icon

Britax-Romer B- smart 4. Vaše skúsenosti

mmacko
15. mar 2010

Ahojte, dnes som sa zalubila do kocika B smart 4 od Britaxu. Viem, ze je to novinka roku 2010, ale budem rada, ak sem hodite postupne Vase skusenosti, ak ho mate. Druhe dieta planujem tak o rok a pol, tak snad o nom dostanem za tento cas nejake referencie.

iris17
15. apr 2010

Ahojte dievcata, prepacte ze som sa dlhsie neozyvala, takze k tomu kociariku, kupili sme ho v baby1markete v Shoping Centre Sued vo Viedni...dialnica smerom Graz za Viednou. Za 350 eur bola v cene vanicka, makka prenosna taska a sportiak. Sportiak s prenosnou taskou stal 299 eur, hlboka vanicka 50 eur - dali na nam na nu zlavu, povodna cena bola 79 eur a este na cely nakup nam dali zlavu 10 eur, boli velmi zlati v obchode. Trebalo dokupit autosedacku, tu sme sa trosku odviazali a vzali sme tu najdrahsiu, ktora sa da nakliknut na konstrukciu bez akychkolvek problemov a bez dalsich adapterov. Kocik je naozaj velmi lahucky, lahko sa s nim manipiluje a jednotlive casti sa nasadzuju uplne lahucko, sportiak sa da dat do uplnej vodorovnej polohy co som velmi rada. Este ho nemam vyskusany v terene, kedze babo cakame az v polke maja. Vanicku mali zial len ciernu, sportiak sa da vybrat v 3 farbach - cierna, cierno zelene a cierno cervena. Madlo na sportiaku sa da odopnut na oboch alebo len na jednej strane, ak ho odopnes len na jednej, da sa pekne otocit na kraj a moze vlozit babatko. Hlboka vanicka ma vnutorny rozmer 80x33, celkom priestranna..Sportova cast ma dlzku 85cm sirku cca 35cm. Snad som zopdovedala vsetky otazky, ale kludne piste ak nieco chcete este vediet.

iris17
15. apr 2010

Este by som chcela dodat ze ta makka vanicka resp prenosna taska sa mi zda dost uzka na prevazanie novorodenca v kociariku, na prenesenie mimo kociara je ok, ale asi by som v tej vanicke babatko nevozila... preto sme brali aj hlboku vanicku.

mmacko
autor
15. apr 2010

Jeeeej, Iris, ty si poklad. Super info. Uz sa tesim na info, ked s nim budes jazdit a das nove info.
Paradna cena, tusim sa dam nahovorit muzom na to druhe babo 😉. Len este predat moj terajsi kocik, pre dcerku uz staci golfac.

mmacko
autor
16. apr 2010

Iris, mohla by si sem prosim hodit realne foto toho kocika.Vsade som videla zatial len tie oficialne foto.
Diky mo 😉

monikamaz
21. apr 2010

Dnes sme boli s kamoškou v Babymarkete v Bratislave a tie smarty sú super, športový kočík aj s normálnou vaničkou je tam za výbornú cenu 349 Eur, vyzerá fakt super 😉 , ja ešte kvôli farbe zvažujem Teutoniu, nuž uvidím, ako nám to výjde finančne 😔

misa2010
27. apr 2010

ahoj iris17, vdaka za radu, prave zhanam, kde sa da tento kocik kupit, takze sa vyberieme tiez do Viedne asi..ja potrebujem to iste ako si kupila ty, len miesto hlbokej vanicky chceme k tomu autosedacku, ktora sa da pripevnit ku konstrukcii..snad budu mat vsetko co potrebujeme..mohla by si este napisat, aky velky je kocik ked sa zlozi, ci vojde aj do mensieho kufra, dakujem..

lenourek7
28. apr 2010

Ahoj Iris17, nemas nahodou internetovou adresu nebo presnou adresu toho obchodu Baby1market? Ja to nemuzu najit.
Dekuji velice.

