Inglesina Avio 2011, 3 kombinácia. Ste spokojný?
Ahojte, ma niekto skusenosti s pouzivanim tohto kociara? Velmi sa mi paci, no u nas ho nikde nepredavaju, tak si ho nemozem nazivo pozriet. Pouziva ho niekto a je s nim spokojny? Myslite si, ze sa budu dat vyuzit vsetky 3 casti? Nie je nahododou hlboka vanicka prilis mala?
Dakujem za postrehy
mame sportak,s ktorym sme vlastne spokojny,hlavne kvoly preklapacej rucke,u nas je so slnkom fakt problem. ale je obovsky. a my vela lietame aj ce3stujeme dost autom,takze nieco skladnejsie by sa zislo. a tento kocik sa mi zda byt taky,uz na golfacsky styl,ale pohodlnejsi pre dieta. opravte ma,ak sa mylim. ak najdem to tienidlo,tak ho berieme asi. laska an prvy pohlad 😀
@estterka s pranim je to v pohode, vsetky latkove potahy sa daju odobrat a vyprat aj v pracke... ja som to uz 2x robila a su v poriadku.. (ale pre istotu som to prala v obliecke na paplon a na "jemnom" programe)...
ja by som ti ale odporucila pohladat aj nejaky obal na poskladany kocik.... tie lanka, ktorymi sa polohuje opierka chrbta su pristupne tak nech ti to napr.v lietadle niekde nezachytia alebo nepotrhaju.... to je vlastne negativum kocika, ktore mne osobne najviac prekaza.... 😉
@lenocka23 videla som,ze ma aj original obal a nie je az taky strasne drahy. ja ked lietam,davam kocik do sacku od smetiaka,takeho najvacsieho,aby sa neuspinil,ale takyto pekny kocik a hlavne ruzovy,by som asi do original obalu nejakeho dala. lebo obcas sa stane,ze nedaju kocik pri lietadle ale ide po tom pase ako kufor a vtedy sa zaspini 😒 super,ze sa da prat,to si ma potesila 😅 a teda ty si spokojna s nim,ze? tu sme ho nasli aj v celkom dobre cene,ci nie?
http://www.ebay.de/itm/Inglesina-Avio-Compact-E...
@estterka my sme ho kupovali tu http://www.bambini.sk/sk/4236/27/inglesina-avio... chceli sme v kamennom obchode, koli reklamacam a tak.... uz sme zial aj vyuzili... v globale som spokojna, ale su tam drobnosti koli ktorym uvazujem o vymene... ☹
@estterka ja som si az teraz vsimla ze nie si na SVK.. 😀 tie drobnosti sa ukazuju postupne.. napr dost kratka opeirka noziciek, strieska by tiez mohla byt dlhsia (hlavne v lahu) uz som reklamovala zlomeny taky vycnelok na ktory sa pricvakava madlo... jednoducho to raz vypadlo, ked som davala dolu madlo.... takze teraz mam pocit ze tie plasty, teda cely kocik je nejaky krehky.... ☹ ale asi uz nie som velmi objektivna... ☹
@lenocka23 hm,no kratka opierka noziciek,ale zas oproti inym golfkam a "skladnym" kocikom sa mi zda byt toto take pohodlnejsie pre dieta,ked to porovnam s tymi golfkami od inglesiny,tie sme aj videli nazivo a moc nas neoslovili. tu striesku musim vyriesit takym tym tienidlom v lahu,neviem ako sa to oficialne vola,ale ochrana proti slnku,pripevni sa to na striesku a zakryje aj v lahu vacsinu kocika,to keby sa podari niekde zohnat. podla teba,keby sa nieco pokazi,nedalo by sa to riesit cez nejaky inglesina servis ak tak? sice mne to na ostrove bude jedno,ktovie co by stalo postovne do nejakeho servisu ☹ ty pouzivas len tento kocik? lebo ja mam jeden,nie takyto drahy a tam sa da preklapat rucka,co je u nas skvele a je aj veliky a pohodlny,ale potrebujeme jeden taky mensi. neviem,lebo napriklad bee sa mi pacilo strasne podla videa a fotiek a ked som ho videla nazivo,tak nam vobec nesadol ten kocik. a toto neviem pozriet nazivo ☹
@estterka momentalne nie, kocik je v oprave, ale skusim cez den prehrabat fotky co mam aj s malym a ked najdem, poslem ti..
s BEE sme na tom boli podobne, velmi sa mi pacil na fotkach a videach, ale nazivo som bola sklamana, prislo mi to ako hrackarska stolicka... 😉 ja mam avio ako jediny kocik, pouzivam ho malo, vacsinou ked niekam chcem ist bez toho aby som nahanala dieta, alebo ked sme mimo domu v case spania... teraz mam pozicany TFK bugster a uvazujem ze avio predam a necham si ho...
