Čierny kočík - výhody a nevýhody na leto
Ahojte, kto ste mali/máte čierny kočík, kúpili by ste si ho znova? Bude v ňom príliš teplo bábätku v lete? Aké sú ďalšie výhody, nevýhody? Páči sa mi čierny Cybex balios, najviac ma oslovila táto farba, bábo sa má narodiť na prelome marec/apríl. Prosím, nepíšte mi, že čierna sa pre novorodenca nehodí a že je to ako truhla, a podobné reči, skôr mi ide o tú praktickú stránku a osobné skúsenosti. Ďakujem 🙂
@anonym_autor mame cierny ale thule. Strasne vybledol. Na to ze je to znacka hruza des. Nemyslim ze by vo vanicke bol vacsi hic lebo cierny
Mame cybex thalos tmavomodru vanicku a cierny sportak (takto to vychadzalo cenovo najlepsie😁). Podla mna to bolo v pohode aj tak sme pocas najvacsich horucav vramci dna nekocikovali akurat ta farba na sportaku je trochu zmenena akoby do fialova ale sytost ostala. Septembrove dieta mame🙂
Mala som antracitovú v kombinácii s inou farbou , farba vybledla, niekde viac inde menej. Ďakujem nikdy viac
Počas najväčších horúčav aj tak po vonku/po slnku chodiť nebudeš, kúp si taký kočík aký sa ti páči. Ty ho budeš "šoférovať" nasledujúcich pár mesiacov. Akurát ako bolo povedané vyššie, čiernu farbu ti po čase slnko z látky "vytiahne" tak nebude už vyzerať tak krásne ako na začiatku - ale to na jeho funkcií nič nezmení.
Cybexy majú otvory na prieduch vzduchu aby sa z dieťaťa nestalo volské oko, len treba myslieť na to že tam sú a že je fajn ich použiť (a v zime/na jeseň zase naopak ich mať zazipsované).
Každý čierny vybledne, čo počúvam z okolia
Tiež sme mali čierny a vybledol na určitých miestach do hneda
A tiež nebol lacný kočík , ako nechápem
Tu už nikto nič negarantuje do kelu 😄😄
mala som vybraty tmavy kocik (nie sice cierny, ale tmavy) - dala som na rady a skusenosti inych a isla som do bledsej farby, prave kvoli vyblednutiu… tiez cakame marec/april, takze prave do slnecneho obdobia
Máme čierny, v lete by bolo asi rovnako horúco vo všetkých a beztak sme chodili von len skoro ráno a podvečer , keď cez obed tak len v tieni. Inak nevybledol, na margo komentárov vyššie
mala som vybraty tmavy kocik (nie sice cierny, ale tmavy) - dala som na rady a skusenosti inych a isla som do bledsej farby, prave kvoli vyblednutiu… tiez cakame marec/april, takze prave do slnecneho obdobia
@anonym_b4bdfb páčil sa mi aj béžový, ale ten má teraz každý a zase do takej čľapkanice sa mi zdá nepraktický, bojím sa, že by sa rýchlo zašpinil. Aj som kedysi béžový mala a stále som ho čistila. Aj neskôr, keď už bude dieťa sedieť a jesť v ňom niečo, rýchlo sa upatle. Asi každá farba má svoje pre a proti.
Mám asi ôsmy čierny Cybex a mevybledol, ale prémiové rady. Thule vybledol, joolz vybledol. Balios tiež vybledne a je to malý kočík, ten tak pre bábiku. Ak mám poradiť úprimne, tak čierny, dobrý kvalitný kočík bugaboo jedine. Priam je shit, ten som vyšmarila po mesiaci, ostatné vanicke cybexy nie sú dobré v ničom, joolz by som si už nekúpila ani plastenku (otrasný reklamačný servis, príšerný prístup k zákazníkovi). Najlepší je isto thule, ale tam by som šla do béžovej vaničky, tá bola stále ako nová. Sportiak čierny bol krásny aj po lete, tak by som šla do tejto kombinácie ak už.
Mám asi ôsmy čierny Cybex a mevybledol, ale prémiové rady. Thule vybledol, joolz vybledol. Balios tiež vybledne a je to malý kočík, ten tak pre bábiku. Ak mám poradiť úprimne, tak čierny, dobrý kvalitný kočík bugaboo jedine. Priam je shit, ten som vyšmarila po mesiaci, ostatné vanicke cybexy nie sú dobré v ničom, joolz by som si už nekúpila ani plastenku (otrasný reklamačný servis, príšerný prístup k zákazníkovi). Najlepší je isto thule, ale tam by som šla do béžovej vaničky, tá bola stále ako nová. Sportiak čierny bol krásny aj po lete, tak by som šla do tejto kombinácie ak už.