borik
28. apr 2010

Ahojte, konecne diskusia k veci. Tiez zvazujem kupu Britax Romer B smart len este nie som rozhodnuta ci 3 alebo 4 kolesovu verziu. Osobne sa mi nepaci pri kolke, ze ma jedny kolieska mensie.
Rada by som kupit pre 9 mes chlapceka kombinaciu sportiach a autosedacku asi aj s adapterom.
Prosim poradte mi kde sa da kupit najlepsie a ci je to to najlepsie pre babo, mame trochu problem ze este nesedime ani nelozime lebo sme boli dlho v nemocnici.
Som vdacna za kazdu info, tie videa boli fantasticke a Iris je poklad, ze nas tak podrobne informuje. Iris ak by si mala nejaky kontakt na tu Vieden napr mail bola by som velmi rada. Dakujem Vam a tesim sa na dalsie prispevky.

mmacko
autor
29. apr 2010

Borik, ja som si ho tiez bola pozriet nazivo. Podla mna je v pohode aj ked nesedite, ide do roviny polohovat a ma super strechu, ked sa odzipsuje v strede, predlzi sa ti o 1 diel, kde je akoby sietka proti hmyzu. Vyzera inak super, aj vanicka je dost velka. Kocik sa lahko sklada, lahko otaca sportova cast. Len sa mi nepacia kolieska a odpruzenie, keby som ho chcela od narodenia, ale od polroka je to v pohode (ja preferujem gumenne kolieska, tie plastove a pre dieta do polroka aj trosku odpruzenie, tento nie je odpruzeny vobec).
V BM stoji sportiak 269 eur co je podla mna super cena 😉

borik
29. apr 2010

Ahoj mmacko,
dakujem za odpoved. Pre aky kociar si sa rozhodla Ty? Mne sa tiez pacia viac gumove kolieska a odpruzenie a este neviem ako je to s brzdenim z kopca ked nema rucnu brzdu. Ideme papat a este sa pridem na chvilku porozpravat ktym pojdeme von.
Dakujem za info.

mmacko
autor
29. apr 2010

borik, ja som si uz tento pozerala pre druhe, ze od narodenia, ale to este nie je ani na ceste 😉. Pre dcerku, ktora ma necely rok mam Pliko. Ale ako prvy som mala neodpruzeny kocik a pre novorodena nic moc. Potom som si kupila abc design, ten je superne odpruzeny a ma super gumenne kolieska. Ten sme mali do cca 6 mesiaca. Teraz ho aj predavam, celu 3 kombi, bol fakt super, ale pre druhe sa mi ziada zmena a kym sa narodi, este nejaky ten cas prejde a nepotrebujem doma 2 kociky.
Keby si mala zaujem o 3 kombi abc design, napis mi do IP, predavam za 320 eur (povodna cena skoro 500 eur a bol pouzivany velmi malo, lebo dcerka od oktobra spala vacsinou na balkone v inom kociku 😉 ).
Ja inak tiez nechapem, ze vsetky super znackove kociky, ktore sa mi inak pacia maju plastove kolesa a nie su skoro vobec "makke" (odpruzene) ( CP, Jane, Concord) - pre vacsie dieta v pohode, ale pre novorodenca nic moc a to byvame v meste, ale v okoli mame zamkovu dlazku a staci raz za cas ist do parku, kde je horsi teren a hroza.

kratena
29. apr 2010

Cožeee???
On není vůbec odpružený? To je teda čára přes rozpočet!!!!

mmacko
autor
29. apr 2010

Vsak to, krasny kocik, dobra znacka, super cena.....keby mal take gumove kolesa ako moj abc design, tak mi ani nechyba odpruzenie, ale kombinacia tvrdych koliesok a neodpruzenia je naozaj pre deticky od pol roka podla mna. Skoda, velmi som bola do tohto kocika zamilovana ☹

borik
30. apr 2010

Ahojte, tazka volba. Velmi sa mi paci. Viete ho niektora porovnat napr s Teutoniou?

borik
30. apr 2010

Alebo porovnat s graco trekko?

