icon

Keď je kočík dôležitejší než dieťa

2. jún 2025

Vidim to okolo seba casto. Mamicka tlaci leskly, drahy kocik, vsetko musi ladit – farby, doplnky, znacky.

Dieta - Placuce, zabudnute, s cumlikom, co uz davno nechce. Ako keby ten kocik bol hlavny projekt a dieta len detail.

Strana
z2
jaskolka
2. jún 2025

Ja neviem odhadnúť ani cenu ani značku žiadneho kočíka,je mi to vlastne úplne jedno a keď vidím mamičku, ktorej reve dieťa v kočíku,akurát s ňou sucitim a pomyslím si,že úplne chápem jej situáciu.Lebo ani jedna normálna matka nechce,aby jej dieťa plakalo,ale často tomu nejde zabrániť. A ver tomu,že v tom okamihu sa casto mamička cíti úplne zúfalá a dala by všetko,aby dieťa bolo ticho.
Mam dve deti a viem,že často je nemožné utíšiť také dieťa,aj keby sa človek pokrájal.

sara07
2. jún 2025

totálne neviem kolko ktorý kočik stojí ale absolutne ...
ked je baba upravena a kočikuje zle je, ked je neupravená zle je
to dieta plače lebo je unavené a preto sa s nim ide von že lahšie zaspí ..
pani dokonala to vie najlepšie ... žasnem ...

deti95060810
2. jún 2025

autorka, načo táto úvaha... ak máš nejaký problém tak napíš sem problém, ale kašli nato kto má aký kočík a komu ako reve decko...

misicka31
2. jún 2025

Nemáš na dráhy kočiar,tak pohŕdaš tými čo na neho majú???Aj na deti v lacnejších kočíkoch matky serkaju,bohužiaľ.A moja odpoveď,nie nestretla som sa s tým,že matka predvádza dráhy kočík,viac má irituje matka s kočíkom a cigareta v ruke.🤷

selest
2. jún 2025

To je co za blbost. Vsak kocik aj doplnky vybrala pocas tehotenstvava, dieta to v nicom neobmedzilo a potom ho uz len tlaci a pouziva. Ja som mala len lacne kociky ale nemyslim si ze cena a zladenie kocika ma nejaky vplyv na to ako sa mamicka pri kocikovani sustredi na dieta. A nepoviem ziadne tajomstvo ked poviem ze niektore deti revu a vela. Revu ci zostanete doma alebo idete von, revu ci mu das cecok alebo cumel alebo mu nedas. Revu v kociku,revu v nosici, revu v postielke, revu vo vani..Revu ci kocikom kyves alebo stojis, ci ho s kocika vyberies alebo ho tam rezignovane nechas revat, ci sa mu prihovaras alebo mu spievas... Mala som takeho urevanca, a tie pohlady a poznamky co vsetko by som mala robit inak..esteze som mala lacny kocik inak by som uz ozaj bola za uplnu macochu..

lucia13022023
2. jún 2025
@selest

To je co za blbost. Vsak kocik aj doplnky vybrala pocas tehotenstvava, dieta to v nicom neobmedzilo a potom ho uz len tlaci a pouziva. Ja som mala len lacne kociky ale nemyslim si ze cena a zladenie kocika ma nejaky vplyv na to ako sa mamicka pri kocikovani sustredi na dieta. A nepoviem ziadne tajomstvo ked poviem ze niektore deti revu a vela. Revu ci zostanete doma alebo idete von, revu ci mu das cecok alebo cumel alebo mu nedas. Revu v kociku,revu v nosici, revu v postielke, revu vo vani..Revu ci kocikom kyves alebo stojis, ci ho s kocika vyberies alebo ho tam rezignovane nechas revat, ci sa mu prihovaras alebo mu spievas... Mala som takeho urevanca, a tie pohlady a poznamky co vsetko by som mala robit inak..esteze som mala lacny kocik inak by som uz ozaj bola za uplnu macochu..

@selest konikovska politika je taka, že ak máš kocik za 100€, si zla a lakoma a dieťa máš u prdele, lebo si mu kúpila taky lacný kocik
Ale keď mu kúpiš cybex, bugaboo napr, tak si ho zas kúpila len preto, aby si ho mohla ukazovať a dieťa si si urobila ako doplnok.
Čiže bud si chudera alebo namyslená 🤷🏻‍♀️

lodkadiz
2. jún 2025

Keby mám na drahý kočík tiež si ho kúpim 😀 dieťa môže plakať v každom a nemyslím si že platí vždy pravidlo bohatá matka=zla matka ani naopak. Veď mne to sa zdá milé keď sa mamička krásne pekne doladí so všetkým. Keby je moje dieťa kočíkové tiež by som chcela no žiaľ my sme vyšli max na dvor 😀

simca06022011
2. jún 2025

ze co ? 😂

pralinka25
2. jún 2025

jezis to je chujovina jak mraky
to akoze ked decko reve v drahom kociku znamena ze mater na neho serie a ked reve v lacnaku uz v poho?
ci len decka v lacnych kocikoch alebo z druhej ruky su stastne? (P.S. mala som kocik jeden jediny pre vsetky tri deti co mam v rozmedzi 10 rokov a hej revalo mi decko aj v tom 10 rocnom kociku ako najate, ale rovnako tak sa v nom sem tam aj vyskieralo a minimalne spalo.)
este ze existuju zeny co vedia citat myslienky. co od jedneho pohladu okamzite vedia kto je aky a ako zije, co preziva .... moj ty boh. este ze ma kazdy upratane sam v sebe.

oblecenie99
2. jún 2025

Opäť brázdim ulice kočíkom deň čo deň, a teda toto som si nevšimla... Minule síce nejaké dieťa vytrvalo revalo tuším v Kinderkrafte, a mamka ho len tlačila a nič, ale to sa tuším nepočíta, že?