@anonym_3fa8be nad Priamom ani neuvažujem, to je len taká štýlovka do mesta. Balios má aj odpruženie na hojdanie, to mi vyhovuje, to má máloktorý kočík. Bugaboo je veľmi nízky pre nás, my sme s mužom vysokí. A Thule sa mi nepáči dizajn, za mňa je to strašne škradedý kočík, hlavne tá trojkolka, ja s ním neplánujem športovať.
@anonym_3fa8be nad Priamom ani neuvažujem, to je len taká štýlovka do mesta. Balios má aj odpruženie na hojdanie, to mi vyhovuje, to má máloktorý kočík. Bugaboo je veľmi nízky pre nás, my sme s mužom vysokí. A Thule sa mi nepáči dizajn, za mňa je to strašne škradedý kočík, hlavne tá trojkolka, ja s ním neplánujem športovať.
@anonym_autor je to na tebe, budeš sklamaná. Balios je hrozný kočík, malý, krátke pásy, odpruženie je také - aby bolo, látky sa zle čistia, celý kočík je veľmi lacno vyhotovený. Bugaboo má aj adaptéry na vyvýšenie mimochodom. Ja by som radila si to riadne odskúšať. Nepoznám nikoho, kto by si dobrovoľne nechal balios, keď zistili, čo je to za kočík. Kočík je hlavne o praktickosti, nie o dizajne, aj keď chápem, že chceš mať niečo pekné. Dobre si to poskúšaj a potom sa rozhoduj.
@anonym_autor je to trosku davnejsie ale mala som cierny kocik Gesslein..s bielou konstrukciou. To si mozes poskladat farby ake ty chces. Ta farba vobec nevybledla...bol nadherny stale. Strieska mala zo spodu aj zips,kde bola sietka. Cize v lete sme zips rozopli a maly mal len sietku. Ano kocik bol samozrejme drahsi ale nelutujem to ,bol skutocne velmi kvalitny a krasny. Este aj zvrchu striesky bolo okienko,kt. sa dalo otvorit aj zavriet.
Mam letne deti a cierny kocik, nikdy som nevidela nijaky problem v ciernej farbe ako takej.
My tiez thule mame, a vybledol riadne. Pravda, u nas je vela slnka a kocar bol dennodenne na slnku. Inak v nom nebolo viac horuco.
@anonym_b4bdfb páčil sa mi aj béžový, ale ten má teraz každý a zase do takej čľapkanice sa mi zdá nepraktický, bojím sa, že by sa rýchlo zašpinil. Aj som kedysi béžový mala a stále som ho čistila. Aj neskôr, keď už bude dieťa sedieť a jesť v ňom niečo, rýchlo sa upatle. Asi každá farba má svoje pre a proti.
@anonym_autor ja som vybrala nakoniec odtien “cocoa” - tmavsi od bezoveho, ale svetlejsi od hnedeho… fakt “kakaovy” - ako zarobene Granko 🙃 mala som povodne vybrany tmavy, smaragdovozeleny - tam by ma ozaj stvalo keby nejako skaredo a nerovnomerne vybledol 🙈 suhlasim ze kazda farba ma pre a proti
@anonym_autor inak kolegyna ma presne bezovy Balios S Lux (ma 3 tyzdnove babo) aj ho dost casto v takom prevedeni “stretavam” to je fakt… ona je zatial s kocikom spokojna
No ja som mala kocikov viac, a kazda farba vybledla. Aj cierna, aj oranzova, aj modra. Tomu sa vyhnut pri kociku podla mna neda. Co sa berie- to sa derie. Kocar vyber podla seba, farbu aka sa ti paci a hlavne aby sa ti s nim dobre manipulovalo.
@anonym_autor samozrejme že je v ňom teplejšie aj o pár stupnov keďže čierna farba pohlcuje slnečné žiarenie. Nechápem tie sliepky čo kúpia decku v lete čierny kočík 🤭
@anonym_autor samozrejme že je v ňom teplejšie aj o pár stupnov keďže čierna farba pohlcuje slnečné žiarenie. Nechápem tie sliepky čo kúpia decku v lete čierny kočík 🤭
@anonym_ce3d5b ano, preto beduini, nomadi a moslimovia nosia tmave farby. Aby im v tej pusti bolo teplejsie. Kotkodak. Si sa dobre zhodila.
Tak toho vyblednutia sa až tak nebojím, veď vaničku bude mať pár mesiacov a športový možno rok a pol a potom aj tak chcem nejaký iný športový, lebo už 2ročné sa asi do Baliosu nezmestí. To si uvedomujem, ale to mi nevadí. Aspoň bude zmena. Veď to asi málokto používa 3kombináciu naozaj až do tých 3rokov. A keď nepredám ďalej, nič sa nedeje, niekde ho už posuniem.