mmacko
autor
30. apr 2010

Borik, no teutonie mne sa velmi pacili, ked som bola tehu, ale teraz vobec, ani neviem, preco som zmenila nazor. Ale je asi lahsi ako teutonia, krajsi, lepsia strecha. Teutonia je ale odpruzena.
A graco vobec osobne nepoznam, takze ti nepoviem. Ale z vlastnej skusenosti a skusenosti vela kamosiek, najlepsie je kupit si nejaky hlbokac (najma ak budes mat zimne babo) - najlesie PP a po takych 7 mesiacoch aj tak budes chciet zmenu, tak si kupis nejaky lahky a kvalitny sportak, kludne aj tento B-smart 😉

borik
1. máj 2010

Ahoj mmacko,
dakujem za odpoved.
Mi mame 9 mesiacov a to je presne to co pises. Doterz som mala hlbokac s velkou vanickou a dobre odpruzenymi kolesami a teraz sa mi uz ziada nieco lahke a spratne ale take aby som s tym mohla ist aj na vylet a nerozsipalo sa mi to v polceste.
B smart sa mi paci len ma odraza, ze nie je odpruzeny a nema rucnu brzdu, co v narocnejsom terene moze byt problem. Inak si tiez myslim, zeby to bol potom skoro dokonaly kociar. este zvazujem ci trojkolku alebo 4or.

mmacko
autor
1. máj 2010

Borik, tak pre 9 mesacne je to super kocik. Lahucko sa ovlada, ale potrebujes rucnu brzdu? Podla mna, ak nechodis vela po kopcoch alebo nemas kopec niekde pri dome, kde chodis denno denne, tak to nie je nutne mat tu brzdu.
Co sa tyka poctu kolies, to ti neviem poradit, ja som nejak zasadena na 4, aj ked som pred nedavnom zvazovala Bumbleride Indie, co je 3 kolesovy, ale nakoniec som si aj tak kupila 4 kolesovy.
Inak, toto je fajny kocik, dobra znacka, super cena ...daj potom vediet, ako si sa rozhodla 😉

misa2010
2. máj 2010

ahojte, tak ja som bola pozriet na ten Britax/Romer B-smart 3kolesovy v Bratislave na Vajnorskej v Babymarkete, k autosedacke Romer nie je ani treba adapter, velmi jednoducho sa naklikava sportova cast aj vajicko..vajicko sa mi zda trosku drahe, cca 150 eur, ale ine tam nepasuje, tak to asi kupime, len pockame, kym dostanu v cierno-sedej farbe..lahucko sa sklada, potah sa da prat, sportova cast sa da spustit do uplneho lahu aby babo lezalo pekne rovno..

zuzi26
3. máj 2010

ahojte mna zaujima tiez tento kocik, tiez som ho videla v babymarkete - ma vybornu cenu a fajn funkcie...ale konstrukcia sa mi zdala dost robustna a kolieska velmi velke. Plus bol naozaj dost tvrdy, aj sportova cast sa mi zdala dost mala na sedenie. To je ale asi nevyhoda kocikov, kde sa da sedacka prehadzovat. Ja mam teraz bumbleride Indie, ten je super velky priestranny a lahsie ovladatelny. Ale v novembri cakame druhe baby a rozmyslala som nad zmenou. Paci sa mi to otacanie sedacky..Ale mne sa ta strecha zda dost mala, ok da sa odzipsovat o tu jednu cast, ale ked nahodou prsi, tak to neviem ako sa riesi. Vanicka sa mi zdala fajn. Ale videla som ho len kratko a nemala som k nemu pokec. Tak mozno ma presvedcite a pojdeme do neho🙂 😉

mmacko
autor
3. máj 2010

Zuzi, mne sa aj indie velmi paci. Ved si k nemu dokup len tu vanicku 2010, ta ma samostatnu striesku. A je urcite trosku maksi pre novorodena ako b-smart.
Velke kolesa su inak super, len skoda, ze nie su gumove. Velka skoda, ze b-smart nie je ani trosku odpruzeny, ten cerveny je kraaasny. Ale aj tak, ja chcem, aby sa mi kocik zmestil po zlozeni na dlzku do kufra a tento mi presahuje ☹. Ozaj, ten indie sa da aj viac zlozit, lebo co som ja videla, tak bol dost vysoky po zlozeni, to predne koleso tam trcalo do vysky.

