Kočík Bexa verzus Camarelo

ajala87
2. júl 2020

Ahojte,
Páčia sa mi kočíky značky BEXA a CAMARELO 🙂 Podľa môjho názoru sú priestranné a majú hlbokú vaničku. Neviem sa však rozhodnúť, preto by mi pomohlo, ak by ste mi napísali svoje názory a skúsenosti s týmito značkami. Veľmi by mi to pomohlo pri rozhodovaní sa 🙂 Ďakujem.

alienka18
2. júl 2020

ahoj, mala som camarelo art limited, najprv si zmeraj vytah, ak byvas v panelaku :D lebo mne do noveho vytahu nevosiel, tak som ho nosila denne po schodoch.... tazky je dost, taky tank, no kolesa mal nafukovacie, presli kazdy teren, ani raz som nemala defekt, parkrat sme dofukali. Hlboka vanicka super obrovska, neviem, kedy sa ti narodi babo, moja bola januarova. Vanicka mala aj tu vetraciu sietku, sportovy kocik bol ale taky nemotorny. Tiez skladanie kocika do auta nic moc, lebo musis oddelit vanicku (hlboku aj sportovu) od konstrukcie. Ja som vanicky vyuzila miesto kufra :D dala som do nich malej veci, plienky a tak sme cestovali, lebo by nevosli este dalsie kufre. V kociku sa super babatko da hojdat, je odpruzeny. Lahko sa s nim islo, aj na obrubniky. Pri druhej dcerke sa mi ho nastastie podarilo predat a kupila som mensi kocik Joie Mytrax, a aj druha je januarova a hlboka vanicka bola pre nu postacujuca, aj ked bola vo fusaku.
Hlboku cast pri camarele sme vyuzivali cca 7 mes., no ked bude uz dietatko sediet, bude chciet byt v sportaku. Pri Joie sla dcerka do sportaku uz ako polrocna.

acer11
2. júl 2020

@ajala87 ani jeden...

slimacica
2. júl 2020

Ahoj!
My mame Bexa Ultra 2017.Za mňa výborný kočík.Veĺká vanička,pekný dizajn a veĺmi dobre sa s ním manipuluje.Vydrží naozaj všetko aj veĺký nákup.A v teréne ani nevravím zvládne všetko.Jediná nevýhoda je,že je trošku ťažší ale nič s čím by som si neporadila.Oceňujem aj športovú časť,mój syn bude mať dva roky a keď niekam ideme pohodlne sa v ňom vyspinká.Je dlhý čize rátam ešte tak do 3 rokov.Na šporťáku más predĺženú striešku čo je moc faj pri daždi ju celú preklopíš a babo je v suchu.

ajala87
autor
2. júl 2020

@alienka18 bývame v domčeku takže o výťah sa nebojím 🙂 malý sa má narodiť v septembri takže preto sa mi tieto 2 značky páčili veľkosťou aby sa mi tam zmestil aj fusak 🙂 len to, že sa mi zdá, že Bexa sa ľahšie skladá... Športová verzia sa začne využívať najskôr na jar, tak to už bábo nebude také naobliekané 🙂

ajala87
autor
2. júl 2020

@acer11 a ktorý? 🙂

ajala87
autor
2. júl 2020

@slimacica presne tento typ mám aj ja vyhliadnutý, ale 2020 😀 a nezdala sa Ti tá športová časť veľmi hrubá?

alienka18
2. júl 2020

ja by som sa obzerala po kvalitnejsom sportaku, ku kt. sa da kupit hlboka vanicka

alienka18
2. júl 2020

skus sa infomovat v tejto skupine Kočíkovo: https://www.modrykonik.sk/group/2092/

acer11
2. júl 2020

@ajala87 určite nie poľský 😉

slimacica
2. júl 2020

Nie nezdala.Fakt ten kocik zniesol vela.Nezijeme na SK sme v Rakuskych Alpach a chodime na prechadzky kde teren neni zrovna ukazkovy a malicky to ani nepocitil.Cize za mňa dobre investované peniaze.Dokonca ani nevybledol od slnka a to mam tmavo šedý.Ale ako píšu baby dole skús sa popýtať pokiaĺ hĺadáš lepšiu volbu a nie poĺský kočík.

