icon

Chceme kúpiť kočík už v piatom mesiaci. Je to zavčasu?

karamelka14
18. feb 2013

Kočky, pls poraďte. Manžel včera zahlásil, že chce, aby sme kúpili kočík už teraz, aby sme potom nemali naraz veľké výdavky. Kočík už máme dlho vybratý a meniť ho isto nebudeme a zrovna teraz je aj v akcii, tak by sme ešte nejaké to euro ušetrili. Čo myslíte, máme ešte s kočíkom radšej počkať a kúpiť teraz niečo iné (napr. postieľku, výbavu na kúpanie...) alebo je to jedno?

awalancha3
18. feb 2013

.nekupovat pre dieta veci dopredu... je vyjadrenie najhlbsej nedovery v dieta, jeho zivotaschopnost, tie babske priserne povedacky, o tom, aby sa to nezakriklo je dost velka krivda na teseni sa mamicky, na zaobstarani vybavicky ked este ma pre to nadsenie, chut a fyzicke moznosti......Alebo si snad svokra mysli, že kupenie troch dupaciek zapricini tragediu? alebo, ze ked sa nedajboze nieco s dietatko stane, tak vybavicka v kufri zapricini vacsiu bolest?.....nepochopitelne....

froschka
18. feb 2013

ehm....pokial si tak nabozensky zalozena tak si kocik nekupuj....bude mat cas manzel kym budes v porodnici...iba sa dajaky vyberies a rezervujes....ale neviem podla mna je to totalna blbost taketo povedacky takze rob ako ti srdce a mysel kaze 🙂

sense
18. feb 2013

ja som bola v tretom mesiaci ked sme objednavali kocik a dobre sme urobili, lebo sa k nam domov dostal az pred dvoma tyzdnami, takze sme cakalii takmer styri mesiace....teraz som v 30tt a mame vsetko co potrebujeme na zaciatok.....a som aj rada, lebo mam skrateny krcok a bolesti v podbrusku a musim vela lezat....a tak som aj rada ze nemusim este len teraz veci zhanat...obzvlast ked sme museli vsetko kupovat nakolko nemame nikoho kto by nam niekt. veci mohol poziciat....a na povery neverim....ked sa ma dieta narodit v poriadku narodi sa bez ohladu na to ci mas vybavicku kupenu vopred al. nie

lujza123
18. feb 2013

@karamelka14 ja som kocar kupovala v 8 mesiaci a dakujem pekne. Sli sme na moravu asi hodinu cesty, to sme museli 50 x stat koli mojmu curaniu, v predajni som bola taka utahana ze obchod cislo 2 nehrozil, nic sa mi nechcelo, ani pozriet na tie kociky..cesta naspet, nejaky ten obed...proste vylet ktory som "dospavala" este dva dni fakt paraada......radsej skor alebo objednat cez net ako na poslednu chvilu

zuzulica
18. feb 2013

@karamelka14 Toľko ti poviem, ja som chcela všetko kupovať až keď nastúpim na materskú, aby to nebolo moc skoro, lebo čo ak sa niečo stane a predvčerom som na bazare našla kočík za dobrú cenu, čo by sa nám páčíl, tak ho môj práve vezie domov.... 😀 Keď je za dobrú cenu teraz, tak kúp 😉

magdalenocka
18. feb 2013

my sme kupovali pri prvom babatku v piatom mesiaci este som ani brucho nemala a vobec som neuvazovala ze by sa mohlo nieco stat. pri druhom sme tiez relativne skoro tusim v 6.mesiaci som bola.

miskanasa
18. feb 2013

tiež sme teraz kupovali a som v piatom, ....pokial ho mas kde odložiť tak si myslím že je jedno kedy& ho kupis🙂🙂

gubcikova
18. feb 2013

@karamelka14 ja som pri malej kupovala v 20tt,tam som mala aj vecičky opraté v 25tt.a pri synovi som kupovala týždeň pred pôrodom.došiel za 2týždne ked sme mohli ísť už von,tam sme sa neponáhlali.vecičky som si prala na vianoce ked som prišla z rizikového.