zuzi26
3. máj 2010

no prave ja mam dilemu, ci si nechat Indie a dokupim len vanicku, alebo ho radsej predam a pokukam nieco nove. Na britaxe sa mi paci to otacanie sedacky, to mi na Indie chyba. Ale inak je bumbleride bezkonkurencny, hlavne lahunky, spratny, priestranny, aj dizajn sa mi viac paci. Len to otacanie, aby som videla na babo od pol roka mi chyba...

mmacko
autor
3. máj 2010

zuzi, ja som mala tu istu poziadavku, otocnu sedacku, aj mam taky kocik, ale mame aj pliko a aj tak vsade chodime len s nim a ten s otocnou mam len na balkon. A od polroka je v pliku a skoro vobec mi to nechyva. Ja som bola isty cas velmi zalubena do indie a stale po nej pokukavam. A ked je uz ta nova vanicka, tak je super. Len si mi nenapisala, ako je to s tym zlozenim. Vsak dokup len vanicku na indie a potom, ked bude mat male polroka, uvidis 😉

cerka
4. máj 2010

My už jazdíme týžden na Britax Romer B- smart 3 2010, objednali sme ho cez babystar.cz a sme s ním maximálne spokojní

ninnaricci
5. máj 2010

baby...nemohli by ste hodiť niektorá reálne foto kočiarika? ...lebo ja nemám možnosť si ho obzrieť osobne...a realné fotky by mi pomohli pri rozhodovaní 😉
...a čo to odpruženie??? veď píšu že je celoodpružený...jasné že asi nehojdá...ako sa s ním jazdí???

mmacko
autor
5. máj 2010

Nina, no vsak to,ze pisu, ze celoodpruzeny. Ako necakam, ze bude hojdat, ale on ani trosku nepovoli, ked ides napr zdvihnut kocik. Ale ako som pisala, pre dieta od polroka v pohode, pre novorodena asi tiez, len ja som zatazena na odpruzene kociky pre novorodena (moj abc design je paradne odpruzeny, tak som nim rozmaznana v tejto oblasti).

lenourek7
5. máj 2010

Cerka, jezdis s nim jen po meste nebo i po neupravenem terenu? Ja jsem od zacatku chtela odpruzena kolecka, protoze bydlime na vesnici, ale budu jezdit i ve meste. Zamilovala jsem se to Britaxu, protoze je lehky, skvele se sklada a vsechno se krasne sundava a nandava a hlavni vec, jde na ni autosedacka, kterou jsem pro mimco chtela uz od zacatku-Romer, protoze budeme hodne cestovat autem. To odpruzeni a ta kolecka me ted trosku odrazuji a jsem z toho zmatena. Cekame prvni a nevim, zda je to pro novorozene spatne nebo ne.Dekuju

ninnaricci
5. máj 2010

mmacko...ja viem, že keď si mamina už raz zvykne na poriadne odpružený kočík...tak ťažšie si zvykne na iný 😉
...ja tiež ešte stále váham...ja ho chcem na jeseň, zimu...takže začínam uvažovať či by neboli lepšie nafukovacie kolieska na kočíku...a hlavne neviem či by tam drobec ako 1 a polročný mal pohodlie...
...teraz chodíme s golfkami...ale viacmenej tam už len spinká v kočíku...lebo už neobsedí vkľude...tak neviem, či nám ho ešte bude treba 😒
...podľa mňa je to krásny kočík...za dobrú cenu...

..mohli by k tomu predávať nafukovacie kolieska...to by hneď zlepšilo mäkkosť kočíka 😉

loginko1
5. máj 2010

ninnaricci
ja som na ten kočík pozerala v obchode, mám pocit, že veľkosťou sedacej plochy aj výškou chrbtovej opierky je yrovnateľný s Pegom GT3, čo je asi najpriestrannejší kočík, tak si myslím, že úplne v pohode aj s fusakom, a to že má otočnú sedačku je super 😉