@estterka
@lenocka23
my máme avio jako druhý kočárek, moc jsem od něj nečekala, ale ve finále jsem z něho nadšená a hodně mě překvapil. má drobné mouchy jako každý kočárek, ale v globále jsem s ním moc spokojená.
estterko, jestli chceš, pokusím se ti to během dne vyfotit v lehu. tady jednu fotku mám, ale vyfotila bych ti to třeba i s dítětem 😉
https://www.modrykonik.cz/fotoblog/ikarkulka/al...
@ikarkulka @estterka my sme mali predtym Stokke a Avio zial nieje tak vypracovany (co sa tyka kvality plastov) ako bol Stokke. Aby sa nam na 5 mesacnom kociku vytrhol plast s nitom a zlomil plast na uchytenie hrazdy je trosku cudne. No a to sme Stokke pouzivali bez takehoto problemu 1,5 roka.
Podla mna je Avio trochu nedomyslene co sa tyka skladania kedze nema vedenie plastov presne urobene a tak sa zachytavaju. Tak isto pri rozkladani sa plast nie vzdy dostane do spravnej polohy. Inak kocik ako taky je to fajn aj ked na tie nohy je to bieda. Malemu napriklad nohy trcia tak ze ich ma v kolenach ohnute. To uz aj Dema mala lepsie riesenie (vysuvne) ako ma Avio.
No a na co si treba zvyknut to je zvuk od koliesok ked ide clovek po zamkovej dlazbe. Tie vyplne kolies su tam len zatlacene plasty a hrkaju. Dalsia vec je ze guma na kolesach chyta do seba vsetky kamienky a dost to potom pocut. Treba ich vyberat odtial a ostavaju tam diery. No a to okienko je tam tiez tak ze aj ked maly lezi tak cez to okienko nevidim ci sa pozera dole alebo ci ma zavrete oci a spi. Ako sa tu pisalo obcas sa pri polohovani opierka chrbta neuvolni na oboch stranach.
To je par negativ toho kocika. Na druhej strane je spratny a hlinikova konstrukcia je velmi dobre urobena, kym nepride po plastove diely. Z toho co je na trhu je to asi to lepsie no na druhej strane ak clovek ozelie celu rucku a da sa na golface tak tam ma v inych cenach porovnatelny vyber.
Ja by som uz tiez nesla do Avia... Ani taky pohodlny sa mi nezdal, dcerke priserne prekazala uzucka tvarovana opierka na ktorej vedela spat len s rukami prilepenymi k trupu ☹ co sa tyka striesky a cestovania, nieje nad maclaren techno xt 😉
@andrejo my máme druhý kočárek mamas & papas urbo. do toho se kamínky (do koleček) zachytávaly mnohem víc, do avia se mi kamínek zabodne sem tam, stačí ho nohou sundat a hotovo. ani žádné velké dírky jako u urba to nenechává.
hlučný mi taky nepřijde, to jsou zase mnohem hlučnější kočárky.
co se týká skládání a rozkládání, tak tam naprosto bez problémů, možná jste měli nějaký horší kus.
je pravda, že ty plasty nejsou úplně z nejkvalitnějších a že opěrka se občas nechce uvolnit, že s tím člověk musí trochu zahýbat, než ji sklopí.
ta podpěra nohou... o tom už se tu psalo několikrát, je prostě krátká a vidím to jako hlavní mínus kočárku.
samozřejmě ve srovnání se stokke vyjde vždycky hůř, je to jiný typ kočárku a je to úplně jiná cenová kategorie.
my ho používáme opravdu spíše na cestování, na nákupy apod., a v tomto směru jsem s ním spokojená 😉
ještě bych dodala, že synovi je 13 měsíců a není to žádný obr, takže ani s místem není zatím problém, ta podpěrka na nohy mu taky zatím stačí.
máme ještě cybex callisto, který všeobecně platí za jeden z nejlepších golfáčků, a to si teda zase dovolím tvrdit, že avio je mnohem lepší.
ja s aviom cestujem skoro denne busom plus ho neustale skladam a rozkladam. zatial ziaden problem. kolieska mi v porovnani s inymi golfacmi tiez nepridu hlucne. akurat sa nam parkrat samo zaaretovalo koliesko ako tu uz niekto spominal. kratka opierka na nozky prekaza asi skor mne ako malemu. ten, odkedy mame tento kocik, si obcas vyziada nech ho v nom len tak preveziem po byte a tiez v nom velmi rad spi 😉 maly ma 14 mes.
