Je lepšia na zimu zavinovačka či fusak?

amina000
25. aug 2010

Prosim poradte mi-na november cakame miminko.Nevieme sa rozhodnut,ci kupit pre dieta zimnu zavynovacku alebo radsej fusak.Popravde,neviem,ci zavynovacka je vhodna a postaci,ked budu mrazy.Maminky,co cakaju na zimu babetko ako to riesite vy?

junovka
25. aug 2010

jednoznacne fusak 😉

andzi
25. aug 2010

amina, nehnevaj sa, ale štípu ma oči, keď vidím "zavynovacka", takú hrubicu som už dávno nevidela. K veci: zavinovačky sú rôzne, aj tenké aj hrubšie, ale do tuhej zimy ti nepostačí, keď budeš kočíkovať a vonku bude tak -15 C, bez fusaku sa nezaobídeš.

lussy666
25. aug 2010

fusak🙂

bershka
25. aug 2010

fusak vyuzijes na viacej zim, zavinovacku len ked bude malicky

mucka1985
25. aug 2010

jasne ze fusak
🙂

zuzul1310
25. aug 2010

Tiež som čakala bábo na zimu, zavinovačku sme mali klasickú ale samozrejme fusak nesmel chýbať. Fusak sme mali aj do autosedačky aj v kočíku a kúpila som rovno taký čo som vedela neskôr použiť v športovom kočíku.

wild.horses
25. aug 2010

oboje

garonka
25. aug 2010

fusak

beruska.zuzanka
25. aug 2010

jednoznačne fusak, btw @andzi, s malým bábom sa neodporúča do mrazov von aj tak a už vôbec nie do -15°C 😉

katren
26. aug 2010

Dominika je narodena v decembri, ale fusak sme ani raz nevyuzili 😒
Viac sme vyuzivali zimnu zavinovacku Emitex. Nepotrebovala som ju moc naobliekat (mavala iba dlhe body a dupacky, to je vsetko) a ked som prisla dnu, len som ju odkryla bez toho, aby sa mi prebudia 😉
A von sme chodili do -10°C bez problemov. Chora nebola este ani raz 😵

Zavinovacka:
http://www.babetkovo.sk/index.php?page=shop.pro...

zuzkat1
26. aug 2010

moja je januarova a jednoznacne fusak a ked je -15 tak von nechod🙂 my sme zavinovacku len doma pouzivali aj to len tak ze bola obkrutena, nohy a ruky volne🙂 nenavidela ked nemala priestor na pohyb🙂

maggie2
26. aug 2010

@amina000 naša dcéra sa narodila v septembri a fusak sme využili i tak minimálne (lebo vtedy bola mierna zima), preto záleží od toho akú odborníci predpokladajú túto zimnú sezónu z hľadiska počasia. Preto na Tvojom mieste by som sa s podobnými otázkami zaoberala až to bude aktuálne, pretože v opačnom prípade ak kúpiš niečo vopred (fusak), hrozí Ti, že to nevyužiješ, na rozdiel od zavinovacej deky, ktorú využiješ VŽDY. My sme najviac používali takú deku so zapínacími patentkami, vošlo sa do dobre do škrupinky, dobre sa s dieťaťom manipulovalo, takisto do kočíka nebol problém skombinovať to s ďalšou dekou čo bola poruke. Deti by sa nemali potiť, mali by byť aj do zimy oblečené tak ako by sme sa obliekli my, keby sme si mali ľahnúť do kočíka 😀, tým chcem povedať, že je častou chybou dieťa zbytočne babušiť a prehrievať mu organizmus.
@beruska.zuzanka, nechcem sa s Tebou hádať, ale nemáš pravdu. @andzi má pravdu, s dieťaťom možno ísť von aj keď sú mrazy, aj -15 stupňov je ešte únosné. Nie je pravda že "sa to neodporúča" naopak, je to úplne normálne, za predpokladu že dieťa je patrične oblečené.