Kočík Dexter X3. Máte s ním skúsenosti?
ahojte,cchela by som sa spytat ci mate niektora skusenosti s kocikom dexter?
dikk 🙂
ahojte ked ste boli pozerat tak ste porovnavali z bexou,a vydeli ste oba kočíky naraz???aké má velkosti kolies?také ako bexa?a kde ste boli pozriet a kde ste objednávali?dakujem
ten kocik je podobny bexe, len bexa ma krajsiu vanicku.
baby, a uz ho aj mate doma? Ja som ho tiez pozerala, ale ta salena korbicka mi nejak nepasuje .. ze sa da zlozit do placky 😕 a potahy na Bexe sa aj mne viac pacia 🙂
emmka my mame bexu a som s nou spokojna, mne tiez moc nerezu kombinacie dextra, ale vyzera byt v pohode, ale to neva ci dexter ci bexa 😀 😀 😀
lizatko, a presne taky "supacky" chcem 😉 lebo nejde o to ako vyzera (a poviem ti, barovu stolicku Stokke alebo Musty - ani zadarmo 😀) ale aky je v terene, bo kym som nemala babo, tak som si myslela, ze chodniky u nas su OK ... velkyyyyy omyl, sama jama 😝 a peto je jedno aly design, hlavne je funkcnost a pohodlie 😉 a ked sa da vela muziky za malo penazi, preco nie 🙂
ved prave bexa ma aj ospruzenie a mozes si to ospruzenie aj zabrzdit, je perfektny do terenu a dnes som v meste videla ten stokke a dost dlho mi trvalo aby som sa stotoznila s tym ze je to kocik, aj tak sa to neudialo. ved tam dieta je uplne vystavene ci vetru, slnko .. no hroza.
v jednej teme o kocikoch som citala, ze na SK treba kupovat kociky designovane, resp. vyrabane v severskych statoch ... jediny dovod - vedia, co treba, kde co otvorit, kde co uzavriet aby bolo babo v klidku ... juzanske kociky su jednoducho otvorene, bo tam je slniecko, ziadny severak a ziadne zaveje snehu 😉 a fakt, mala som fajn znackovy kocik pri malom ... vsetko bolo na nom super, okrem podvozku, ten by som hned menila za nieco maksie ... proste tam kde sa vyrabaju, nemaju zaveje snehu a chodniky sama jama asi ako my tu 😉 takze druhe babo ide do "supeckeho" fara ... uvidime ci bude Bexa alebo tento Dexter, bo mame este cas, mozno stihneme aj kolekciu 2011 😉
jo a ku tej vanicke, fakt by ma zaujimalo ako to funguje, pripadne nejake real fotky v albume by potesil 🙂
emmka mala som fotky, len som sa v teme stokke pohadala a cumeli mi do albumu na bexu, nemas mail? ked ano napis do IP
ahoj tak ja som videla aj bexu aj dexter, a mne sa dexter nepacil, bexa sa mi pacila, ale mala svoje muchy tak sme nakoniec objednali Dorjan Danny 2010. Co sa tyka Dextera je pravda, ze je to tiez trojkolka a je naozaj stabilnejsia ako Bexa ked som ho skusala s nim vselijako vrtiet. Sportova cast Dextera sa da zlozit do uplnej placky, u Bexy nie, aj ten adapter je super, lebo su tam akoby take dve palicky, ktore uz nemusis davat dole a rovno nakliknes na podvozok, u Bexy je ten mechanizmus zlozitejsi, ale mne to nevadilo. Co sa mi na nom nepacilo je, ze ja som chcela mat spoortiak do uplneho lahu, lebo budem mat este male babo cez zimu ale nevoslo by uz do hlbokej casti, no a ten sportiak sa dal dat sice do uplneho lahu, ale neviem ako to popisat, ale nebolo to take spevnene to lezadlo ako napr. u Bexy alebo Dorjana a myslim, ze kebyze tam vlozis dieta tak sa tak dovnutra preklopi...neviem ci je to jasne co pisem 🙂 prosto bolo by v takej polohe do mierneho trojuholnika ( opacne obrateneho)...co myslim u starsich deti nevadi...ale u babatka neviem, neriskovala by som krivu chrbticu, potom to sice nejako ta pani spevnila udajne to zle zlozila, ale aj tak to bolo take chabsie.