@lisbona @ikarkulka nas maly ma 21 mesiacov a je mu ta opierka na nohy kratka. No co sa tyka kolies tak tam nam bezne hrkaju tie plastovy vyplne kolies. No a skladanie sa nam na boku plast alebo potah dostava do konstrukcie. Nehovorim ze ten kocik je zly no boli sme asi zvyknuty na lepsiu kvalitu.
Co sa tyka cenovej skupiny tak nemyslim ze sportovy kocik za 400€ je nejaka nizsia cenova skupina a preto som si ho dovolil porovnavat zo Stokke ktory sme mali predtym.
Uvidime ako zareaguje servis avsak osobne si myslim ze pri tom kociku uz neostaneme. Niekedy ma clovek smolu a mozno sa nam prihodilo ze sme mali smolu na taky kus. Inak si to moc predstavit neviem.
Nakoniec asi do nejakych dalsich neviem akych kocikov investovat nebudeme a skoncime pri nasej 6 rocnej bugine Dema a mozno TFK Buggster. po zime maleho uz v kocari az tolko vozit nebudeme. no a pocas zimy ked chodime aj do Tatier tak ten Buggster zo sirokymi kolesami bude lepsia volba, lebo Avio by sa nam zabaralo do snehu. Stokke ked som mal predne kolieska (co je asi sirka Avio kolies) tak sa zabarali do snehu tak som ho pocas pohybu na snehu dal na dvojkolku na siroke zadne kolesa a tam to bolo ok. No a Buggster ma asi tu istu sirku kolies.
Velmi sa nam pacil ten kocik no po 6 mesacnom pouzivani sa nam zial vyskytli 2 veci ktore nas odradili od neho. A jeden poznatok ked sme mali v auguste kocik bez strechy (cast kde sa pripevnuje madlo bola zlomena v servise) tak dost huci ten kocik bez strechy. Rezonuje od kolies cez hlinikovu konstrukciu zvuk od kolies. Ked je strecha tak to nepocut ale prvy krat bez strechy sme sa zlakli ze co to je 🙂 je to ok tak len ak yb ste tak nahodou isli po ceste tak sa nezlaknite.
@andrejo tak to máte asi opravdu smůlu na špatný kus. nám ta kolečka nehrkají. dokonce bych řekla, že je to jeden z nejtišších golfových kočárků. co takhle potkávám maminky s golfkama, tak to je randál, ty jsou slyšet pěkně dopředu.
a při skládání se nám taky nikde nic nedostává do konstrukce, není třeba možné, že jste nějak špatně přidělali ten potah? vím, že už ho máte půl roku, že byste za tu dobu na to měli přijít, ale i to je možný.
než jsme ho koupili, přečetla jsem spoustu zahraničních recenzí a zkušeností samotných maminek, a všechny si ho velmi chválily. zaregistrovala jsem pár stížností na tu aretaci koleček (nám se to zatím nestalo), ale jinak pozitivní reakce.
já jsem s ním velmi spokojená taky asi proto, že jsem od něj nic moc nečekala a dokonce jsem ho i podceňovala. líbil se mi hned, jak přišel na trh, ale pak jsem ho viděla v obchodě, přišel mi takový.... rozhrkaný, rozviklaný... tak jsme koupili to urbo. ale na léto jsem chtěla něco vzdušnějšího. vybírala jsem mezi avio, quinny zapp, nuna a ještě něčím, už si ani nepamatuju. avio z toho vyšlo nejlépe.
šla jsem do něj spíš ze zvědavosti, chtěla jsem ho prostě vyzkoušet, abych věděla, jaký teda je. a s tím, že pokud nebude vyhovovat, tak ho prostě prodáme a koupíme jiný.
takže to je asi důvod, že jsem s ním spokojená, hodně mě překvapil a na ty krátké vycházky a nákupy mi úplně vyhovuje. a jak jsem psala, malému je 13 měsíců, takže v něm má zatím i dost prostoru 😉
je jasný, že když přejdeš ze stokke, je dost těžké najít kočárek ve standardu, na který jste zvyklí. stokke rozhodně patří mezi nejkvalitnější kočárky na trhu, není-li vůbec nejkvalitnější.
@ikarkulka no my sme na tom kociku nic neskladali kedze sme ho brali s predajne kde nam ho cely poskladali cize sme odchadzali s nim tak ze maly v nom sedel.
My sme skusali aj ine Nunna bola mala, zapp nam tiez nevyhovoval a bee+ sa nam nazivo nepacil. Avio nam vychadzalo najlepsie aj ked sme povodne isli po Baby Home XStreet ale ten nebol vtedy na predajni.
No preto aj pisem ze ten kocik nieje zly len asi sme mali smolu na nespravny kus.
