icon

Je športový kočík vhodný pre 3-mesačné dieťa?

9. júl 2025

Ahojte, mám 3 mesačne bábätko ktoré neznáša byť vo vaničke, aj keď sa ju snažim zabaviť proste vystraja nonstop... Keď nám zaspí niekedy vo vaničke tak je to len náhoda alebo ju tam môžem preložiť ak mi niekde inde zaspí, vtedy tam spinká. Ale keď mi zaspi doma, zoberiem ju, kým výťahom dôjdeme ku kočíku tak sa mi preberie a dookola to isté.
Ak ideme ku doktorke tak len vajíčko napájame na kolieska a vtedy všetko vidí a je spokojná a aj pekne zaspí... Takže chce vidieť svet a vo vani tu možnosť nemá. Preto sa pýtam či je vhodné dať tak malé dieťa do športového kočíka, viem že sa to neodporúča, alebo ešte nejak prežiť tie 3 mesiace aby teoreticky už mohla kľudne v Tom byť, popravde má už ani nebaví potom von chodiť keď viem že nastane cirkus a môžem sa snažiť akokoľvek

kavasmliekom
9. júl 2025

@anonym_autor do úplného ľahu.

nikaeli
9. júl 2025

Môj syn neznášal akýkoľvek kočík. Tak, ako v ňom dcéra prespala hodiny, tak on ani na nákup a naspäť. Začala som kvôli tomu šatkovať. Do športového by som ho ešte nedávala -> podporovala by si tým pasívny sed, na čo ešte nemá spevnené svaly. Iba ak sa dá nastaviť do vodorovnej polohy, aby ležal.

anavixy
9. júl 2025

Nie, jedine ak je v uplnom lahu, inak to nie je vhodne, rovnako tak ako dlhe kocikovanie vo vajicku - na rychle presuny ci nakup ok. Nepaci sa jej v kociku ani na brusku? Niektore kociky maju striesky prisposobene jazde na brusku, ak sa da aj vam nejako poodopinat, te by videla, to by bola vhodna alternativa.

zuzkaa1991
9. júl 2025

@anonym_autor tiez 3m som dala.do.sportoveho aj to ze akurát bola v takom období horucavy a nic nevidela....ale len lezala nedavala.som ju do sedu ale.mala vacsi priestor na pozeranie

michaela329
9. júl 2025

Sestra davala syna, nenávidel korbu a vyvadzal, nenávidel nosič - s tym sa k nemu nesmela ani priblížiť 😂 Tak kupila športový s úplným lahom a vložku - takú pre menšie deti. Malý je zdravý a športuje, takže ho to očividne nejako neovplyvnilo.

autor
9. júl 2025
@anavixy

Nie, jedine ak je v uplnom lahu, inak to nie je vhodne, rovnako tak ako dlhe kocikovanie vo vajicku - na rychle presuny ci nakup ok. Nepaci sa jej v kociku ani na brusku? Niektore kociky maju striesky prisposobene jazde na brusku, ak sa da aj vam nejako poodopinat, te by videla, to by bola vhodna alternativa.

@anavixy ano som si vedomá aj toho že vo vajíčku tiež nemá byť dlho, preto sa snažím úplne vajíčko brať len v nevyhnutných prípadoch a to väčšinou len ak ideme k lekárovi

autor
9. júl 2025
@zuzkaa1991

@anonym_autor tiez 3m som dala.do.sportoveho aj to ze akurát bola v takom období horucavy a nic nevidela....ale len lezala nedavala.som ju do sedu ale.mala vacsi priestor na pozeranie

@zuzkaa1991 a bolo to potom v poriadku? Bolo bábo kludnejšie?

zuzkaa1991
9. júl 2025
@anonym_autor

@zuzkaa1991 a bolo to potom v poriadku? Bolo bábo kludnejšie?

@anonym_autor ano vkuse sme boli v kociku ci na dvore alebo vonku...kocikovala.sa.do.3r.ked.sme.isli na dlhe trasy ;) v.pohode sedela nez priputania

andrejka88888
2. aug 2025

ono je to viac o tom ze tie prve mesiace prechadzaju babatka roznymi vyvojovymi fazami, nechcu lezat lebo hladaju blizkost, su prestimulovane a budia sa rychlo ( tak bolo moje piate ked sa narodilo ) maju spankovu regresiu, zacinaju sa tlacit zubky, to vsetko ma vplyv na lezanie v kociku. Urcite neodporucam davat vanicku preskoro prec, dcera ma uz 8 mesiacov a pekne mi v nej spinka, takto si najlepsie oddychne a aj pre chrbat je to najzdravsie. Kombinujem ak je hore s klokankou, davam ju na brusko. Takto to bolo pri vsetkych. Dieta potrebuje prve mesiace klud, zvuky vonku ich velmi rusia. Urcite este skusaj perinku, u nas iba takto fungovalo, museli byt stiahnuti prve 6 mesiace..