Tak toho vyblednutia sa až tak nebojím, veď vaničku bude mať pár mesiacov a športový možno rok a pol a potom aj tak chcem nejaký iný športový, lebo už 2ročné sa asi do Baliosu nezmestí. To si uvedomujem, ale to mi nevadí. Aspoň bude zmena. Veď to asi málokto používa 3kombináciu naozaj až do tých 3rokov. A keď nepredám ďalej, nič sa nedeje, niekde ho už posuniem.
@anonym_autor ja som asi divna ale my by sme mali jeden kocik keby sa druhe nepritrafilo tak skoro a nemuseli sme brat surodenecky. Ja uplne nechapem tomuto trendu ze ma dieta za 3 roky 5 roznych kocikov. A ak si myslis ze ho niekde posunies...pousmiala som sa a drzim palce..
@anonym_autor ja som asi divna ale my by sme mali jeden kocik keby sa druhe nepritrafilo tak skoro a nemuseli sme brat surodenecky. Ja uplne nechapem tomuto trendu ze ma dieta za 3 roky 5 roznych kocikov. A ak si myslis ze ho niekde posunies...pousmiala som sa a drzim palce..
@really8 tiež nie som z tých, ktorí vystriedajú aj 10 kočíkov, tak neviem, prečo na mňa útočíš. Pri prvom som mala jeden kočík od niekoho z rodiny vaničkový a jeden športový, čo mala dcéra do 3 rokov, vtedy Britax agile. A keďže som tehotná po 12 rokoch, už ho dávno nemám. A keby si lepšie čítala, napísala som, že si uvedomujem, že ak vybledne, asi sa tak ľahko nepredá, ale predsa ho nevyhodím do kontajnera, či ho posuniem v rodine alebo sociálne slabším alebo predám za symbolickú stovku tebe môže byt šuma fuk a usmievať sa môžeš koľko chceš.
@anonym_autor treba zvazit moznost vyblednutia - ale aj tu je to o tom, aky je material, kolko ho budete nechavat na slnku a ci vobec … ze babu bude teplo by som sa nebala, najnovsie rocniky uz maju velmi dobre moznosti odvetrania - ci uz v chrbtovej opierky alebo striesky, pri vanicke byva casto aj spredu aj zo spodu, dolezite je neprikryvat vanicku plienkou, vtedy sa zvykne prehrievat vzduch vo vnutri
@really8 tiež nie som z tých, ktorí vystriedajú aj 10 kočíkov, tak neviem, prečo na mňa útočíš. Pri prvom som mala jeden kočík od niekoho z rodiny vaničkový a jeden športový, čo mala dcéra do 3 rokov, vtedy Britax agile. A keďže som tehotná po 12 rokoch, už ho dávno nemám. A keby si lepšie čítala, napísala som, že si uvedomujem, že ak vybledne, asi sa tak ľahko nepredá, ale predsa ho nevyhodím do kontajnera, či ho posuniem v rodine alebo sociálne slabším alebo predám za symbolickú stovku tebe môže byt šuma fuk a usmievať sa môžeš koľko chceš.
@anonym_autor kde utocim? Co si vztahovacna. A co tu riesis kociky prveho? Hormony? Pousmiala som sa lebo ja neviem kocik predat ani za odvoz. Thule vanicka po jednom dietati detto.Kocikov je dnes na bazaroch po milu jarmilu.
@anonym_autor kde utocim? Co si vztahovacna. A co tu riesis kociky prveho? Hormony? Pousmiala som sa lebo ja neviem kocik predat ani za odvoz. Thule vanicka po jednom dietati detto.Kocikov je dnes na bazaroch po milu jarmilu.
@really8 ja nechápem, prečo tu vlastne riešite značky kočikov, koľko ich budem/nebudem mať, či ho potom predám alebo nie. Predmet diskusie je čierna farba kočíka, nič iné ma nezaujíma, ani vaše skúsenosti s bazármi. Ešte nie je ani kúpený a už sa tu rieši, či ho potom predám. To mi je momentálne skutočne jedno.
@really8 ja nechápem, prečo tu vlastne riešite značky kočikov, koľko ich budem/nebudem mať, či ho potom predám alebo nie. Predmet diskusie je čierna farba kočíka, nič iné ma nezaujíma, ani vaše skúsenosti s bazármi. Ešte nie je ani kúpený a už sa tu rieši, či ho potom predám. To mi je momentálne skutočne jedno.
@anonym_autor ale co sa pajedis? Vsak normalne sa rozvija diskusia. Si prvy raz na fore? Ved toto nie je vysluch ani statnice aby sme mohli odpovedat iba na to co sa pytas.

@anonym_autor krasny 🙂