kocik a nevladala, tak sup do babyvaku, al. ked bola chora a uuuplne v pohodke.
podla mna babyvak nie je len do 7 mes. 🙂 🙂

anaid
17. jún 2009

http://www.ergobabycarrier.com/

http://www.nosime.sk/

http://www.nosenideti.cz/

ja mam ergo nosic a neviem si ho vynachvalit, je od narodenia az do 5rokov, nosit dieta mozes v predu, na chrbe i na boku.

katy1979
17. jún 2009

anazena my vieme ze babyvak nie je len do 7 mesiacov ale moj chrbat by to dlhsie uz nezvladol. pri ich vahe a ucte k mojmu telu nieco na obe plecia takze sme skoncili pri manduce.

anezena
17. jún 2009

katy, jaaasneee, to mi nenapadlo 😉 😉 😉
anaid - nemas nejake foto, ako tam je Vivien na boku v tom ergu?
rozmyslam, ze patapum predam a kupim ergo 🙂 🙂

zuzujan
Odpoveď bola odstránená
Zobraz