@andrejo vidím, že jsme vybírali ze stejných kusů 😉
my teda nuna máme, u babičky, jezdíme s ním velmi výjimečně, a i tak mě dost štve, je to dost hlučný kočárek a hodně nepohodlný pro dítě.
u zapp mi vadila nezpevněná sedačka, nespojená rukojeť (i když v ruce se to drželo hezky) a přijde mi taky hodně hlučný, zvlášť za krátkou dobu se hodně ojezdí a to přední kolečko teda dělá rámusu až až.
bee+ se mi teda líbí, ale avio je ve srovnání s ním lépe vypolstrované.
a xstreet se mi líbil, jenže pak jsme si s kamarádkou (která o něm taky uvažovala) uvědomily, že nemá madlo před dítětem, což nám docela vadí, vzhledem k tomu, že máme obě malé děti.
a když jsem ho pak viděla naživo, tak jsem byla ráda, že jsem do něj nešla, nijak mě neoslovil.
@susisus @andrejo no ono ja porovnavam avio a takymi uplne obycajnymi lacnymi golfacmi,co sme chceli kupit povodne,ale avio ma fakt odestalo a v porovnani s tymito kocikmi,napr inglesina trip a podobne, mi pride urcite pohodlnejsie.
a teda aky vyber ma clovek v porovnatelnych cenach u golfak? napriklas? fakt neviem.
holky, nevíte prosím někdo, jestli korba Inglesina Avio pasuje i na jiný podvozek, třeba inglesiny Zippy nebo jine?
Já bych totíž hrozně ráda koupila Inglesina Avio, ale jenom jako hluboky kočárek, sportáček se mi tolik nelibi a ani ho nepotřebuju protože sportak budem mit jiny.
Bohuzel se ale jako hluboky kocarek s podvozkem Avio, vubec neda v obchode koupit, tak vymyšlim nejake jine kombinace jak to udelat. Tato Inglesina Avio korbicka je totiz snad nejlehci ze vsech, a to je u nas to rozhodujici 🙂
@yulia podla stranky Inglesina Avio vanicku an iny kocik nedas. je tam pravdepodobne uplne iny system uchytenia. Idealne by bolo skusit to niekde v obchode kde maju aj zippy.
@yulia koukám, že jsi z prahy, co jsem byla v obchodech, tak vystavené avio mají ve špuntíku, v baby parku a v malvíku, tak to leda vyzkoušet.
nebo toto je telefon přímo na dovozce inglesiny do čr (fiedlerovi, brno) 544217100, 548212335, zkus tam zavolat, oni jsou moc ochotní, poradí ti.
ale taky myslím, že to pasovat nebude, má to jiné uchycení.
Uvazujem o Aviu ako o 3-kombinacii - dovod je jednoduchy (okrem toho, ze sa mi paci vizualne🙂):
- mame maly vytah a potrebujem max. rozchod kolies 60 cm, aby mi kociar vosiel do vytahu a max 100 cm na dlzku, pricom ale aspon jeden z tych rozmerov by mal byt mensi, kedze do vytahu sa musim zmestit aj ja a aj pes (cca velkosti kolie, trochu stihlejsi) - co je uz dost velky problem
- potrebujem, aby kocik bol lahky - k vytahu musim totiz prekonat este 8 schodov a nie som ziadny kulturista
- potrebujem, aby bol kocik ovladatelny jednou rukou, kedze sa mi moze stat, ze v druhej budem mat voditko - nemam neposlusneho psa, ale ked hara fena, potrebujem celu ruku na to, aby som ho udrzala
Mala sa ma narodit zaciatkom aprila, takze predpokladam prechod do sportaku z vanicky niekedy na konci septembra, takze by zrejme nemala mat problem s tym sa do nej zmestit, kedze este nebude treba hruby fusak.
Poradili by ste mi nieco? (pokojne aj iny kocik) Vyhodu v Aviu vidim v tom, ze je fakt skladny aj v rozlozenom stave (nazivo sa mi pacil, ale pozerala som ho, ked som este poriadne nevedela, co si mam vsimat) a keby som nahodou zistila, ze to v tom vytahu nejde, tak pri tom rychlom skladani vidim mensi problem v tom zlozit vanicku, zlozit podvozok, nalozit do vytahu a na prizemi zas rozlozit ako ucit svojho psa, ze ja pojdem vytahom a on si ma 5 poschodi zbehnut sam...

@susisus hm 😒 skusim najst,vraj su take "tienice" co sa len uchytia o stiersku kocika a chrani to pred slnkom. lebo u nas keby dam plienku zo stipcami,tak sa uvari v kociku uplne. ak by som taketo nieco nasla,tak ho asi vezmeme 😵
a ako sa da cistit potah? lebo rozmyslame nas tym ruzovym a to sa asi bude aj spinit,da sa to dat dole?