No a dizajnovo sa mi tiez nepacil, muzovi sa zase pacil viac ako Bexa, tak som mala nervicky 😀 No ale nakoniec som sa Bexy vzdala a vyhrala stvorkolka Dorjan. 😉
ahoj kitty86 ked budeš mať doma dexter x3 mohla by si pofotit som zvedavá,lebo aj ja si vyberám z bexa b3 a dexter x3.Som velmi zvedavá na športovú časť ked je ležmo či z boku nezafuka vietor lebo na fotke je vydieť že je tam väčší priestor.A kolesá má aké veľké ako bexa.dakujem 🙂
sonita :
velkost kolies je uplne rovnaka, ale dexter ma kolieska tazsie, nakolko maju lepsie brzdy. navyse pri skladani koliesok nemusis hladiet na to ktore su predne a ktore zadne. pasuju aj nakriz. co pri bexe nie.
lizatko 1009 :
s vanickou neviem ako to myslis, krajsiu ... ak ide o potah, alebo teda farbu, tak tu si mozes vybrat akukolvek... a tvar vanicky sa mi nezdal rozlisny. rozmery su priblizne rovnake
no a co sa tyka porovnania BEXA B3 a DEXTER X3 ... tak nie nadarmo sme v trdosovciach stravili dve hodiny ...
bolo sa na co pozerat.
konkretne - vyhody BEXA X 3 - vetranie na sportovej casti. to jedine DEXTER nema.
konstrukciu maju oba kociky rovnake, dexter ma tazsie kolieska a tym padom lepsie "sedi" , nie je labilny. samotna konstrukcia - zaklikavanie vanicky a sportovej casti je u dextera tichsie, ten plast tam tak nepocut , tym padom sa menej bojim ze by sa tam nieco zlomilo.
dexter ma velmi velky nakupny kosik , vacsi ako bexa - tiez otazka vkusu - a u dextera je tento kosik vystuzeny a upnuty silnejsie, takze sa nebojim ze by sa roztrhal alebo spadol na zem ak ho moc zatazim.
sportova cast - bexa ma sedaciu cast v uplnej rovine, priam by som povedala ze nozicky babatka klesaju dole, co podla mna moze viest k tomu, ze babatko sa bude suchat von z kocarika. u dextera je to naopak. zadok je poriadne zasadeny a babatko je proste oprete dozadu.
hlavna vyhoda dextera - nanozniky
(nehovoriac o tom, ze ked polohu noh dam u bexy uplne dodola, vznikne tam priestor na zranenie nôh, co tu uz bolo pisane)
nanozniky na X3 su dobre upevnene, hlavne na sportovej casti sa nemoze stat ze babatko zdvihne nohy a spolu s tym aj nanoznik ako u bexy ... lebo dexter ma nanoznik na gumicku ktora pevne drzi a nevyvlecie sa.
tak isto adaptery na autosedacku su lepsie vymyslene - nemusim so sebou vlacit konstrukciu ako u bexy...
a nanoznik na autosedacke je dlhsi, cize aj ked babatku trcia nohy z autosedacky, nanoznik sa moze pouzit. co u bexy nepripada do uvahy lebo je to uuuplne natesno. ked babatko vyrastie, ma smolu.
dalsia vec na autosedacke - velmi mi pri bexe vadilo akym stylom sa tam upevnuje strieska na autosedacku. je to na umelohmotnej tycke, ktora sa tam zaklikava. tato mi pripadala tak , ze sa hned rozsype a radsej by som ju nepouzivala , aby som s nou nieco neurobila.
na autosedacke je este dolezite to, ze ked babatko vyrastie, dexter ponuka moznost prisposobenia pasov, da sa regulovat ich velkost. co u bexy nie je.
clonitko - dalsia vec, ktora je u bexy iba vecou dizajnu. ziadna funkcnost. u dextera sa clonitko da skryt a je pevne.