monyccka
18. feb 2013

@karamelka14 ja by som teda ani minutu nevahala..dobra cena, vas vysnivany/vybraty, mate nanho prostriedky..co viac este? Ked bude babo na svete, nebudete mat ani cas ani chut behat po obchodoch a nahanat vybavicku ;) Mne sa prve dva mesiace zliali do jedneho velkeho kojenia-prebalovania-driemania-nosenia-placukupkania a co ja viem coho este..viem, ze ked som si po roku skusila vybavit den tesne po porode, mala som len hmlistu predstavu, ze som asi aj jedla, pila a spala..ale az po tom vsetko pre babo..kdezeee nakupy a hladanie vyhodnej ceny atd.. Drzim prsty, nech sa stastne dogulate do konca a kasli na povery, este nikomu nepomohli, akurat ti z nich bude uzko..21.storocie si uz nezasluzi verit takymto povedackam.

luna13
18. feb 2013

ja neviem ale ja by som v piatom mesiaci este nekupila to netvrdim ze ho nemas kupit ale je to este haklive a moze sa vselico stat samozrejme aj neskor ale je tam mansia pravdepodobnost ja by som pockala 🙂ale to je len moj nazor ja som dosla o dietatko v siestom mesiaci neviem keby vidim ten kocik doma asi by mi bolo tazsie:(ale to som ja je na tebe ako urobis pisem len svoj nazor🙂

11nika11
18. feb 2013

ked je v akcii,chcete ho tak preco nie...kupte ho..neskor este budete mat mnoho inych vydavkov 🙂 my sme kocik kupovat tiez kolo 5.mesiaca ale nie preto,zeby bol v akcii,proste sme sa uz vedeli dockat 😀

bronia13
18. feb 2013

@karamelka14 to je blbost nic nechystat a nekupovat az sa babetko narodi... sorry ja pri prvom som nechystala nic a dopadlo to zle, pri druhych dvoch som mala vsetko nakupene a su zdravy ako buk tak never takym poveram 🙂

lencika
18. feb 2013

Ahoj, ja som zacala kupovat, tak od 7 mesiaca, ale ked sa ti nieco paci a hlavne vystihnes dobru cenu treba kupit, ved teraz sa da predat vsetko, nepocuvaj nikoho rob ako citis, predsa kazda sme ina a hlavne tie peniaze kup ked mas na to peniaze

kvetinka211
18. feb 2013

@karamelka14 kupuj ked je akcia 🙂 aspon neskoncis ako ja, co mi prisiel nakoniec kocik az po sestonedeli 😀

kkl82
18. feb 2013

my sme tiez kupovali v stvrtom mesiaci, lebo bola "akcia". no a potom, kym sa maly narodil, boli ovela lepsie "akcie" a usetrili by sme viac.... ale o to nejde, povery vypustit z hlavy - tie vznikli vtedy, ked boli na vyber az dva kociky - cerveny a modry. stacilo ist do obchodu a kupit aj pred odchodom z porodnice. dnes tomu uz tak nie je, kludne si kupte, co sa vam paci a kedy sa vam to hodi. len mysli na to, ze ho musis niekam odlozit este na par mesiacov, mne ta velka krabica v detskej liezla riadne na nervy, preto som ju radsej zakryla plachtou 😝. a moj chlap bol uzasny, ten si ho obcas vybalil a kocikoval po byte naprazdno, tak velmi sa z neho tesil 😀 😀 😀

svetlusska
18. feb 2013

@karamelka14 pokial je v akcii tak preco nie, aspon usetris 🙂, ja som kupovala az v 7 mesiaci ale nemala som ho doma ale u mamy....

cukriiicek
18. feb 2013

Dnes som riešila aj ja či kúpiť alebo nekúpiť postielku za perfetnú cenu komplet aj s ortopedickým matracom a doplnkami.Som v 4mesiaci a zdalo sa mi to skoro ale idem do toho myslím pozitívne žiadne povery si nepripúšťam,mam termín v auguste keď bude strašne teplo všade hic a ja budem s tym bruškom obrovskym všetko zhaňať.V 7mes by som chcela mať už skoro všetko,nikdy nevieš kedy to príde aj skôr.Takže kupuj 🙂 🙂

kinna
Odpoveď bola odstránená
monika15
18. feb 2013

@karamelka14 urcite ano !!! ja som nic nemala kym sa maly nenarodil, dobre no , 2 dni pred cisarskym svokra kupila kocik ale bol u nej ja som nevidela kym sme nebrali maleho domov.
proste NIC som nemala.......
moja kamoska zariadila 2 izby, kociky postielka vsetko , a dieta zomrelo pri porode takze ....
urcite verim a povery sorry ......
proste dalsia tiez mala vsetko a urgentny cisarsky v poslednej minute zachranity... keby nezrobia cisarsky tak tiez babo zomrie ....
proste je to pravda.... ja som zasadne PROTI>>>> 🙂))))))))))))

katie555
19. feb 2013

@monika15 podla tvojej teorie by sa rodilo neskutocne mnozstvo mrtvych babatiek...

