icon

Kedy môžem začať kočíkovať bábo, ktoré sa narodí v máji?

monika_ku
18. apr 2020

Ak sa babatko narodi v maji, kedy by ste zacali kocikovat, po sestonedeli alebo skor? Pripadne dat babo zvykat si na cerstvy vzduch pomalicky na balkone v kociku?
Dakujem

Strana
z2
jasminet
18. apr 2020

Druhý deň po návrate z pôrodnice na zmrzlinu...a žiadne perinky, zavinovacky

halci
18. apr 2020

Podla toho ako sa clovek citi. Ja som po porode 1dcery bola rada, ze zijem. Sla som von asi az po 2 tyzdnoch. Po druhom porode som uz v ten den bola ako rybicka, ani nebolo na mne vidno ze som porodila. Takze je to fakt individualne.

olivia1425
18. apr 2020

@monika_ku mne sa narodilo dieta v decembri.primarka na novorodeneckom mi povedala ze kludne mozne ist von zo zaciatku na pol hodinku do - 5
V tom 6nedeli vidim zmysel skor vo zvykoch a v tradicii ktora sa niekedy dodrziavala nie ako nieco co by malo ohrozit male na zdravi 🙂

dzejsik
18. apr 2020

@monika_ku v máji kľudne hneď, v pôrodnici síce vraveli že najprv balkón, ale naša obvodná celkom trefne poznamenala či máme na balkóne iný vzduch ako pred domom 🙂

lavender21
18. apr 2020

Ja mám prvú júlovú a prvýkrát sme šli von na prechádzku keď mala asi dva týždne. Ja som sa na to skôr zdravotne necítila, bola som úplne hotová... A pri druhej sme šli hneď na ďalší deň vonku, bola januárová, musela som ísť na ortopédiu, tak šla som mnou... Šli sme po vonku asi 20 minút... Nečakala by som vôbec, uvidíš ako sa budeš cítiť...

p80a72
24. apr 2020

Mne sa zdá že to vždy bývalo tak že aspoň 10 dni doma bez návštev, a potom postupne 1.den na 5min., 2. Deň na 10 min. ..atď... Ale doktorka mi povedala že hneď na druhý deň ako prídem domov, ak valdzem tak aj v ten istý deň, a že mám ísť podľa a toho ako sa to bude malej páčiť ak bude spokojná nech som aj 2 hodiny kľudne len nie keď bude menej ako -5° ... Narodila sa koncom januára a chodím s ňou von úplne každý deň, či pršalo či snežilo nebola som s ňou von 3 alebo 4 x lebo to bolo buď menej ako -5 alebo bola veľmi veľká fujavica... Bábätku treba tak budovať imunitu, potrebuje čo najčastejšie chodiť na čerstvý vzduch 🙂

Strana
z2