ajala87
autor
3. júl 2020

@slimacica super, ďakujem za info. Veľmi si ma potešila 🙂

ajala87
autor
3. júl 2020

@acer11 a ktoré sa nevyrábajú v Poľsku?

ajala87
autor
3. júl 2020

Baby, včera sme boli v Brendone a celkom sa mi zapáčil aj Touragoo Flame Plus Set Gel. Máte niektorá skúsenosti aj s týmto kočíkom? 🙂

acer11
3. júl 2020

@ajala87 asi nemá zmysel písať ti,že existujú aj kvalitné kočiare....kúp si a možno na to sama prídeš

ajala87
autor
3. júl 2020

@acer11 prepáč, ale normálne som sa Ťa pýtala nakoľko nemám skúsenosti s kočíkmi 🙂 zatiaľ to bolo tak, že v každej predajni kde sme boli nám povedali, že síce je to "nemecká, nórska, maďarská a neviem aká" značka, ale že všetky sa vyrábajú v Poľsku. A taktiež, ja mám aj určitý strop peňazí do ktorého sa chcem zmestiť.

trinneo
3. júl 2020

Ja mám Camarelo Sevillu, dcérka bola septembrová, vo vaničke s fusakom sa vozila do marca, apríla a potom ešte do júna sa pekne v ňom vozila, dĺžkou super vanička. mnohé mamičky, ktoré si kúpili drahšie "kvalitnejšie" kočiare už v januári museli ísť do športovej časti, pretože vaničky boli krátke a malé pre dieťa vo fusaku... Áno existujjú aj drahšie, trendy, super moderné kočiare a pod., ale pre mňa bola dôležitá cena a kvalita za tú sumu... nechcela som kočík za 1 000 eur... chcela som robustný, poctivý kočík, s nafukovacími kolesami.... Áno, je ťažký, áno viem si predstaviť ho dávať do kufra aj ľahšie a jednoduchšie, a mohol by byť spratnejší... ale na druhej strane, nikdy som s ním nemala problém v teréne, hlbokom snehu, na poľnej ceste, na prechádzke mestom... dieťa bolo v zime krásne kryté, v strieške je sieťka a strieška je poriadne dlhá... dieťa som nikdy nemusela prekrývať plienkami, handrami proti slnku a pod....v zime vo vaničke bolo chránené pred vetrom, zimou a snežením... nevybledol a bolo k nemu kopu príslušenstva a celá trojkombinácia za 300 eur... a športová časť v pohode, veľmi dobre polohovateľná od úplneho sedu až po úplny ľah...a pre mňa poľský kočík nebola žiadne nevýhoda... a ja som vždy to skladanie do kufra brala ako posilku 🙂

zuzkaluk
3. júl 2020

Ja som mala Camarelo Sevilla. Bola som veľmi spokojná, najmä s priestrannou vaničkou. Ľahúčko sa ovládal, bol pohodlný, prešla som s ním každý terén, nikdy som nemala defekt, veľká strieška super ochráni bábätko. Syn bol vo vaničke asi osem alebo deväť mesiacov. Kamoška má Bexa. Úplne vyblednutý. Stále nejakú plienku musela pripísať, aby sa chránilo bábätko. Vôbec nebol tak ľahko ovládateľný ako Camarelo. Za mňa z týchto dvoch určite Camarelo.

ajala87
autor
4. júl 2020

@trinneo ďakujem veľmi pekne za recenziu 😊

ajala87
autor
4. júl 2020

@zuzkaluk ďakujem 😊