autorke - kludne kup ..ja som mala kocik tiez okolo 20 tt...tiez na povery neverim..neskor sa ti bude horsie pohybovat, budes rada ked budes mat vsetko prichystane..a teiz ako tu uz niekto pisal male sa moze rozhodnut prist aj skor 😝

monika15
19. feb 2013

@katie555 kazdy ma svoj nazor.... ja poznam ludi co mali vybavu a babo proste zomrelo.... a takisto s tou kamoskou bola a pozerala na nu ako sedi a hladka postielku, a hracky !!!! meisace v tmavej izbe presedela, takze neutoc ak take situacie su pre teba ok........

fazulka_mala
19. feb 2013

to sa proste neda nekupovat nic a nepripravovat nic, ved cele tehu je o tom, tych 9 mesiacov, aby sa rodicia, buduca mamicka mohla pripravit na porod a prichod dietatka. a uzivat si to naplno. piaty mesiac je idealny, cely druhy trimester je idealny, nikdy nevies, aky bude ten treti, ci nahodou nebudes musiet lezat, byt v nemocke, mozno nebudes vladat velmi chodit, pozerat a nakupovat. ja som zacala v 7. mes velmi pomalicky, postupne a teraz ani neviem kde mi hlava stoji a uprimne zavidim tym, co uz maju vsetko pokope, preprate, prichystane a mozu si vegetit

warholette
19. feb 2013

@monika15 a ja poznam ludi co mali vybavu a babo nezomrelo, pani optimistka, ze ti nie je hanba takto rozpravat a strasit tehotnu zenu

monika15
19. feb 2013

@warholette ty co sa zavadzas.... to je realita zial bohu.. moha skusenot,
dakuj bohu ze ty si nemala taku skusenost.....
ked sa ti nepaci nejaky nazor tak listuj dalej...a neprovokuj.

kalifa28
19. feb 2013

@karamelka14 nevšímaj si uchýlakov a kup si čo chceš a kedy chceš 🙂

kalifa28
19. feb 2013

btw, pri mojej druhej dcere som mala všetky veci ešte pred jej počatím 🙂 a malinkej sme kupili už len pár drobností, aby sa nám to ,, akože ,, rátalo, že teda čakáme bábenko 🙂

kalifa28
19. feb 2013

@cukriiicek dobré rozhodnutie 🙂 tiež som rodila v auguste, nechcem strašit, ale určite si pamätáš, čo za tropicke leto bolo a poviem ti, že keby mi niekto v juni, juli, auguste, povedal že ideme kupovat výbau, pošlem ho do..... 😠 😠

katie555
19. feb 2013

@monika15 hej ja netvrdim ze sa nestava, ale neverim tomu ze to babatko zomrelo lebo rodicia nakupili vybavicku, alebo ju mali doma...logicky sa zamysli uz len tu kolko mamiciek prispelo a takmer kazda mala vybavicku skor ... a po dalsie - vela mamiciek nekupuje novu vybavicku pre druhe dieta - pouziju to co maju...co potom? ved kazdy by bol jedinacik podla tvojho nazoru

shaga
19. feb 2013

Urcite kupit kocik ked je v akcii a vysnivany aj ja som kupovala skor a to som mala rizikove tehotenstvo od zaciatku.

tehula
19. feb 2013

rozhodne kupit. Ja by som kupila kludne aj skor, ak by bola dobra akcia nan. Hlavne je, ze presne vies, aky chces, ja som sa potrebovala najprv dlhe tyzdne zorientovat, ake kociky su, na ake pouzitie, kto su vyrobci, ake doplnky volit atd.... ale kupovala som napokon asi v 7mesiaci, aj to som sa bala, aby sa dodanie nenatiahlo a ja neostala bez kocika po porode.
Na povery never, kto veri, len zle si privodi. Tak nech sa dobre kocik vozi