icon

Kočík Britax B-motion 4 verzus Concord Wanderer

frimmie
13. jan 2014

Ahojte, ideme si kupit kocik pre nase prve babo. Narodi sa koncom maja. Hladame 3-kombinaciu. Zatial som obehla par obchodov, citala vela recenzii a snazim sa zorientovat. Najprv sme pozerali Teutoniu Cosmo, ta bola super, ale ta cena sa mi az tak nepacila 🙂. Preto som zacala hladat dalej. Urcite chcem kocik, ktory je fakt kvalitny, splna vsetky bezpecn.normy co mozno najvyssie. A dalsie kriterium je hmotnost, skladnost, kedze byvame na 2.posch.bez vytahu, budem ho alebo jeho cast (vanicku, vajicko) prenasat hore-dole. No a potom samozrejme kolieska, stabilita v terene, polohovatelnost, rozne clony a pod.
Dalsi kandidat vyzera byt Concord Wanderer, ten sa mi v predajni po odskusani pozdaval, len som citala ze ma male popruhy na dieta, aj vanicka sa mi zda mala, ani teply nanoznik nema, neviem, nejak som si nie ista. Britax B-motion som este neskusala, iba citam ze super dopadol v testoch, na webe vyzera dobre. Prosim vedeli by ste mi poradit? alebo je v tejto lepsej kategorii este nieco ine, co mam pozerat? Planujeme 2 deti, cize by som bola rada, keby kocik vydrzal vsetko 🙂.

iwesska
13. jan 2014

@frimmie Ja idem kupovat Wanderer - neviem ako je to s tymi pasmi, lebo ja som tam zapasala svojho 3r. syna v predajni, len sa s tym treba trosku pohrat 🙂 Vanicka je mala pokial sa bavime o modeli Sleeper. Skladacia Scout je dostatocne priestranna, rovnako ako sa da zohnat aj starsi typ Proton. Nanoznik teply nema, to je fakt, ja to budem riesit v zime nepremokavym fusakom a na jesen dekou a tym nanoznikom co je v madle zlozeny. Porovnavala som aj s Britaxom, ale mne sa nepaci to, ze sa nedaju polohovat nozicky, ani sa neda otocit v protismere. Ako nie je to zly kocik, mam podobny sportak, ale nie je to velmi pohodlne pre malicke babo, ked sa napr. uz nevojde do vanicky, tak takemu malemu sa zle spinka so zvesenymi nohami. Na Wandereri sa mi prave paci, ze ma hlboku striesku a to polohovanie noziciek sa da nastavit do 90 stupnoveho uhla smerom nahor, cim vlastne vznikne uzavrety priestor aj pre male babo, ktore je tak dobre kryte. Kazdy kocik ma nieco co musis ozeliet, lebo inak si zaden nevyberies 🙂

frimmie
autor
13. jan 2014

@iwesska Ahoj Iwesska, dakujem moc za rady! Tiez som este preluskavala ten Britax ale az na zaver pri youtube testoch som zistila, ze sa neda otocit v smere/proti smeru, co beriem ako velku nevyhodu. Cize sa vraciam spat ku predvyberu Wandereru zatial 🙂. Dakujem ti moc za rady skusenej maminy, ktora vie na co pozerat! Pre mna prvorodicku je to obrovska neznama a celkom zahul sa tak zorientovat a vediet vybrat, ked ani neviem ake bude kedy to nase male velke 😉 . Aku farbu si si vybrala? Dizajn nic moc, ale to ozeliem na ukor kvality 😀 . A ty asi vajicko nebudes potrebovat, ze? Este to som rozmyslala ci brat - velmi sa mi paci ze to Air je super lahke, ale povodne som chcela nejake top v crash testoch, pri nasich bratislavskych vodicoch. Tak toto este musim premysliet.

suzan1611
7. feb 2014

Caute.my mame navigton galeon 3kombinaciu.je sice vacsi a tahsi no velka vanicka, nafukovacie kolesa a super odpruzenie a hombanie.nedam nanho dopustit.aj v meste aj na chate v terene je super.mame tiez majovr babo.teraz ako sportiak na cessty a ku lekarom ideme kupit britax.chcela som b agile ale nakoniec mam b motion objednany.videla som realne obe na predajni nazivo.na youtube mas video ktore porovnava oba typy.b motion som brala preto ze ma nafuk.kolesa, kolesa su odpruzene a je to 18kil.kdezto bagile je do 15kil a kolesa ja hrkajuce neznasam.no bagile je o 2,5kg lahsi.a a oboch vies nozicky dat hore a to tak ze vypodlozis spodok.realne mi to ukazali.pride mi b motion v stredu domov ;)

majca1581
30. júl 2016

@iwesska Ahoj ako si teda spokojná S wandererom po rokoch? Uvažujem nad ním ☺Ďakujem

iwesska
30. júl 2016

@majca1581 Ahoj,uz som ho predala🙂 Ale inak nemozem nic zle povedat,2r.posluzil,jazdne vlastnosti fakt bezkonkurencne,tie kolesa bezudrzbove su top,odpruzenie tiez. Priestor na spanie uplny luxus.Akurat,ze pri skladani sa obe casti musia oddelit,tot nevyhoda.

majca1581
30. júl 2016

@iwesska ja rozmýšľam nad sportiakom. Ale vravia že sa láme V kĺbe. Kúsok mám strach. Akú farbu si mala?

janulkajanulka
17. aug 2016

@majca1581 ja som si pisala z predavajucou novych concord wanderer a priamo som sa spitala na tu kazivost a povedala mi ze tie kazive ked to zostili tak okamzite vsetko dali do poriadkua ze uz niesu kazive.

elanor1
4. jún 2018

Ahojte, rada by som obnovila tuto temu lebo mam rovnaku dilemu. Moja mala ma 9 mesiacov a neviem, ako dlho ju budem vozit tak aby na mna pozerala....cize ci sa mi oplati pozerat na to, ci sa da sedacka otocit na obe strany. Pacia sa mi oba kociky, Concord hlavne preto, ze sa da otacat, ale ta cast na nohy mi prode taka makka, proste len latka. Britax vyzera, ze to ma pevnejsie. Na Britaxe sa mi paci viac aj strieska, je vacsia. Bola by som rada, keby sa viac maminiek vyjadrilo, pre ktory kocik sa rozhodnut.