Ja mám ináč doladený ešte aj prechodný fusak v kočíku s vankúšikom na polohovanie hlavičky.. a dnes som malej vyvesila na kocik hračku s motívom lesných zvieratiek, tak som sa ešte od dverí vrátila vymeniť jej deku za tú s lesnými zvieratkami, ňehehe 🤭

mimikarol
3. jún 2025

Čauko autorka, moje dieťa revalo aj v lacnom kočíku ktorý som mala po sestrinej dcére.

mamaaja82
3. jún 2025
@lucia13022023

@selest konikovska politika je taka, že ak máš kocik za 100€, si zla a lakoma a dieťa máš u prdele, lebo si mu kúpila taky lacný kocik
Ale keď mu kúpiš cybex, bugaboo napr, tak si ho zas kúpila len preto, aby si ho mohla ukazovať a dieťa si si urobila ako doplnok.
Čiže bud si chudera alebo namyslená 🤷🏻‍♀️

@lucia13022023 zabudla si na kombinaciu namyslena chudera🙂ja mam teda deti vyvozene v polskych kočíkoch a nemecke sportaky sme mali, ja som na retro a velke vanicky aby sa mi tam dieta zmestilo a nebolo stisnute.
Nedavno sme sa na ihrisku bavili na podobnu temu,momentalne zijem na zahori a tu ma kazda romka cybex s tymi kridlami,za mna je to otrasny kocik a inde sa baby za nim nahanaju,ved nech si vozi kazdy dieta v com chce,ale su matky,ktorym fakt zalezi len na tom aby sa ukazali a pritom to ma kazdy uplne u zadku.

lucia13022023
3. jún 2025
@mamaaja82

@lucia13022023 zabudla si na kombinaciu namyslena chudera🙂ja mam teda deti vyvozene v polskych kočíkoch a nemecke sportaky sme mali, ja som na retro a velke vanicky aby sa mi tam dieta zmestilo a nebolo stisnute.
Nedavno sme sa na ihrisku bavili na podobnu temu,momentalne zijem na zahori a tu ma kazda romka cybex s tymi kridlami,za mna je to otrasny kocik a inde sa baby za nim nahanaju,ved nech si vozi kazdy dieta v com chce,ale su matky,ktorym fakt zalezi len na tom aby sa ukazali a pritom to ma kazdy uplne u zadku.

@mamaaja82 neviem no, ja túto frázu fakt neznášam ale mať tak vaše problémy 🤣 neviem co by mi muselo byt aby som na prechádzke so synom riešila aké majú iné matky kocik🤣🤣
Vyberám kocik aký sa mi páči, aby bol vhodný k môjmu štýlu životu. Na bežný deň cybex, na dovolenky easywalker. Keď som s malým vonku, počúvam podcast, som s kamoškou, alebo len tak pozerám na kvety, prírodu, ale fakt by mi nenapadlo súdiť druhé matky na základe toho, aky majú kocik 🤣

mamaaja82
3. jún 2025
@lucia13022023

@mamaaja82 neviem no, ja túto frázu fakt neznášam ale mať tak vaše problémy 🤣 neviem co by mi muselo byt aby som na prechádzke so synom riešila aké majú iné matky kocik🤣🤣
Vyberám kocik aký sa mi páči, aby bol vhodný k môjmu štýlu životu. Na bežný deň cybex, na dovolenky easywalker. Keď som s malým vonku, počúvam podcast, som s kamoškou, alebo len tak pozerám na kvety, prírodu, ale fakt by mi nenapadlo súdiť druhé matky na základe toho, aky majú kocik 🤣

@lucia13022023 to zapocujes aj ked nechces,ja tu poznam len jednu babu,moc sa s nimi nedavam do reci,len vynimocne.Dedinskemu ihrisku sa vyhybam kolko mozem.Obcas to pride akoby sa tu predhanali kto ma viac a lepsie,s nimi si ja nemam co povedat.

pralinka86
3. jún 2025

A zase. Zase toto moze len zena zene urobit. Starat sa o druhych a nie o seba. Ako moze byt zena taka kruta, neuctiva a este aj k rovnakemu pohlaviu. Ved sa pozri na seba. A ak si matka, o to viac to nechapem

petka_p
5. jún 2025

A nad touto somarinou si dlho rozmýšľala? Musíš mať veľmi nezaujímavý život keď ideš takto posudzovať cudzie ženy o ktorých nič nevieš.

Strana
z2