na sportovej casti bexy mi strieska pripadala akoby bola z papiera, u dextera to bola normalna pevna latka.
nehovoriac o moznosti farieb - od vymyslu sveta, vsetky vzorkovniky, ktore pani Meszarosova mala, nam dala , nech si vyberieme. u bexy su pevne stanovene - aj ked na pohlad pekne, samozrejme.
proste dexter mi pripada ako kvalitnejsie prepracovana bexa. a preto sme sa pre nu rozhodli.
podla mna kocik nic moc, jednak sa mi na pohlad vôbec nepacil a jednak totalne minus pre mna ze nejde polohovat do uplneho lahu
sontar, ale uplny lah pri sportaku, pokial ho nevyuzivas od narodenia s vloznou taskou, ti je na nic, kedze do sportaku ide babo ked uz ma okolo 6 mes. a vtedy uz veru lezat nechce, a aj ked nesedi samo, chce aspon nieco vidiet, nie len striesku 😉 tot nielen moja skusenost ...
mam kamosku, ked ideme spolu von, vzdy jej may aj zaspi, tak ho musi dat do lahu, nas ma 6 m a zatial ho mame vo vanicke az kym neskonci zima 😉
iwonite a kitty86 dakujem pekne
emmka no neviem ale ved 6 mesacne babo toho este naspi dost a v kociku sa detom vzdy spi najlepsie. takze spoliehat sa nato, ze sa mu na prechadzke nebude chciet spat ale pozerat von to je sorry za vyraz ale blbost 😀 sportiak ma mat aj lah na spanie aj sedenie na pozeranie von
sonar, sak nas maly spi v kociku doteraz ale vsak babo nespi v kociku tak dlho, max po 1hod 2x denne a tak sa mu veru v miernom sede chrbtica neposkodi, viem co hovorim, boli sme sledovany do roka na rehabilitacnom a mala som to odsuhlasene od sestricky .... dokonca sa aj novorodeniatkam odporuca troska vypodlozit vankusom matrac aby boli v sklone pre lepsie travenie, aj v porodnici mas postielku nasikmo 😉 takze to az taka blbost nie je 😉 ale sak sama uvidis, ked budes mat mimco, ja som tiez tak rozmyslala ako ty, kym som nemala maleho 😉
ja uz jedno dvojrocne mam, takze rozmyslam zo skusenosti, lebo môj maly spal v kociku stale, doma velmi nechcel ale vonku sa mu spalo uzasne a prespal tam aj tri hodiny vkuse a v takej sediacej polohe by som ho tri hodiny nenechala
ale ja nehovorim o sedacej polohe, ale asi o cca max 30 stupnovom uhle, co nie je uplny lah, ale spat sa tak moze 😉 sak ale ako chces, mne je to sumne fuk 😉
emmka v pohode 😉 ale ja som ho videla a neda sa dat uplny lah a to mi vadi
Ale dnes som pozerala kociky na MMB a nasla som toto:
http://www.mimibazar.sk/foto.php?id=7307515
Velmi sa mi paci ide az do lahu a ma viac vychytavok ako bexa napr sportova cast ma foliu na opierke noziciek co je super a predavajuca mi napisala ze si mozem zvolit farbu kolies aj na take strieborne ako ma bexa lebo tieto sa mi moc nepacia a neskutocne vela farieb vraj az okolo 50 takze je z coho vyberat ma mi poslat farby na mail takze rozmyslam uz aj nad tymto
sonatr :
ano , ten kocik je fajn . len nepisu ako je to s polohovanim sportovej casti, inak sa mi zda porovnatelny s tymi dvomi o ktorych je rec
kitty 86 :
tebe ma kedy prist kocarik ? mne v polke marca
sonar, no pekny je 🙂 si mi nasadila chrobaka do hlavy 😉 tak uz mam 3 na vyberanie 😀

ahoj Lolita.9991,
my sme akurat vcera kocik objednali, nazivo videli a je super ... je rovnaky ako BEXA b3 akurat je ovela lepsie prepracovany , pevnejsi a stabilnejsi.